Venture Bros
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Asta

Piracki oficer

Licznik postów: 603

Asta, 21-01-2015, 01:55
Chciałbym tym tematem zachęcić wszystkich do oglądania serialu animowanego Venture Bros. Zauważyłem, że bardzo mało osób zdaje sobie sprawę z istnienia tej perełki. Każdy zna South Park, Family Guy czy Simpsonów, ale o Venture Bros wiedzą nieliczni.

Postawiłem ten tytuł obok innych popularnych kreskówek, jednak zauważalnie się od nich różni. Venture Bros to przede wszystkim masa dobrych pomysłów, czarny humor oraz interesujące postacie.

Nie będę się więcej rozpisywać, bo Dem nagrał krótką, lecz treściwą recenzję tego serialu:
https://www.youtube.com/watch?v=bcoprSjqG0E

Aktualnie zaczyna się 6 sezon.
Wszystkich zachęcam do oglądania.
SZALOMKA
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 21-02-2015, 04:56
Właśnie skończyłem oglądać piąty sezon. Po pierwsze radziłbym nie brać sobie do serca słów dema, jakoby była to "najlepsza rzecz kiedykolwiek". To naprawdę porządny serial animowany, który ma ręce i nogi, a żarty w nim są znacznie lepiej skonstruowane niż w pozostałych kreskówkach dla dorosłych, ale ma też swoje wady. Główną jest imo to, że próg wejścia jest dość wysoki. Serial zaczął mnie kręcić dopiero gdzieś w połowie drugiego sezonu. To może trochę wina tego, że początkowo nie umiałem uchwycić konwencji, na jakiej ten serial bazuje. No i do jasnej ciasnej, o ile w większości produkcji nie mam problemów z angielskim, tak tu nieraz musiałem się dłużej zastanowić i sięgnąć po słownik. Jak komuś sprawia problem obejrzenie odcinka SP/FG z angielskimi napisami, to niech zapomni o VB.

Co do zalet, to zdecydowanie są to postacie. Uważajcie na duże stężenie gejów, których nie da się nie lubić!
Podoba mi się również to, że autorzy potrafią uśmiercić niektóre z postaci.

Nie jest to tzw. "must watch", ale zaciekawionym polecam przebrnąć chociaż do drugiego sezonu i przekonać się samemu. Niełatwo w kilku zdaniach opisać, z czym to się je, więc pozostaje doświadczyć tego na własne oczy.
bufaloxxx

Król piratów

Licznik postów: 4,531

bufaloxxx, 01-02-2016, 13:58
Nowy odcinek Big Grin Nie jest jakoś specjalnie super, ale zapowiada zmiany na lepsze. Powrót Brocka Big Grin I do tego nowi bohaterowie tacy jak Night Dick. Ta rada złych może mieć nowych bekowych członków. Potencjał jest na dobrą zabawę Smile Tylko ciekawi mnie czy Pani Monarch dała, czy nie dała?

I Brock na lassie prawdy i ostatnia scena z robotami xD
Asta

Piracki oficer

Licznik postów: 603

Asta, 01-02-2016, 21:32
Dobre VB. Widać, że jak się tworzy w swoim tempie, to wychodzą dobre rzeczy.
SZALOMKA
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź