OP, poziom techniczny tego anime to mistrzostwo
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Dahaka

Król piratów

Licznik postów: 3,793

Dahaka, 18-08-2014, 23:33
Witam.

Ostatnio bardzo mocno pokłóciłem się z użytkowniczką forum Reeną, a powodem owej brutalnej kłótni była odwieczna walka dobra ze złem - tym razem w wersji o anime.

Sprawa jest prosta, w tym temacie każdy robi wpis mówiący wprost, że anime One Piece jest lepsze od anime Hunter x Hunter.

Niech ta scena będzie dowodem:
http://youtu.be/6hP5X0UUHAs

Zapraszam do dyskusji. Co prawda nie ma ona sensu, bo wynik jest wiadomy, ale fani partaczhousa mogą spróbować.
Lorenzo

Super świeżak

Licznik postów: 239

Lorenzo, 18-08-2014, 23:38
Stawiam oba anime mniej więcej na równi - oba oceniłem jako 9.5/10 i oba oglądałem z zaciekawieniem i zachwytem. JEDNAK??E One Piece jest trochę lepsze.
[Obrazek: b4b7af70f3c83d0082c32f0754f294ae]
TheMoon

Imperator

Licznik postów: 1,645

TheMoon, 18-08-2014, 23:40
Anime One Piece oceniłem na 12/10 a Huntera na 5/10. Początkowo miałem mu dać 2/10, ale jak zobaczyłem walkę Netero z Meruemem to podniosłem o te 3 punkty. Tak, One Piece miażdży HxH.
[Obrazek: mury-w-muzeum-raju-zdjecie.jpg]  
CCORD

Gorosei

Licznik postów: 4,965

CCORD, 18-08-2014, 23:42
One Piece. Bez dwóch zdań. Zagłosowałem na Toei, bo to w dużej części ich zasługa, że anime OP jest w takim dobrym stanie w jakim jest. Hunter przy tym się chowa.

A co do samej kłótni, to... Warny się posypały, nie ma co.

Dahaka

Król piratów

Dahaka, 18-08-2014, 23:57
sturmir nie może wytrzymać stężenia prawdy

zwieracze puszczajo

all hail toei! dziekuje za stworzenie najlepszego anime na swiecie!
Kenachi

Admirał

Licznik postów: 1,663
Miejscowość: Dressrosa

Kenachi, 19-08-2014, 00:02
Cytat:Stawiam oba anime mniej więcej na równi - oba oceniłem jako 9.5/10 i oba oglądałem z zaciekawieniem i zachwytem. JEDNAK??E One Piece jest trochę lepsze.
[Obrazek: i9MPaGjC9NZ9d.gif]
[Obrazek: tumblr_ofdqnbymNR1schwg5o4_500.gif]
Artur

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,136

Artur, 19-08-2014, 00:19
Nie oglądałem nawet Hunterxhuntera, ale i tak wiem, że One Piece jest dużo lepszy.
Dahaka

Król piratów

Dahaka, 19-08-2014, 04:01
Artur, znakomite haki obserwacji masz. Wiedzieć, który z zawodników jest silniejszy, nie widząc jednego z nich w akcji, to spory wyczyn.

Królestwo Animacji Toei mocno góruje w ankiecie, aczkolwiek fani starej wiochy z jedną ludową piosenką graną codziennie przy wspólnym ognisku starają się zaprzeczyć faktom.

Ale już niedługo zapasy w wiosce się wyczerpią i za pół roku nikt o niej nie będzie pamiętać, a jej mieszkańcy zostaną wchłonięci przez Królestwo Toei.

No cóż, taka kolej rzeczy.
Chudyy

Super świeżak

Licznik postów: 180

Chudyy, 19-08-2014, 17:42
Oglądałem oba tytuły i stwierdzam, że nadal wolę OP. Jeżeli HxH będzie kiedyś jeszcze wychodzić to nie będę miał nic przeciwko temu. Huntera przyjemnie się oglądało, lecz zdecydowanie wolę OP, którego po prostu uwielbiam.

PS.
Temat jest strasznie śmieszny. Skoro ci się nie podoba anime OP to dlaczego nie pozostaniesz przy samej mandze?
LuffySSJ

Wilk morski

Licznik postów: 63

LuffySSJ, 20-08-2014, 01:51
NIE MACIE RACJI! TYLKO NARUTO I JEGO RASENGAN MAJĄ DOBRĄ ANIMACJE. AKIRA GitS, ONE PIECE I TE WYPIERDY GHIBLI TO SYF TYLKO NARUTOO... HUNTER X HUNTER TO KIŁA I SYF JARANIE SIĘ CO NIE JEST NARUTO TO ... (więcej argumentów)
Horsie

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,012

Horsie, 24-08-2014, 04:32
pod jakim względem ANIME onepiece jest lepsze od huntera? jeżeli rozmawiacie o fabule i postaciach to nie ma czego porównywać, onepiece ogólnie jest lepsze od huntera, ale mówie tu o pomyśle, ogólnie - mandze , anime to syf kiła i mogiła, animacja jest tak słaba, przeciąganie scen, nudy.

btw, zanim mnie zhejtujecie, wole słuchać jednego dobrego openingu przez 150 odcinków niż te ostatnie z onepiece.

chyba że nie załapałem ironii i se jaja robicie.
[Obrazek: safe_image.gif]
SuperModerator

Nowicjusz

Licznik postów: 18

SuperModerator, 24-08-2014, 04:43
Nie załapałeś.
TheMoon

Imperator

Licznik postów: 1,645

TheMoon, 24-08-2014, 05:09
horseradish napisał(a):pod jakim względem ANIME onepiece jest lepsze od huntera? jeżeli rozmawiacie o fabule i postaciach to nie ma czego porównywać, onepiece ogólnie jest lepsze od huntera, ale mówie tu o pomyśle, ogólnie - mandze , anime to syf kiła i mogiła, animacja jest tak słaba, przeciąganie scen, nudy.

btw, zanim mnie zhejtujecie, wole słuchać jednego dobrego openingu przez 150 odcinków niż te ostatnie z onepiece.

chyba że nie załapałem ironii i se jaja robicie.

Anime One Piece jest niestety gniecione przez Huntera, natomiast manga Huntera jest gnieciona (trochę lżej) przez mangę OP. OP anime dałem 7/10 i dalej zastanawiam się czy nie przesadziłem przez fanboyizm, a Hunterowi dałem 9/10 z czystym sumieniem :p

A mój poprzedni post to był trolling, dość oczywisty :p
[Obrazek: mury-w-muzeum-raju-zdjecie.jpg]  
CCORD

Gorosei

Licznik postów: 4,965

CCORD, 24-08-2014, 13:48
Mangi HxH nie czytałem, ale jeśli mam zakładać, że w anime nie ma fillerów i jest to dokładne odwzorowanie mangi to... Nie oceniam żadnego z tych. I OP i HxH sprawia albo sprawiało mi przyjemność, i to i to czytam/ oglądam z chęcią, a takie kłótnie co jest lepsze są dla mnie pozbawione sensu.

Subskrybuj ten wątek Odpowiedź