Czym jest One Piece?
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 29-03-2008, 11:36
Jak sądziecie czym może być ten One Piece? Jak może wyglądać, czym może być?
Bardzo mnie to ciekawi ^^

Wg. to będzie jakiś zwykły sznurek albo coś takiego żeby było śmiesznie xD
blackmalder

Piracki oficer

Licznik postów: 655

blackmalder, 29-03-2008, 11:41
wg. mnie One Piece to po prostu nazwa Skarbu Rogera Wink czyli największego Skarbu na świecie.
Blek

Imperator

Blek, 29-03-2008, 11:57
No tak ale on tak tylko powiedział ^^ Czy to musi być prawdą? Może oszukał wtedy wszystkich a tak trochę poza tematem jak myślicie z kim Luffy zmierzy się o "One Piece"? ^^
DonB

Super świeżak

Licznik postów: 238

DonB, 29-03-2008, 12:00
A mnie się zdaje że to tylko żart ze strony Rogera na złość marynarce widać było że luzakiem był to zrobił sobie żart z całego świata. I jak dopłyną tam to tylko znajdą jakąś wiadomość od niego, może ewentualnie coś co należało do Rogera by pokazać innym że jest się Królem Piratów.
Komimasa

Pierwszy oficer

Licznik postów: 993

Komimasa, 29-03-2008, 12:29
To bardzo prawdopodobne choć z drugiej strony skoro ludzie tak chętniei rzucili na morza to musiał mieć jakiś sporawy majątek , o którym wiedziałaby chociaż garstka jego zaufanych kompanów , przecież jego rzekomo posiadany skarb skłonił do zrzutu na Grand Line tyle piratów, sama chęć zdobycia tytułu nie dola wszystkich się liczyła. Po zatym pirat raczej nie aż tak głupi i na samo słowo że skarb jest by się nie fatygował. Ziarno prawdy z tym skarbem z logicznego punktu widzenia być musi Wink
blackmalder

Piracki oficer

Licznik postów: 655

blackmalder, 29-03-2008, 15:57
może chodziło mu o rio poneglyph Wink jako największy skarb na świecie.
Blek

Imperator

Blek, 29-03-2008, 17:55
Na 100% autor na samym początku już wiedział jak skarb będzie wyglądać dlatego że wymyślając tę nazwę pewnie zrobił już jakieś zarysy ^^ Ale to wg. mnie coś dzięki czemu zobaczymy minę lepszą niż u Enel'a xD
KossteK

Pirat

Licznik postów: 33

KossteK, 29-03-2008, 23:13
Wg. mnie "One Piece" nie jest niczym materialnym, lecz samo, to że załoga zaprzyjaźnia się ze sobą pod jedną banderą i tym samym marzeniem...To oczywiście moje domysły, ale kto wie.
Chan

Nowicjusz

Licznik postów: 22

Chan, 30-03-2008, 01:47
Pewno to będzie tak XD
http://greenliquidbrain.deviantart.com/ ... D-74594822
Albo zakładajac bardziej pozytywną wersje wydarzeń
http://rdcarneiro.deviantart.com/art/Se ... e-69936692
Razyell

Wilk morski

Licznik postów: 65

Razyell, 03-04-2008, 16:23
Według mnie "One Piece" nie jest niczym materialnym. Jest to doświadczenie, przyjaciele i wszystkie przygody jakie przeżyła dana załoga aby dostać się na ostatnią wyspę Grand Line :]
Dr.Agon

Piracki wojownik

Licznik postów: 134

Dr.Agon, 03-04-2008, 21:41
One Piece jest to Poneglyph z ostatnią przemową Gol D. Rogera. Powie w niej, tak jak mówił Raz, o przyjaźni, że warto mieć nadzieję i marzenia.
KossteK

Pirat

Licznik postów: 33

KossteK, 04-04-2008, 16:20
Tia, ja o tym wspomniałem trzy posty wyżej :looka:
Kowal

Imperator

Licznik postów: 2,230

Kowal, 01-06-2008, 18:28
Ja myślę, że będzie to coś, dzięki czemu spełnią się marzenia wszystkich bohaterów, czyli np. Będzie tam Rio Poneglyph, Raftel będzie otoczone przez All Blue, jakiś list, w którym pisze, że znalazcy są prawdziwymi, odważnymi piratami, panaceum na wszystko itp. i oprócz tego mnóstwo złota (najlepiej jedna, wielka, gigantyczna bryłka-jeden kawałek xD).

I tak pewnie będzie to coś, czego kompletnie się nie spodziewaliśmy Smile
Jackie D. Flint

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,386

Jackie D. Flint, 13-06-2008, 02:20
I dopiero kowal ma rację XD
Oda lubi być nieprzewidywalny. Jak to kiedyś napisał w SBS (cytat z pamięci, niedosłowny) -
"Skąd pomysły na nowy rozdział? Wychodzę na dwór. Pytam fanów, co powinno być w następnym rozdziale. Każdy ma inny pomysł, więc wychodzi tego całkiem niezła mieszanka. Spaceruję jeszcze chwilę. Wracam do domu. Zastanawiam się, co FAKTYCZNIE będzie w rozdziale..."
On uwielbia zaskakiwać. To z pewnością będzie coś, czego nikt się nie spodziewał.
A że Rio tam będzie - noż cholercia, przecież Roger sam to napisał na SkyPiea (zabawne, ze z siedmiu tras na Grand Line Luffy przypadkiem wybrał te samą co Roger XD).
Że będzie otoczone AllBlue - nie sądzę, ale byłoby fajnie XD Mam wrażenie, że pod Mariejoą jest AllBlue - są tylko dwa zbiegowiska wszystkich mórz i oceanów. Reverse Mt i Meriejoa. Jeden zbieg jest okupowany przez górę, ale pod Mariejoą nic nie ma Wink
Plus - załoga Luffy'ego pływa z nim, ponieważ ich cele się pokrywają. Ci ludzie uwielbiają sie nawzajem i życie by za siebie oddali (Nami za Zoro odda wtedy, gdy Zoro zwróci jej 20tys beri), ale tak naprawdę każdy się kieruje własnym interesem w tym rejsie - Luffy na jego końcu znajdzie One Piece i zostanie królem piratów (mam wrażenie, że ostatnia bójka będzie z Shanksem XD); Zoro staje się coraz silniejszy (zresztą sam powiedział, ze jeżeli Luffy kiedyś mu przeszkodzi w osiągnięciu celu, to go ukatrupi); Nami rysuje mapę świata; Chopper zbiera informacje na temat leków z całego świata, by móc stworzyć panaceum; Franky sprawdza się w swoim ulubionym zawodzie; Brook podczas drogi powrotnej spotka przyjaciela; a Robin na Raftel znajdzie Rio. Każdy z nich dąży do swoich celów samodzielnie i wydaje mi sie wyjątkowym świństwem, żeby tak po prostu podać im to na tacy na Raftel.
Jarek Bachanek

Kapitan z paradise

Licznik postów: 367

Jarek Bachanek, 24-06-2008, 21:48
A ja podpisze się pod postem Razyella. W/g mnie Roger celowo roizgłosil plotki o One Piece by sprawić, żeby ludzie zaczeli dążyć do spełnienia swoich marzeń. W koncu bez One piece nie byloby Wielkiej Ery Piratów. Jeśli to bedzie coś materialnego to pewnie będzie cos czeg nigdy w zyciu byśmy się nie spodziewali Tongue
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź