Nintendo i dymanie swoich klientów
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
zadyma

Kapitan z paradise

Licznik postów: 352

zadyma, 19-02-2015, 02:23
Ogółem sam nie wiem co czuć teraz względem nintendofagów.

Wcześniej czułem do nich tylko pogardę. Jeśli ktoś chce być podludziem i grać na konsolach nintendo to jego sprawa. Może mu to wszystko pasuje, konsole słabsze niż mój smartfon, gry wyglądające za każdym razem o epokę gorzej niż konkurencja, gry dla dzieci, zero nowych IP, w kółko to samo pierdu pierdu z marianem i zeldą na czele, brak jakichkolwiek gier dla osób, które mają więcej niż 15 lat, brak oficjalnego dystrybutora w polszy. Może im to wszystko się podoba i mają do tego prawo. Każdy ma prawo grać na konsolach Nintendo, a ja mam prawo uważać takich osobników za podludzi. I wszystko jest okej.

I wszystko do tej pory było okej, było bo teraz po akcji z New 3DS jest mi po prostu żal wszystkich fanów Nintendo.

Otóż 3 lata po premierze zwykłego 3DS Niny wypuszcza na rynek jego ulepszoną wersję. Lepszy procesor, lepsza bateria, lepszy ekran, lepsze 3ds, dodatkowo gałka anologowa(!). Generalnie wszystkiego więcej i lepiej. Na N3DS mają także wychodzić gry, których nie będzie można odpalić na "normalnym" 3DS. Czyli można rzecz powiedzieć, ze jest to Nintedo 3,5DS.

Otóż New 3DS jest niczym innym jak ciepłym szczochem lanym przez Nintendo prosto na głowy wszystkich swoich fanów.

Nawet nie chce wiedzieć jak może się czuć człowiek bezgranicznie oddany marce, który w dniu premiery kupił 3DS, a tu się okazuje że po 3 latach wychodzi nowsza konsola i niektóre gry będą wychodzić tylko na tą nowszą wersję, a on może obejść się smakiem albo grzecznie polecieć do sklepu by zapłacić jeszcze raz za to samo, tylko troszkę lepiej. Bo przecież nie można było od razu wydać kompletnej wersji konsoli.

Człowiek kupując konsolę w dniu premiery czy nawet rok czy dwa lata po niej zakłada, że dana maszynka będzie mu starczyć na dobre kilka lat(5 lat to absolutne minimum) bez żadnych wymian czy usprawnień. Najwidoczniej N sądzi inaczej i chce przystosować do swojej polityki swoich klientów, którym pozostaje mi tylko współczuć.

A Wy co sądzicie o tej akcji jak i ogólnie o całym Nintendo. Kupiliście już swoje 3DS, New 3DS czy może wolicie poczekać i za rok kupić New Super 3DS?
[Obrazek: QPPRyEa.gif]
kiki1993

Cipher Pol Aigis Zero

Licznik postów: 914
Miejscowość: Czarne

kiki1993, 19-02-2015, 15:05
Cytat:brak jakichkolwiek gier dla osób, które mają więcej niż 15 lat,
Metroid, Bayonetta 2
Cytat:brak oficjalnego dystrybutora w polszy.
Od prawie roku jest oficjalny dystrybutor.
Cytat:dodatkowo gałka anologowa(!)
Dla zwykłego 3DSa masz Circle Pad Pro
Cytat:Na N3DS mają także wychodzić gry, których nie będzie można odpalić na "normalnym" 3DS.
Tak samo było z DSi i jak dobrze pamiętam wyszło ich aż 4. Jak na razie która będzie tylko na N3DS, Xenoblade Chronicles
Cytat:Człowiek kupując konsolę w dniu premiery czy nawet rok czy dwa lata po niej zakłada, że dana maszynka będzie mu starczyć na dobre kilka lat(5 lat to absolutne minimum) bez żadnych wymian czy usprawnień.
Bo nie wyszło kabzylion wersji PSP w których również zmieniały się bebechy.
[Obrazek: 586108d232c14ef50b020cee7fc4c65bd6115e86_hq.gif]
Hyrule

Gold Experience Requiem

Licznik postów: 2,042

Hyrule, 20-02-2015, 02:49
Nice trolling (jeśli nie, to smutne to - Sony spoko tak bardzo, nie żeby wydawało slimy za każdym razem, zamiast od razu rozwiązać oczywiste i wiadome problemy. Nowy 3DS jest ulepszony - główny bajer to ulepszony efekt 3D z czujnikiem pozycji twarzy i dostosowywaniem się do niej z efektem 3D, nie trzeba już tak bardzo trzymać go w jednej pozycji - duży plus ode mnie dla N).
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź