Mr. Robot (2015)
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Akainu

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,370

Akainu, 16-06-2015, 13:25
Mr. Robot (2015)

(nie mogę znale??ć jakiegoś odpowiedniego obrazka do tego serialu, więc w spoilerze macie zdjęcie głównego bohatera aczkolwiek niech was ono nie zmyli - główny bohater absolutnie nie jest magnesem na kobiety)
Spoiler

[Obrazek: 10051_1432976049.jpg]

Serial opowiada o facecie, który jest hakerem. Zachęcony gromem pozytywnych opinii (9.4 na IMDB ! ! !) sięgnąłem po pierwszy odcinek i jestem zdecydowanie zadowolony i czekam na kolejne Smile
Ciężko cokolwiek o tym serialu napisać, bo to trzeba obejrzeć. Obejrzyjcie jedynie 1 odcinek a sami będziecie wszystko rozumieć, ale serial naprawdę kozak. Myślę że ten serial nie może się nie spodobać - łamie on pewne "schematy", i trze??wo pokazuje świat. Nie jest to serial proceduralny, szykuje się główna fabuła, a nie co odcinek inna sprawa.

PS : Komputerowcy mają pełno smaczków w tym serialu, to wręcz obowiązkowy serial dla osób interesujących się komputerami Big Grin

PS 2 : Serial kozak !

Ps 3 : Będzie hit
legoras

Kapitan z paradise

Licznik postów: 376

legoras, 16-06-2015, 16:51
26 czerwca drugi odcinek Smile
Akainu

Akainu, 17-06-2015, 08:06
Wrażenia po 1 odcinku

Bałem się że główny bohater będzie zaprezentowany jako przekozak co shakuje wszystko i wszystkich bo tak się na początku 1 odcinka prezentował, ale pó??niej widać że absolutnie tak nie będzie na całe szczęście :d

W życiu bym się nie spodziewał, że zostanie obrażony w serialu były szef Apple, Steve Jobs i to w taki sposób :O Zszokowało mnie to, szczególnie że serial emituje bodajże stacja "USA", ale też i dało to dużo do myślenia.

Mocarna była końcówka, jak Mr Robot powiedział że jeżeli podłoży ten plik, to zostanie rewolucjonistą i rozpocznie zmianę świata, i tak też się stało, końcówka była miażdżąca Big Grin Czuje ogromny potencjał

Główny bohater kozak jeżeli chodzi o charakter Big Grin Dawno nie widziałem tak genialnie i realistycznie odwzorowanego człowieka uzależnionego od komputerów. Wyra??nie widać, jak ogromnie ucierpiała na tym jego społeczność, żadnych kolegów czy koleżanek (pewnie brakuje mu po prostu kogokolwiek kto byłby z nim, chociaż 1 osoba z którą zawsze mógłby pogadać).
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 21-06-2015, 06:26
Kurde, czemu zacząłem oglądać, jak olejny dopiero 26...
Tak czy inaczej, dzięki Akainu. Świetny serial, który ma potencjał. Podczas oglądania miałem wrażenie, że twócy obejrzeli "Who Am I?", który swoją drogą b. polecam. Podobna tematyka, z b. dobrym plot-twistem na końcu. "Mr Robot" idzie co prawda sporo dalej, jeśli idzie o pokazanie hackingu, ale dla fanów psychologicznych rozkmin rodem z serialu, to ta niemiecka produkcja będzie jak znalazł.
Bajnor

Imperator

Licznik postów: 1,902

Bajnor, 05-07-2015, 16:06
Drugi odcinek wyszedł. Trzyma poziom, a zakończenie to wielkie WTF :O
nowy343

Szczur lądowy

Licznik postów: 6

nowy343, 06-07-2015, 03:36
Pilot genialny, drugi odcinek już gorszy... Chociaż i tak jest dobrze. Szkoda, że Netflix albo HBO nie wzięły się za ten serial, byłoby o wiele lepiej.
Heros

Joy Boy

Heros, 06-07-2015, 18:01
Ratlee, zgoda, zgadzam się z tym. Niemniej jednak nie chciałbym, by Netfix przejął ten serial. Lubię ich, są genialni, ale w Daredevilu/HoC (S2, S3, 1 sezon był luźniejszy) klimat jest imo trochę zbyt "mroczny", negatywny. Tutaj jest trochę inaczej, co mnie cieszy.
Btw. Mr. Robot serio
Spoiler

pozbył się Elliota? Jeśli tak

to może to być naprawdę b. dobry serial.
Akainu

Akainu, 07-07-2015, 22:24
Ratlee napisał(a):^Telewizje kablowe(jak HBO), lub internetowe (jak Netflix) mają większą swobodę w tworzeniu czegokolwiek. Nie ograniczają ich sztywne wymogi rad nadzoru telewizyjnego i inne rady rodziców, bo nie są stacjami ogólnodostępnymi. Raz na jakiś czas zdarzy się, że jakiś brutalny serial zawita do ramówki telewizji ogólnodostępnej (vide NBC i Hannibal), ale jest to bardzo rzadkie, zazwyczaj trzeba mocno okroić materiał źródłowy, ocenzurować, bądź pominąć niektóre istotne wątki i zastąpić je tymi 'grzeczniejszymi'. Poza tym przez sztywne prawo w juesej dochodzi do dziwnych 'wtwistow', np. można pokazać scenę seksu, ale nie można pokazać cycka, można kogoś uderzyć ale nie można pokazać jak ktoś pali papierosy itp itd. Kablówek to wszystko nie obowiązuje. Poza tym OZP, Heros.

Nie zgodzę się co do tego. Ok, kablówki mają pewnie łatwiej jeżeli chodzi o ukazanie np kogoś kto pali papierosa czy pokazuje cycka, ale te sceny nie sprawiają że zaczynam czuć, że to serial dla poważnego widza.
Obejrzałem dwa sezony Hannibala na stacji ogólnodostępnej, i teraz każdy serial (nawet z kablówek) wydaje mi się śmieszny, jeżeli chodzi o cenzurę. Gra o Tron, Wikingowie, The Walking Dead, totalnie wszystkie hity bladną przy tym, co wyprawia się w Hannibalu. Tak jak wspomniałeś, Hannibal to wyjątek w stacji NBC i można się zastanawiać jakim cudem coś takiego trafiło do ogólnodostępnej stacji, ale jeszcze bardziej zastanawiające jest dlaczego żaden serial z kablówki nawet nie może rywalizować pod względem brutalności z serialem ogólnodostępnym jak Hannibal. To doprowadza do prostego wniosku - kablówki nie mają tak wesoło jeżeli chodzi o swobodę, jak można by było się wydawać, ba, na pewno muszą mieć jakieś limity, co chwilę czytam narzekania że w Grze o Tron były sceny ocenzurowane a w książce znacznie brutalniej przedstawiane. Kablówka to żaden dla mnie wyznacznik jakości "dorosłości" produkcji. Nie jara mnie jeżeli postać zapali papierosa czy pokaże cycka. Inną sprawą jest, że niewiele stacji ogólnodostępnch ma "jaja". Akurat NBC to wyjątkowa stacja, niby ogólnodostępna, ale posiada bardzo porządne seriale z bardzo dobrymi efektami i mega zdjęciami/montażem. Hannibal oczywiście to wyjątek, takiego gore chyba nikt się nie spodziewał w żadnym serialu, ale nie samym Hannibalem człowiek żyje. Mają też m.in Chicago PD i Chicago Fire, które już cenzurę mają, ale nie jest ona "drastyczna", ba, bardziej wrażliwe osoby wielokrotnie przy scenach akcji/ratowania, będą w Chicago Fire i PD zamykać oczy.
Myślę że to tylko i wyłącznie zależy od danej stacji, na ile może sobie pozwolić a na ile nie, bo pomiędzy różnymi stacjami występuje niekiedy ogromna dziura jeżeli chodzi o swobodę pokazywania poszczególnych wydarzeń.
Dereal

Piracki oficer

Licznik postów: 583

Dereal, 05-08-2015, 21:23
ten serial jest świetny. Jeśli chodzi o samą fabułę to wątek z verą niesamowicie mi przypadł do gustu Big Grin

Spoiler

sporo osób w internecie porównuje serial do fight clubu, ciężko się dziwić bo mają trochę wspólnego. To na co ja mam nadzieję to to że serial pójdzie w trochę innym kierunku i że całość się zamknie w jednym/dwóch sezonach, bo taka seria raczej na długości nie skorzysta.

Heros

Joy Boy

Heros, 21-04-2016, 09:55
Jestem zawiedziony tym serialem. 2 pierwsze epki znakomite, potem równia pochyła w dół. Sam finał był moim zdaniem taki "meh". Nic odczułem ani trochę impactu (choć niezłym pomysłem było to, by pokazać jak kryzys finansowy odbija się "efektem domina" z USA do Europy) i w sumie byłem znużony podczas seansu.
Przede wszystkim bohaterowie. O ile Eliot był świetny od początku do końca, tak reszta... Standardowi, przewidywalni, ze spalonym potencjałem. Bez kitu, miałem wrażenie niejednokrotnie podczas serialu, że scenarzyści gmerają przy nim co 2 epki. Przy kreowaniu charakteru wydaje mi się, że to po prostu niekonsekwencja scenarzystów/ludzi za to odpowiedzialnych. Jakim cudem, postacie które w 1/2 epie robiły pewne wrażenie (mniej lub bardziej wszyscy zdobyli moją suympatię) były naprawdę fajnie napisane, stawały się później nudne i "płaskie"? Szef Allsafe, typ miał mocne podejrzenia w 1 sprawie (wiecie jakiej, nie chce mi się spoilerować Tongue), ten manager który ma (miał?) żonę lubiącą sado-maso to też porażka (miał największy potencjał, a najmocniej go shanbili).

http://naekranie.pl/aktualnosci/mr-robot...onu-847283
Trailer S2. Obejrzę, ale pewnie będzie kicha. Tongue
Felo

Piracki wojownik

Licznik postów: 136

Felo, 21-04-2016, 13:29
Też byłem zawiedziony. Po pilocie zapowiadało się na fajny serial hakerski, a skończyło jako jakiś dramat psychologiczny. Nie lubię wątków kiedy głównemu bohaterowi ryje na banie. Gdzieś tam czytałem wypowiedź twórcy, że w 2 sezonie chcą się bardziej skupić na psychice bohatera, czyli już w ogóle usnę. Pewnie s02 sobie podaruję.
Heros

Joy Boy

Heros, 22-04-2016, 05:37
Mi nawet nie o to chodzi.Po prostu wygląda to tak, jakby pierwsze dwa odcinki napisał Togashi, a dokończył Kishimoto (parę rzeczy zrobili fajnie, ale toną w zalewie tego, co mi się nie spodobało). Chociaż... no nie powiem, też narzekałem na brak naprawdę fajnych akcji hakerskich.
Marshal

Piracki oficer

Licznik postów: 622

Marshal, 21-08-2016, 00:38
Zostały 3 odc do końca drugiego sezonu i muszę przyznać, że tak jak końcówką 1 się zawiodłem tak w drugim jest to nadrabiane. W mojej opini ten sezon wypada świetnie, a do tego mam wrażenie, że to dopiero wstępniak do 3 sezonu, który może być kosmiczny (jeżeli twórcy nic nie spartolą). Jest dużo nowych rzeczy w serialu, które oceniam na plus, a przede wszystkim początek 6 odcinka i końcówka 7. To po prostu trzeba obejrzeć, a na zachęte mały SPOILER (ale nic się nie powinna stać jak się obejrzy) https://www.youtube.com/watch?v=CMZTRaa_RJo . Jest ktoś kto jest na tym etapie serialu co ja? Jestem ciekawy waszych opinii.
Horsie

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,012

Horsie, 21-08-2016, 02:51
Obejrzałem pierwsze 5 odcinków, niezła psychodela Big Grin.
[Obrazek: safe_image.gif]
Marshal

Piracki oficer

Licznik postów: 622

Marshal, 21-08-2016, 02:56
Pierwszego czy drugiego sezonu? Jezeli drugiego to dopiero zobaczysz co znaczy psychodela :v
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź