Hah, co za topic
Przyznam, że moje oczekiwania co do familii nie zostały spełnione, myślałem też że będzie trochę inaczej niż było.
Dla mnie całą rodzinkę podzieliłbym na cztery ligi.
1. Doflamingo - tutaj nie ma o czym dyskutować, rządzi nimi i jak się okazuje przepaść między nim, a resztą jest duża
Oficerowie
2. Pica - pokazał naprawdę słabą ofensywę, ale wydaje mi się, że nikt w rodzince nie byłby go w stanie skosić, jakby tak ciągle wnikał w kamienie. Z drugiej stronie w końcu jakimś podstępem by dopadł każdego, choć to wybitnie non-RSowa postąć.
3. Trebol - wydaje mi się, że jego zdolności byłyby najlepsze w walce z pozostałymi. Szczególnie to jego unieruchamianie przeciwników.
4. Diamante - wreszcie jakiś konkret pod względem walki. Szczerze to bardzo podobały mi się jego techniki: zarówno ofensywne, jak i defensywne. Myślę, że dałby radę w walce z Vergo, ale nie znalazłby sposobów na niebanalnych Trebola i Pikę.
5. Vergo - jakoś tak bez przekonania, ciężka postać do oceny. Najpierw wszystkich owni jak chce, robi się hype, a potem schodzi na hita Wiem, że to był Law, ale mimo wszystko. Myślę, że na prosty sposób walki (haki + kijek) powyżsi znaleźliby metodę.
Żołnierze - wszyscy ci, co nie są nieudacznikami/dziwakami
6. Senior Pink - dla mnie najlepszy z tych szeregowców. Świetny owoc umożliwiający dobrą obronę, atak z zaskoczenia, a do tego wytrzymały sam z siebie. Wątpię, żeby poniżsi dali mu radę.
7. Gladius - przez chwilę myślałem, że okaże się czarnym koniem i będzie silniejszy niż Diamante. Oda dość długo zwlekał z jego pokazem mocy. Z jednej strony silny, z drugiej schematyczny. Powyżsi są sprytniejsi/wytrzymają jego ataki, poniżsi raczej nie.
8. Dellinger - siła, siła, siła. Daje ciężkie walki innym oficerom, a poniższych roznosi jak chce, ale nie ma błysku. Ot, wyrobnik
9. Lao G - wielkie rozczarowanie, liczyłem na dużo, dużo więcej. Okazał się kolejnym wyrobnikiem, który zaprezentował się najsłabiej
10. Baby 5 - też była ochota na więcej. Wyprowadziła chyba najwięcej ataków z całej rodziny, ale nie zrobiła krzywdy chyba nikomu (prócz randoma co się śmiał z Piki). Broń palna tutaj jest osłabiona, a jej ostrza nie okazały się niczym groźnym.
11. Machwise - definicja sztampy i schematu. Szkoda pisać.
Słabiaki - wszyscy ci, którzy bazują na jednej sztuczce, mogą pokonać każdego, ale nie w RSowym sensie
Jora i Sugar oraz Buffalo i Violet - raczej zwiadowcy niż wojownicy
Osobna wzmianka dla Monet - dla mnie to mógłbym i wybronić jej drugą pozycję w tym RSie, ale ona chyba nie miała woli walki. To nie był ktoś do RSa
Ale i tak ją lubię <3