Zamczysko artów Ryuuji'ego-senpaia!
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Ryuuji-senpai

Szczur lądowy

Licznik postów: 1

Ryuuji-senpai, 10-02-2015, 22:53
Ohayo!~

Witam was, jestem tutaj ogólnie nowy ale z One Piece jestem jednak troszku zżyty (aż za bardzo nawet bym powiedział ;-Wink. Chciałbym wam zaprezentować mój talent: szkicowanie :3

Tutaj mam parę rysunków (mam nadzieję że się podoba, ja dopiero zaczynam...), nad którymi troszkę czasu przesiedziałem :>
Miło widzieć też krytykę odnośnie nich, ale milej jakbyście oceniali je dobrze ;3
Szkicuje obrazki/postacie z anime i inne, patrząc na obrazek na internecie/komórce etc.. Dlatego wszelkie podobne (tylko że kolorowe) zdjęcia/obrazki, które znajdziecie mogą być prawdopodobnie tymi obrazkami, które wykorzystałem do naszkicowania moich Big Grin

Mój pseudonim artystyczny to "Matt" - tak dobrze myślicie, mam na imię Mateusz :3 - Ale zamierzam dodać coś, bo widziałem już jakiegoś Matt'a na internecie (również obrazki ale nie z anime), i nie chce aby były tutaj jakieś dziwne sytuacje że skopiowałem czy coś...

Oczywiście jeśli naszkicuję kolejne, to tutaj uploaduje Big Grin Niestety parę szkiców mi zaginęło w sposób niewyjaśniony (miałem ich ogółem 20+), i do tej pory nie mogę ich znale??ć o.0. Reszta przetrwała (nie tylko te w linkach Big Grin).

Więc tutaj mamy moje szkice:

Szkice A4:

Zoro z One Piece

Luffy z One Piece

Minato z Naruto Big Grin

Taka sobie dziewczyna Big Grin

Szkice A5: (kartki z zeszytu - czyli robione na lekcji :3)

Sebastian z Kuroshitsuji? (tak się chyba pisze Tongue)

Postać z SnK (Attack on Titans)

Również postać z SnK

Taki sobie chłopak Big Grin

Oczekuję od was stosownych komentarzy, typu "Radzisz sobie chłopie", a nie "Looooool! Ja bym lepiej narysował!!" - to mnie po prostu denerwuje...
Sturmir

Wiceadmirał

Licznik postów: 1,484
Miejscowość: ECCLES MASTERRACE!

Sturmir, 10-02-2015, 23:22
nie rysuj na kartce w kratkę. Za każdym razem gdy ktoś to robi a potem wrzuca swoje dzieło do neta bóg zabija małego kotka. Masz na sumieniu już za dużo niewinnych kotków. Przestań!

A co do rysunków to radzę ćwiczyć. Dużo. Niekoniecznie przerysowywać, próbować coś swojego, nauczyć się anatomii, itp. Internet jest pełen tutoriali jak rysować animu.
Sather

Król piratów

Licznik postów: 3,176

Sather, 11-02-2015, 00:31
Zawsze mnie to zadziwia, że ludzie potrafią mieć w sobie tak mało samokrytyki. Gdy ja miałem swój epizod z rysowaniem to nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby chwalić się swoimi pierwszymi rysunkami. Bo i po co? Nikt normalny nie uznałby tego za ładne, więc co najwyżej usłyszałbym jakieś fałszywe komplementy. Konstruktywne słowa krytyki? Owszem są przydatne, ale nie dla absolutnego amatora który nie opanował jeszcze podstaw. Więc zamiast zawracać innym interes, rysowałem i rysowałem, a pó??niej wszystko lądowało w koszu, bo tylko tam było tego miejsce. Miałem wtedy 12 lat, więc ciężko było mówić o dojrzałości.

Więc drogi autorze, czego oczekiwałeś robiąc ten temat? Jeśli chciałeś usłyszeć pochwały to ode mniej ich nie dostaniesz, bo ja tu widzę prace które mógłby wykonać każdy odrobinę manualny człowiek. Na tym poziomie nie potrzebujesz żadnych rad odnośnie zagadnień technicznych, jedyne co można Ci doradzić to to co już napisał Sturmir. Masz przed sobą wiele pracy, rysuj jak najwięcej, a jeśli traktujesz sprawę poważnie to we?? się za kursy. Zmniejszysz ryzyko nabawienia się złych nawyków. I zapomnij o pseudonimie artystycznym, nie będziesz go potrzebował rysując do szuflady.
Zorodan

Wilk morski

Licznik postów: 56

Zorodan, 11-02-2015, 02:25
Tragedia, zgadzam się z tym co napisali poprzednicy.
Kowal

Imperator

Licznik postów: 2,230

Kowal, 11-02-2015, 06:06
Ryuuji-senpai napisał(a):Oczekuję od was stosownych komentarzy, typu "Radzisz sobie chłopie", a nie "Looooool! Ja bym lepiej narysował!!" - to mnie po prostu denerwuje...

No to się takich nie doczekasz, bo to jest po prostu przeciętne i hmm, zwyczajnie poprawne. Jeśli tak jak mówisz rysujesz to sobie na zajęciach to spoko, można to właśnie na zajęciach pokazać kolegom, którzy Cię pochwalą, że nawet ładnie, ale nad porządnym rysunkiem wrzucanym do internetu trzeba pracować i pracować i albo mieć już wiele lat praktyki za sobą, albo naprawdę poświęcić na rysunek tyle czasu, żeby naprawdę był ładny.
Steve

Super świeżak

Licznik postów: 228

Steve, 11-02-2015, 14:17
Rysunki są przeciętne, sam dałbym radę tak narysować ( oczywiście mi by to zajeło więcej czasu) ćwicz dalej.
[Obrazek: 3940291-tumblr_n49nbr0xjk1shbc9ho1_500.gif]
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź