filmy DC
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Dereal

Piracki oficer

Licznik postów: 583

Dereal, 13-07-2015, 23:27
siema, przeglądając forum nie natknąłem się na temat który by poruszał kwestię filmów z uniwersum DC Smile

za sobą mamy człowieka ze stali, a w przyszłym roku dane nam będzie obejrzeć takie widowiska jak batman v superman | dawn of justice oraz suicide squad. Ja czekam na owe filmy z niecierpliwością, na tegorocznym comic conie dostaliśmy dwa świetne trailery -

https://www.youtube.com/watch?v=PLLQK9la6Go

https://www.youtube.com/watch?v=0WWzgGyAH6Y

Najważniejsze pytanie - jak waszym zdaniem wypadnie Jared Leto jako Joker, i czy Ben Affleck będzie dobrym batmanem? zapraszam do dyskusji!
Kenachi

Admirał

Licznik postów: 1,663
Miejscowość: Dressrosa

Kenachi, 14-07-2015, 00:28
Affleck będzie świetnym Batmanem, może nawet przerośnie Keatona (Bale był ok, ale bez szału, w każdym filmie trylogii Nolana był przyćmiewany przez tych złych), z resztą to widać po trailerach. Sam film pewnie będzie średni do ok, ale liczę na powrót, nawet chwilowy Michael'a Shannon'a w roli Zod'a który IMO był najlepszą rzeczą jaką zaoferowała poprzednia część.

Co do Suicide Squad, najlepsza w trailerze hands down była Harley, Jared Leto jedynie ok, ale bez szału, chociaż to pewnie przez to, że ciężko wybić na tle Ledgera.
Ogólnie wcześniej mnie ten serial nie interesował, ale teraz cholernie podoba mi się ta mrocznie pokręcona otoczka, gdy w końcu wyjdzie na pewno obejrzę.
[Obrazek: tumblr_ofdqnbymNR1schwg5o4_500.gif]
Bajnor

Imperator

Licznik postów: 1,902

Bajnor, 14-07-2015, 00:52
Kenachi napisał(a):Ogólnie wcześniej mnie ten serial
Toż to film ma być, z tego co pamiętam. Większe nadzieje pokładam w SS. Błękitnego chłopca nigdy nie lubiłem, więc dobrze, że dodali Gacka do tego filmu.
Taito

Piracki oficer

Licznik postów: 700

Taito, 14-07-2015, 01:01
Suicide Squad nie zrobił na mnie żadnego wrażenia, natomiast Batman v Superman wygląda epicko.
doggey

Piracki oficer

Licznik postów: 625

doggey, 14-07-2015, 01:08
Batman V Super-man l Dawn of justice prezentuje się nieźle przynajmniej takie odczucie wynoszę z trailera. Niektórzy narzekają na mroczną otoczkę tego filmu, w ogóle filmów DC, nie wiem jak dla was, ale dla mnie to jest zaleta jak najbardziej. Gdy na przykład oglądam Avengersów to rzygam tą cukierkowatością, natomiast w filmach DC zawsze miło odbierałem tą mroczną ''aurę'' szczególnie w batmanach Nolana. Jedynym, ale jest dla mnie Lex Luttor, którego aparycja mnie zniechęca chociaż to pewnie nie on będzie grał główne skrzypce w filmie, dużo ludzi obstawia Doomsdaya. Mam nadzieję, że konfrontację ''Day V Night'' wygra mroczny rycerz, gdyż darzę go niesamowitą sympatią czego nie mogę powiedzieć o ''loczku'' xd.

Co do drugiego filmu to również nie zapowiada się najgorzej, Joker wygląda trochę jak Marlin Manson Tongue .
Dereal

Piracki oficer

Dereal, 14-07-2015, 01:29
Ja akurat większe nadzieje pokładam w SS, z tego względu że aktorsko wypada zwyczajnie lepiej. Mamy Willa Smitha, Margot Robbie i Jareda - co prawda z trzecim nie znam żadnego filmu (trzeba nadrobić) ale według mnie to dość fajne połączenie. Will bardzo sympatyczny aktor, widać zresztą po zwiastunie że margot i jared mocno się przykładają do swoich ról. Bena Afflecka jako batmana nie skreślam, nie ukrywam też że bejlowskiego batmana uwielbiam, może to przez to że jestem fanem samego aktora Big Grin. Henry Cavill jako superman w człowieku ze stali dużo nie pokazał, może to nadrobi w nowym filmie.
janek z

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,314
Miejscowość: Warszawa

janek z, 14-07-2015, 01:47
Ej ale Killer Croc to jakieś jaja. Zrobili ten sam zabieg co z Banem Sad
[Obrazek: d7354cb3418f36196b14823696064d80.jpg]
doggey

Piracki oficer

doggey, 14-07-2015, 02:07
A co z nim janek?
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 14-07-2015, 06:26
doggey, w TAS znanym z Polsatu (nie wiem jak później, tutaj niech mnie wyręczy Kiki) robił większe wrażenie, wyglądał bardziej nadludzko. Mogliby go trochę powiększyć lub poszerzyć.

Co do filmów - uwielbiam styl Nolaana & Snydera. Wielbię MoS, który dał mi to samo, co HxH jeśli idzie o shouneny - to czego szukałem! Teraz do tego dodają Batmana, którym na powrót jaram się m.in. dzięki Kikemu i Ratowi. To będzie zajebiste starcie! Goku na pełnej kur** vs. Akagi/najlepszy detektyw na Ziemi/total BAD ASS. No i Khal Drogo jako Aquaman :3. WonderWoman również jest OK. Lex mi nie przypadł w ogóle do gustu, IMO nie pasuje w tym pstrokatym stroju.

Co do SS - ten Joker będzie rządził. Czuję to w kościach. Jared Leto świetnie pasuje ze swoimi przećpanymi oczkami i szczenięcą buźkądo Jokera. Jeżeli odpowiednio odrobi lekcje, odnajdzie "swoją" wersję Jokera, dobrze się w nią wcieli, to mamy kogoś, kto może stanąć n równi z poprzednikami.
A, Harley Quinn... najlepsza IMO dupeczka ze świata DC ma godny odpowiednik w realu. Jebał***. Big Grin
doggey

Piracki oficer

doggey, 14-07-2015, 09:48
Według mnie Wonder Woman powinna mieć troszkę więcej ciałka, ale nie jest źle.

Rzeczywiście Killera mogliby trochę powiększyć, teraz dopiero dostrzegłem jego ludzki rozmiar.

PS. Jak widzę Afflecka w tym filmie to nie wiem czy to aby na pewno Ben czy może Bruce Wayne we własnej osobie Tongue.
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 14-07-2015, 10:39
doggey, ja widzę prawdopodobnie najlepszego ktora w roli Batka, ale nie chce zapeszać.
Beetlejuice

Kapitan z paradise

Licznik postów: 327

Beetlejuice, 14-07-2015, 13:29
Co do Killer Croca to może być dopiero jego początek mutacji więc na razie wygląda jak wygląda później go komputerowo dopakują.Will Smith słabo, Deadshot to jednak powinien być białas a nie czarny alfons do tego jeszcze to drewno Jai w roli Boomeranga ale cóż ten film i tak luknę ze względu na Margot Robbie i postać Harley Quinn no i z ciekawości czy Jared da rade udźwignąć role pana J.
Horsie

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,012

Horsie, 14-07-2015, 14:17
Ja tam czekam na suicide squad, ten batman vs superman jakoś dupy nie urywa, nie widzę afleka w roli batmana ;/
[Obrazek: safe_image.gif]
Beetlejuice

Kapitan z paradise

Licznik postów: 327

Beetlejuice, 14-07-2015, 17:59
Ale i tak najlepszy jak zwykle jest polski tytuł filmu "Legion samobójców" Smile.
Dereal

Piracki oficer

Dereal, 03-12-2015, 12:00
https://www.youtube.com/watch?v=-mw9qZ9THFs

nowiutki trailer batman v superman, polecam gorąco z uwagi na fakt że jest baardzo dobry (w moim odczuciu). Pojawia się nowy zawodnik, lex daje mały popis charakteru, nawet affleck już coś mówi Big Grin.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź