Zgłaszajcie Łukasza Jakóbiaka
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 13-04-2015, 20:41
https://www.youtube.com/user/20m2Lukasza Reportujcie tego typa.
Kłamie, podrobił dowody na poziomie podstawówki (XD), a w dodatku wylizuje tyłek władzy. Typ czlowiek jest za głupi, by mieć tyle pieniędzy. Na jego kanale nafejsie macie wszystko (podobno gnida usuwa wpisy, które udowadniają że sfingował dowody).
Pokażcie Agorze środkowy palec.
chucky

Admirał

Licznik postów: 2,727

chucky, 13-04-2015, 21:11
Heros napisał(a):Typ czlowiek jest za głupi, by mieć tyle pieniędzy.

Jak prawie każdy, który ma za dużo pieniędzy .-.
[Obrazek: tumblr_ojg7flg58r1tvlw71o1_500.gif]
Sather

Król piratów

Licznik postów: 3,176

Sather, 13-04-2015, 22:41
Gość to typowa wydmuszka, został stworzony przez agencję specjalizującą się w relacjach publicznych. Jego rzekomo autorski program od początku był wynikiem odpowiedniej współpracy z właściwymi lud??mi, przecież nikt ot tak nie zaprasza sobie do nieznanego nikomu programu na yt gwiazd znanych na całą Polskę. Oczywiście samemu Jakóbiakowi nie przeszkadza to we wciskaniu kitu, że do wszystkiego doszedł sam i sprzedaje swoją historię naiwnym frajerom za niemały hajs na wykładach. Sukcesu odmówić mu nie można, ale z moralnością już gorzej.

A tak odnośnie najnowszej afery -

[Obrazek: comment_4cjAr78th8ymfiYyZjxivMDV8lTbp55S.jpg]

Spoiler

[Obrazek: comment_ChOBd6AD3x5qCkDcATWXbKNcK4Ydm3Pc.jpg]

janek z

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,317
Miejscowość: Warszawa

janek z, 14-04-2015, 00:32
Ej ale to jest wa wasza niespodzianka Prima Aprilisowa, mam rację?
[Obrazek: d7354cb3418f36196b14823696064d80.jpg]
PaloSanto

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 462

PaloSanto, 14-04-2015, 00:52
Proszę o dowody na to, że sfingował dowody.
Sather

Król piratów

Licznik postów: 3,176

Sather, 14-04-2015, 02:20
Ślady po gumce, która prawdopodobnie była użyta do wymazania pozostałości po starym adresie (nowy mógł zostać wklejony z innego miejsca).

Spoiler

[Obrazek: comment_JEeKvAX6naeFnYPwN0QpTihEffcgZxka.jpg]

Spoiler

[Obrazek: comment_KxgwK3601cl4jOTlALWITSubLZW2BT3h.jpg]

Widać to nawet bez żadnych kombinacji w Photoshopie, wystarczy powiększyć screen i się przyjrzeć (smugi na górze i dole środkowej linii z mailem Ogórek).

Spoiler

[Obrazek: comment_Y1noZic9gWFQqkw1CAdBhpdCjAs2CVzW.jpg]

Kwestia fałszowania dowodów nie jest jednak tutaj najważniejsza, to bardziej gwó??d?? do trumny. Rozbija się o to, że Jakóbiak przy programie z Komorowskim napisał "zaprosiłem wielu kandydatów, zaproszenie przyjął jeden!", co jednoznacznie miało mówić, że Komor jest taki odważny i nie boi się rozmów (a w tym samym czasie odmówił wzięcia udziału w debacie prezydenckiej, hehe). Tutaj odezwali się pozostali kandydaci:

Spoiler

[Obrazek: comment_QkF4UjHFtG5T7coCO9tSRE9l7q2w4OjE.jpg]

Spoiler

[Obrazek: comment_qxYecRVzmWGLP34DshPYaSjqJLklRHFO.jpg]

Na co Jakóbek odpowiedział tym:

Spoiler

[Obrazek: 10916387_699664533477365_1194862930038846499_o.png]

Dowód na zaproszenie wielu to 2 maile do Ogórek, 1 do Dudy, jakiś tam telefon do kogoś od Kukiza. 3 kandydatów na 10 (nie licząc Komorowskiego). Wspomina też czemu nie zaprosił Korwina i tutaj przy okazji mały filmik z programu sprzed roku - https://vimeo.com/91776201 : D .

Ale ok, więc mamy 3 kandydatów którzy rzekomo dostali zaproszenie. Tylko Kukiz który był jednym z nich to obala:

Spoiler

[Obrazek: comment_hwrXaIYa9p1WzQr6QyPFimNAni9ociJa.jpg]

Więc zostaje 2, Duda nadal twierdzi, że niczego takiego nie dostał, albo przynajmniej nie widział. Poza tym mail podany na screenie jest już w głównej mierze nieaktualny i Duda korzysta z nowego, ale to akurat mały pikuś. Z Ogórek nie wiem jak jest, pewnie nie ogarnia tematu.

Tutaj pojawia się kolejna kwestia.

[Obrazek: comment_K03rtdM6BUENgUS4349RDyBLUY9SJnXo.jpg]

Nie wiem skąd dokładnie jest ta data nagrania, bo nie śledzę aktualności tego programu (ledwie go znam), ale jeśli to prawda to od razu widać manipulacje Jakóbiaka (przyjmując, że screeny jednak nie były spreparowane, ale wyglądają jakby były). Zaprasza Komorowskiego znacznie wcześniej, po czym niedługo przed premierą odcinka wysyłka zawiadamia pozostałych kandydatów (czyli jednego/dwóch, bo Kukiz obalił, że coś dostał), a gdy zaskakująco nie dostaje odpowiedzi na czas oznajmia z dumą, że Komorowski jako jedyny przyjął zaproszenie. Przecież to jest naciągane jak diabli.

Wyszły też fajne kwiatki odnośnie dawnej współpracy Jakóbiaka z kancelarią prezydencką podczas kampanii wyborczej.

Spoiler

[Obrazek: comment_OIyW4saoqvUM1rRZJHI73BCjNhAZfLJ1.jpg]

Co tylko pogłębia wątpliwości wokół całej sprawy.

Ciekawe czy koledzy z partii załatwią mu jakiś stołek gdy hajs z youtube przestanie się zgadzać. Póki co widać spory odpływ subskrypcji, a Jakóbiak dla podtrzymania wyświetleń na fb posiłkuje się botami lub kupnymi lajkami.

Spoiler

[Obrazek: comment_QaxZNd4Ufkl7c7rTLoBiEQCJJK5BPrMH.jpg]

Spoiler

[Obrazek: comment_THzZKuf4DkNyT7mQuOHJtR8YRYkdPXdZ,w400.jpg]

PaloSanto

Kapitan z nowego świata

PaloSanto, 14-04-2015, 12:40
Zapoznałem się, wszczynam indiański bunt.
Tak całkiem poważnie to jestem ciekaw jak sprawa się rozwinie, bo to, że Jakóbiak stał się produktem i nie jest już "standardowym" jutuberem, wiadomo od dawna.

Chociaż nie przesadzałbym z tymi układami partyjnymi. Biorąc pod uwagę jego ogromne parcie na szkło to PO było oczywistym wyborem. Niech mi internauci nie próbują znowu tworzyć jakichś konszachtów i potajemnych illuminati spisków, że Komorowski chciał po cichu przejąć internety dzięki 20m2.
janek z

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,317
Miejscowość: Warszawa

janek z, 14-04-2015, 13:46
Dwa tematy o prawie że identycznym temacie? Ja się powstrzymam od komentarza.
[Obrazek: d7354cb3418f36196b14823696064d80.jpg]
Ratlee

Gorosei

Licznik postów: 4,072

Ratlee, 14-04-2015, 14:09
^Tak jak powyżej, uważam że tworzenie tematów czysto politycznych z rzędu 'teorie spiskowe/układy/domysły', powinny być ostro ograniczone. Serio jest sens zakładać osobny temat dla każdej osoby która ma powiązania polityczne a o tym nie mówi, lub dla każdego polityka któremu powinie się noga?

Jest przecież dział wystosowany do polityki, zróbcie sobie 'obecne wydarzenia i tam wrzucajcie obecne sprawy, żeby każdy mógł je widzieć, po powiedzmy sobie szczerze, po wyborach kij będzie kogo obchodził jakobiak i jego kłamstwa, a śmietnik pozostanie.
[img=0x0]http://i.imgur.com/LpQnL15.png[/img]
zadyma

Kapitan z paradise

Licznik postów: 352

zadyma, 14-04-2015, 14:15
O ile Stonogę można jeszcze zgłaszać za mowę nienawiści/propagowanie nienawiści/wulgaryzmy/chamstwo.

To jednak nie ma paragrafu na bycie sprzedajną ku*wą i nie ma sensu zgłaszać go gdziekolwiek.
Gdyby napisał że gości u siebie prezydenta rp to wszystko byłoby ok, ale musiał jeszcze nakłamać, że zapraszał także innych kandydatów. Teraz na dodatek fałszuje dowody, kasuje wypowiedzi i banuje ludzi którzy mówią prawdę.

Mam nadzieje że cała akcja odbije się na nim w stosowny sposób.
[Obrazek: QPPRyEa.gif]
Stingson

Super świeżak

Licznik postów: 194

Stingson, 14-04-2015, 18:41
Zamiast zgłaszać można pisać o tym, jak co niektórzy lecą z nami w ch***. Sam Heros pisałeś w przypadku Stonogi, że internet nie wybacza. Tutaj wystarczy akcja uświadamiająca. Z cwaniactwem nie powinno się walczyć zgłoszeniami, tylko je ignorować. Jeszcze to wykorzystają na swoją korzyść i wtedy będą się z nas śmiać a nam co najwyżej żyłka ze złości pęknie. Wink
Heros

Joy Boy

Heros, 15-04-2015, 04:25
Cytat:Chociaż nie przesadzałbym z tymi układami partyjnymi. Biorąc pod uwagę jego ogromne parcie na szkło to PO było oczywistym wyborem. Niech mi internauci nie próbują znowu tworzyć jakichś konszachtów i potajemnych illuminati spisków, że Komorowski chciał po cichu przejąć internety dzięki 20m2.
I odp:
Gdyby napisał że gości u siebie prezydenta rp to wszystko byłoby ok, ale musiał jeszcze nakłamać, że zapraszał także innych kandydatów. od Zadymy. Wywiadu nie widzialem, bo szkoda mi czasu. Wiadomo co w nim jest, mega lizanie dupy. O to nie mam pretensji, tylko o kłamstwo i tkwieni w nim. Gdyby napisał, tak jak Zadyma, to sprawa byłaby randomowa - pośmialibyśmy się, większość subów by potracił... Wink.
Cytat:Dwa tematy o prawie że identycznym temacie? Ja się powstrzymam od komentarza.
Sam z tego kisnę xD. To przypadek, serio.
Cytat:Jest przecież dział wystosowany do polityki, zróbcie sobie 'obecne wydarzenia i tam wrzucajcie obecne sprawy, żeby każdy mógł je widzieć, po powiedzmy sobie szczerze, po wyborach kij będzie kogo obchodził jakobiak i jego kłamstwa, a śmietnik pozostanie.
Ok, możesz to przenieść do tematu "Polityka" i go odpowiednio zmodyfikować, proszę? Wink
Cytat:Zamiast zgłaszać można pisać o tym, jak co niektórzy lecą z nami w ch***. Sam Heros pisałeś w przypadku Stonogi, że internet nie wybacza. Tutaj wystarczy akcja uświadamiająca. Z cwaniactwem nie powinno się walczyć zgłoszeniami, tylko je ignorować. Jeszcze to wykorzystają na swoją korzyść i wtedy będą się z nas śmiać a nam co najwyżej żyłka ze złości pęknie. Wink
Nie, internet nie wybacza. Jak ktoś się wybił dzięki komuś i jeszcze kłamie, to nie zasługuje na szacun.

EDIT:
O kur**, jak śledzę YT, tak NIGDY nie widziałem tylu kupionych kont, które liżą dupę twórcy i Bronkowi. To jest po prostu żenada, że ktoś się tak bła??ni Big Grin.
PaloSanto

Kapitan z nowego świata

PaloSanto, 16-04-2015, 10:00
https://youtu.be/lf94bzjPpCk

CO TERAS HEROS CO TERAS

Jakrulbiak na prezydenta.
zadyma

Kapitan z paradise

Licznik postów: 352

zadyma, 16-04-2015, 10:54
>ktoś mu kupil lajki pod zdjęciem tylko po to żeby wywołać shitstorm

No tak bo przecież ludzie nie mają co robić ze swoim życiem i pieniędzmi i ich pierwsza myśl po obedziu się rano to "jak tu spie*dolić wizerunek temu jakóbiakowi"A

>grafik się pomylił

1.grafik miał przecież od początku oryginalną wersję pliku, nie musiał edytować 2 razy tej samej.
2.wymazanie jednej linijki tekstu to rzecz którą można zrobić w paincie, mnie tego uczyli już w 4 klasie podstawówki, jakóbik najwidoczniej ma od tego ludzi, niezbyt rozgarniętych ludzi. Ciekawe czy ma też kogoś kto mu wiąże buciki.

>zaprosiłem wielu kandydatów
wyliczył aż 6, z czego dodał tam korwina ale korwina nie zaprosił bo ten już raz tam był(to w końcu go zaprosił czy nie?). Zaprosił dudę i ogórek pó??niej i niby oni się do tego przyznali że odstali zaproszenie. Ale w dalszym ciągu nie usprawiedliwa to tej manipulacji że zaprosił wielu kandydatów, a przyjął jeden. Wielu kandydatów zaprosił pó??niej, na dzień nagrania programu z bronkiem zaprosił tylko bronka

dodajmy do tego pseudoluzacki styl, machanie rękoma na wszystkie strony, śmieszkowatość i olewactwo na siłę. Gościu się pogrąża, ale z pustego to i Saolomon nie wyleje, nie mogę go już bardziej nie szanować.
[Obrazek: QPPRyEa.gif]
Heros

Joy Boy

Heros, 17-04-2015, 02:40
http://antyweb.pl/jakobiak-odpowiada-al ... argumenty/
Nie wierzę w ludzi, którzy popierają Jakóbiaka w tej sprawie. Sorry, ale tutaj trzeba mieć IQ małpy, by go bronić (lub ewidentnie kłamać).
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź