Hannibal - wrażenia ogólne o serialu, a spoilery w tagach
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Akainu

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,370

Akainu, 05-06-2015, 11:57
Ludziska, zachęcam was do oglądania serialu "Hannibal" Smile

Moim zdaniem to absolutnie najlepszy serial w swoim gatunku, który jest emitowany w TV. Z tego co się orientuje (kilka razy musiałem sprawdzać), leci na kanale NBC która co prawda słynie z krwawych seriali, ale nie aż tak jak Hannibal, który został potraktowany przez NBC naprawdę wyjątkowo.

Serial posiada moim zdaniem najbrutalniejszy, najcięższy, najmroczniejszy klimat ze wszystkich emitowanych seriali i zdecydowanie jest on skierowany dla starszych odbiorców.

Sam trailer mówi wiele a osobiście mogę powiedzieć że rzeczywiste oglądanie jest dużo "mocniejsze" niż ten trailer (polecam oglądać w HD i pełnym ekranie) :
https://www.youtube.com/watch?v=pDTzn8y-5kM
Nie brakuje też mocnych tekstów religijnych, warto zwrócić uwagę co mówi Hannibal w 1:40

Jak pewnie zauważyliście, na trailerze główne skrzypce gra Hannibal i to on rozdaje karty. To psychiatra m.in głównego bohatera którym jest Will. Maskuje się i wszystkich oszukuje no bo w gruncie rzeczy zjada przecież ludzi. Niezwykle opanowany, jest kucharzem ale przygotowuje dania z ludzi, oczywiście odpowiednio zamaskowane. Do swojej kuchni prawie co odcinek kogoś zaprasza. Oj, dużo by można było pisać o tej postaci, jest moim zdaniem perfekcyjnie wykreowana.

Will to główny bohater. Patrząc na miażdżącą kreacje Hannibala, Will wygląda gorzej, ale wcale się go nie ogląda ??le. Zacząć trzeba od tego, że Will nie jest normalny. Cierpi na dość poważną przypadłość (aczkolwiek nie będę zdradzał spoilerów), w wyniku której chyba ciągle ma jakieś chore halucynacje (np na trailerze wyżej widać chodzącego jelenia w niektórych scenach), ma problemy ze świadomością, stanowi obiekt zainteresowania dla Hannibala. Will jest niewątpliwie bardzo ciekawą postacią i to głównie dzięki niemu serial wydaje się być "psychiczny".

Jack - Co prawda nie jest to tak ważna postać, jak dwaj główny bohaterowie (Hannibal i Will), ale niewątpliwie jest to trzeci najważniejszy aktor w serialu, w którego wciela się Morfeusz z Matrixa (serio) - czy trzeba więc coś jeszcze pisać Big Grin?

Fabuła obraca się wokół Hannibala i Willa. Will rozwiązuje zagadki najbrutalniejszych morderstw, ale jego psychika przy tym powoli wysiada i zdecydowanie nie radzi sobie z tym wszystkim. Ma halucynacje, problemy emocjonalne, problemy ze świadomością. Na pomoc przychodzi mu psychiatra Hannibal - jeden z najstraszniejszych morderców tyle tylko że nikt o nim nic nie wie. Oczywiście fabuła nie jest proceduralna, cały czas ciągnie się wątek główny w każdym odcinku, pod koniec pierwszego odcinka 1 sezonu Will zabije kogoś, i w sumie od tego się zacznie (warto bardzo mocno się skupić wtedy bo będzie się to wlekło przez wiele odcinków i stanowi to ważny punkt w całym serialu, mimo że to 1 odcinek).

Zdjęcia, efekty i montaż są genialne. Pełno tutaj fajnych zbliżeń, slow motion, wizji, niewątpliwie jest to uczta dla oka pełną gębą, im dalszy sezon tym jest tego wszystkiego więcej. Teraz wychodzi 3 sezon (wczoraj był 1 odcinek) i jest to zupełnie nowy poziom epickości a przecież już w 1 i 2 sezonie było super.

Polecam !
Dragon023

Kapitan z paradise

Licznik postów: 298

Dragon023, 05-06-2015, 15:43
Obejrzałem 2 sezony i z czystym sumieniem mogę go polecić.
Dzięki Akainu za przypomnienie o premierze 3 sezonu.
Taito

Piracki oficer

Licznik postów: 700

Taito, 05-06-2015, 15:51
Ten serial powinien był się skończyć na 2 sezonie. Świetne byłoby zakończenie. 3 to tylko przeciąganie tego na siłę i dojenie kasy.
Dragon023

Kapitan z paradise

Dragon023, 05-06-2015, 15:57
Czytałem gdzieś że ma być maksymalnie 5 sezonów.
Akainu

Akainu, 05-06-2015, 16:53
Taito napisał(a):Ten serial powinien był się skończyć na 2 sezonie. Świetne byłoby zakończenie. 3 to tylko przeciąganie tego na siłę i dojenie kasy.

Serio nie podoba się tobie 3 sezon? Finał 2 sezonu był mocny, ale osobiście bym nie chciał żeby tak się skończyła cała produkcja.
Taito

Piracki oficer

Taito, 05-06-2015, 17:24
Spoiler

W finale 2 sezonu dobrzy giną, Hannibal zwycięża i odchodzi w deszczu. Dla mnie to jest perfect zakończenie. Jeszcze odcinka nowego nie widziałem i może sezon będzie świetnie prowadzony, ale wtedy (skoro ma mieć, aż 5 sezonów) to dokąd to może zmierzać? Hannibal złapany i zamknięty w celi, dobro wygrało i happy ending, bąd?? zwykła powtórka z finału drugiego sezonu, tylko, że mamy potwierdzenie zgonu tych dobrych, ale wtedy już takie coś mogło się wydarzyć w tym finale, a nie przeciągnięte, aż do 5, czy ile tych sezonów ma być.

^ tu są spoilery
Dragon023

Kapitan z paradise

Dragon023, 05-06-2015, 18:27
Myliłem się. Planowane jest 7 sezonów H.
http://naekranie.pl/aktualnosci/bryan-f ... -hannibala
Akainu

Akainu, 05-06-2015, 18:52
Taito czemu spoilerujesz? Odpowiadam :

Z tego co czytałem, nad scenariuszami pracuje sporo fantastycznych osób więc o fabułę nie ma co się martwić (patrząc na 1 i zwłaszcza 2 sezon). Obejrzałem dzisiaj 1 odcinek 3 sezonu i dostrzegam jeszcze lepszy serial niż wcześniej, a wydawało mi się to niemożliwym. Moim zdaniem chodzi tu o to, by ciągle Hannibal czymś nas zaskakiwał, a sądząc po tym że nawet jeszcze jego przeszłość nie została nam ukazana, to będzie się działo.
Taito

Piracki oficer

Taito, 05-06-2015, 19:00
Spoileruje? To przecież temat dotyczący tego serialu :zdziwko:

Przy 7 :przestraszony: sezonach wątpie, aby dobry poziom się utrzymał, ale pó??niej się przekonamy, co z tego będzie.
Akainu

Akainu, 05-06-2015, 19:46
Taito napisał(a):Spoileruje? To przecież temat dotyczący tego serialu

Ale ten temat nie jest tylko dla tych, co znają i obejrzeli wszystkie sezony. To głównie temat dla tych, którzy sezonu nie znają - zachęcający ich do obejrzenia. Przecież nie pisałem tyle ścian tekstu w poście otwierającym dla osób które są nie bieżąco z serialem, a ty popsułeś oglądanie tym, którzy chcą się za niego zabrać, no bo jakiś tam Józek otwiera temat by zobaczyć co to za serial, ok fajnie się zapowiada, zjeżdża na dół zobaczyć co inni myślą, trafia na twój post i ciach.:O
Taito

Piracki oficer

Taito, 05-06-2015, 20:01
Dałem to w spoilery, choć dla mnie to całkowicie bez sensu. Ktoś kto nie chce spoilerów, to przeczyta pierwszy post i wyjdzie, wiec to jego wina, że czyta wypowiedzi innych, które odnoszą się do tego serialu. Temat dotyczący serialu to dyskusje o obecnych odcinkach, jeśli nie to nazwij ten temat inaczej. Poważnie, naprawdę muszę takie rzeczy pisać? :/
Dereal

Piracki oficer

Licznik postów: 583

Dereal, 13-06-2015, 23:55
skończyłem pierwszy sezon przed chwilą, świetny serial polecam
Spoiler

sporo osób jest opinii że lecter mikelsena jest lepszy od hopkinsa, ja się z opinia wstrzymam do skończenia drugiego sezonu, i tym samym muszę nadmienić że jak narazie to mnie bardziej fascynuje postać willa niż hannibala, mam nadzieję że nie jestem w tym sam xD

Bajnor

Imperator

Licznik postów: 1,902

Bajnor, 23-06-2015, 12:51
3 sezon będzie ostatnim, ale na sensowne zskończenie bym nie liczył, bo serial został anulowany.
Ratlee

Gorosei

Licznik postów: 4,072

Ratlee, 23-06-2015, 13:17
Bajnor, na bank zostanie przyjety przez inną stację, ew Amazona lub Netflixa.
[img=0x0]http://i.imgur.com/LpQnL15.png[/img]
bufaloxxx

Król piratów

Licznik postów: 4,531

bufaloxxx, 23-06-2015, 14:06
Hannibal niech się skończy no 3 sezonie. Twórca serialu zajmie sie teraz American Gods, serialem z wielkim potencjałem i moim zdanem, to jego, że znajdzie czas na Hannibala, bo lubi ten serial i ma pomysł na 4 sezon to takie pitu pitu. Jeśli American Gods odniosą sukces na miarę książki, to nie będzie czasu Na Hannibala, więc lepiej go godnie zakończyć, z małą otwartą furtką.
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź