Możliwe mystic zoany
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Horsie

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,012

Horsie, 22-03-2015, 12:42
Temat jest do dyskusji na temat owocu rzadszego od logii, nie licząc anime i filmów, w mandze doświadczyliśmy się dwóch - Buddy i Feniksa. Tak więc jak myślicie, jakie mogłyby być jeszcze mystic zoany? Ostatnio troszkę na ten temat myślałem i powiem że dość ciężko mi było wymyślić fajny mistyczny zoan, może wychodzi to ze względu na moją małą wiedze na temat mitologicznych bestii.

Ogólnie to myślałem nad smokiem puki nie zobaczyliśmy takiego momosuke czy smoka na PH (jeżeli można je spotkać, chociaż są tam nienaturalnie stworzone to co to za przykład)

Jak myślicie?
[Obrazek: safe_image.gif]
chucky

Admirał

Licznik postów: 2,727

chucky, 22-03-2015, 12:56
Momo jest chińskim smokiem. Odmian może być mnóstwo.

Ja czekam na jednorożca :3
[Obrazek: tumblr_ojg7flg58r1tvlw71o1_500.gif]
Horsie

Pierwszy oficer

Horsie, 22-03-2015, 13:05
Jednorożec strzelający teńczowymi beamami <3
Partyjoke

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 876

Partyjoke, 22-03-2015, 13:37
liczylem na centaura, ale po PH to juz watpie :/

a poza tym to dobra opcjami bylyby:
-Wywerna (tu sa duze szanse, bo w sumie dobry motyw)
-Gryf (tez ciekawa opcja)
-jakas wezowa wersja Bazyliszka,
-chimera
-Rakszasa(to bylby swietny motyw, jeszcze zeby wygladal tak jak ta w Heroesach)

no i ogolnie mozliwosci jest masa, bo i bestii w kazdej mitologii mnostwo, chociaz obstawiam ze nie mamy za bardzo co liczyc na te mistyczne zoany i za wiele ich sie nie pojawi :p
Horsie

Pierwszy oficer

Horsie, 22-03-2015, 14:11
Tylko że takie bestie jak gryf czy inne himery są niczym do feniksa który ma natychmiastową regeneracje ;/ + tworzy ogień, kij wie co on tam jeszcze umie. Bardziej chodzi mi o takie stwory który są naprawdę op i zasługuje na miano strasznie rzadkich owoców.

edit wgl PArty Joke, wyobrażasz Ty se centaura w wersji pół zoan pół użytkownik owocu Big Grin? On sam w sobie jest takim zoanem konia w tej wersji środkowej.
Artur

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,136

Artur, 22-03-2015, 14:15
horseradish,
Partyjoke napisał(a):-Rakszasa(to bylby swietny motyw, jeszcze zeby wygladal tak jak ta w Heroesach)
Myślę, że ona byłba nawet fajniejsza/ciekawsza niż fenix. Big Grin

Daleko nie trzeba szukać. Wchodzisz do herosów i patrzysz na jednostki.
chucky

Admirał

chucky, 22-03-2015, 14:18
A może Hito Hito no Mi: Model Anioł / Demon? To byłoby fajne Big Grin

Mamy konia z owocem ptaka. Jeszcze teraz ptak z owocem konia i człowiek z owocem pegaza Smile

[ Dodano: 2015-03-22, 12:18 ]
Partyjoke napisał(a):-Rakszasa(to bylby swietny motyw, jeszcze zeby wygladal tak jak ta w Heroesach)

Owoc dla tego szermierza od BB Big Grin
manta

Wilk morski

Licznik postów: 91

manta, 22-03-2015, 14:19
Mistyczny zoan szatana, i niech wygląda podobnie do tego z rysunku w codexie gigas.
Horsie

Pierwszy oficer

Horsie, 22-03-2015, 14:29
Jeżeli mamy zoana feniksa który nie dość że jak logia ognia, regeneruje się od razu to i jeszcze wytwarza ogień, to chciałbym zobaczyć zoan Anioła, który emituje jakieś światło, beamy czy cu w walce z Kizaru Big Grin
chucky

Admirał

chucky, 22-03-2015, 14:33
Całkiem możliwe, że Lafitte ma owoc anioła. No o ile nie ma sowy, czy czegoś takiego (białe skrzydła).
Horsie

Pierwszy oficer

Horsie, 22-03-2015, 14:58
Tylko że mu się ręce w skrzydła zamieniają więc lekko nie pasuje.
Falka

Wilk morski

Licznik postów: 71

Falka, 22-03-2015, 15:06
horseradish napisał(a):nie licząc anime i filmów, w mandze doświadczyliśmy się dwóch - Buddy i Feniksa.

Z czystej ciekawości - w anime i filmach pojawiły się jakieś inne mystic zoany?

Mówiąc o mitologicznych bestiach od razu przychodzi mi na myśl mitologia grecka z swoimi centaurami, harpiami, meduzami, hydrami, Minotaurem itd. Nie można zapominać o regionie bliskiego wschodu z Egiptem i Mezopotamią na czele z ich własnymi wierzeniami - wyobrażacie sobie np. mystic zoan Mumii? Do tego w mitach z Indii na pewno znajdzie się trochę więcej bestii niż tylko wymieniona już przez Partyjoke Rakszasa. Tak naprawdę Oda może nawet sięgnąć do wierzeń bezpośrednio z naszego regionu, do bardzo popularnych współcześnie "bestii" z mitologii słowiańskiej i germańskiej - mowa oczywiście o wilkołaku i wampirze. Dla przeciętnego Azjaty całe chrześcijaństwo to też mitologia więc mystic zoan anioła bąd?? też diabła\demona także jest całkiem możliwy. Mitologii jest naprawdę mnóstwo więc w żaden sposób nie czułbym się zaskoczony gdyby w mandze pojawił się mystic zoan bestii, o której nigdy wcześniej nie słyszałem, Oda mógłby np. sięgnąć do wierzeń Majów, Azteków, Indian i innych rdzennych mieszkańców Ameryk. Mówimy jednak o dziele tworzonym przez Japończyka nie można więc patrzeć na temat mocno europocentrycznie i w poszukiwaniu nowych mistic zoanów, które Oda mógłby wrzucić no mangi należy przyjrzeć się szczególnie bestią z samej Japonii + pewnie Chin i Korei.
Sag

Piracki oficer

Licznik postów: 601

Sag, 22-03-2015, 15:15
Lafitte jeśli miałby być jakąś mitologiczną bestią to stawiałbym na Ruka i to jedynie ze względu na to jak wyglądają jego skrzydła. http://pl.wikipedia.org/wiki/Ruk Znalazłem też ciekawe porównaniedo wysokości człowieka. W świecie One Piece, gdzie często panuje zasada "bigger than life" fajne by się to wpasowało.
[Obrazek: Roc_Concept_by_arvalis.jpg]
Cytat:- Do you know what the goverment has been calling me recently?
- "God Usopp"
- But that's not right!! I am "Go D. Usopp"!!!
Spoiler

[Obrazek: 4684072-usopp.jpg]

Horsie

Pierwszy oficer

Horsie, 22-03-2015, 15:47
Falka napisał(a):mowa oczywiście o wilkołaku i wampirze.
Pytałeś czy były inne mystic zoany w filmach i anime, bodajże w jakimś filmie był wymieniony przez Cb wampir Tongue.

Co do wilkołaka - ten typ z zoanem wilka z cp9, pierwsze co mi na myśl przyszło Big Grin.

Swoją drogą mamy w op zoan buddy, wiec taki anioł czy diabeł może też zawitać.
CCORD

Gorosei

Licznik postów: 4,965

CCORD, 22-03-2015, 16:16
Zoan behemota albo hydry : )
Chętnie bym zobaczył Tarrasque Big Grin
Zoan lewiatana lub krakena.
Wszystkie opcje imo dosyć ciekawe ale nie wiem czy nadal nie są gorsze niż zoan feniksa.
Zawsze mogą się pojawić zoany żywiołaków, tylko czy to nie byłaby po prostu logia wtedy Tongue?

1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź