Prison School
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Chriss

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 880

Chriss, 24-09-2015, 12:49
Ostatnio znudzony postanowiłem znaleźć sobie anime do obejrzenia. Znalazłem anime po samej miniaturce Pani z ogromnym biustem i facetach w więziennych ciuchach. Po obejrzeniu pierwszego odcinka szybko okazało się, że to jest bardziej komedia zabarwiona trochę ecchi. Po obejrzeniu 11 odcinków(seria ma 12), postanowiłem przeczytać mangę i przyznam się, że nie zawiodłem się. Tytuł ten jest zabawniejszy od Gintamy, w której pastiż miesza się z poważniejszymi akcjami i zabawniejsza od GTO, gdzie mniej jednak bawiła mnie ta seria.
Co myślicie o tej serii? Podoba się? Czy też macie inne zdanie.
[Obrazek: 29360-steins0.jpg]
Dereal

Piracki oficer

Licznik postów: 583

Dereal, 24-09-2015, 12:57
świetna seria, jestem na bieżąco ponad rok i każdy nowy rozdział to dobra porcja beki i fanserwisu, chyba nie ma nic w tej mandze co by mi przeszkadzało w jakimś aspekcie, ogólnie gorąco polecam
kuba335

Wilk morski

Licznik postów: 86

kuba335, 24-09-2015, 13:00
Anime jest zrobione moim zdaniem bardzo słabo, ale już manga jest naprawdę świetna. Wiadomo humor, oraz cała masa absurdu podana w ciekawej otoczce. No i słynny dylemat cycki czy tyłki. Ten moment przeszedł do mojej topki najśmieszniejszych momentów M & A ever. Big Grin Szkoda, że w anime to wyszło fatalnie.
Budzyn

Kapitan z paradise

Licznik postów: 346

Budzyn, 28-09-2015, 01:37
Zachęcony postanowiłem przeczytać i nie zawiodłem się. Pomimo sporej dawki absurdu i komedii manga jest według mnie całkiem niezłą "wojną umysłów". Pomysły jakie mają są całkiem niezłe, a przewodnicząca to w ogóle prawdziwy geniusz. Dodatkowo nie wyszło to sztucznie, a (przynajmniej dla mnie) całkiem naturalnie.
Lorenzo

Super świeżak

Licznik postów: 239

Lorenzo, 28-09-2015, 20:17
Świetna komedia, czasem się zastanawiam jakim cudem ktoś mógł na takie coś wpaść

*meduza* :hyhy:
[Obrazek: b4b7af70f3c83d0082c32f0754f294ae]
Sather

Król piratów

Licznik postów: 3,176

Sather, 28-09-2015, 22:33
Mangę uwielbiam, obecnie jeden z moich ulubionych tytułów. Autor fajnie wyszedł poza schematy typowo szkolnych komedii ecchi, przez co fabuła potrafi być naprawdę wciągająca i trzymająca w napięciu. Nie ma się wrażenia, że wszystko jest tylko pretekstem do pokazywania coraz większej i większej ilości cycków. Fanserwis jest, ale przez większość czasu trzyma się trochę z boku i niczego nie dyktuje. Jakby wyciąć Meiko (albo przynajmniej zmniejszyć jej atrybuty i ubrać trochę porządniej), to manga straciłaby z 80% ecchi scenek i szczerze to nie obraziłbym się gdyby tak było, bo nie jestem wielkim fanem wiceprzewodniczącej (właśnie przez jej rolę w mandze, którą jest przypomnienie czytelnikom jaki gatunek prezentuje Prison School).

Ogólnie jednak postacie żeńskie zasługują tutaj na uwagę, bo tworzą naprawdę barwną paletę charakterów (szczególnie później, po dojściu paru nowych bohaterek). Nie inaczej jest z chłopakami, którzy są oryginalni (miejscami aż do przesady) i świetnie wpasowują się w klimat. Nie ma też żadnych zwalonych motywów rodem z heramów, gdzie główny bohater to pępek świata, a wszyscy inni są tylko tłem. Kiyoshi jest tak rozbrajający, że nie sposób go nie lubić

Spoiler

[Obrazek: tumblr_inline_nvchwlNHPO1rbffsw_540.png]

xD

i jest według mnie świetnym protagonistą, ale bez jego kumpli (szczególnie bez Gakuto) to już nie byłoby to samo. Dlatego fajnie, że autor również im daje trochę czasu antenowego (chociaż przy Joe mógłby się bardziej postarać, bo wciąż jest najsłabiej rozwiniętą postacią). Innym elementem który wyróżnia Prison School jest kreska. Autor ma naprawdę dobry warsztat i fajny styl, więc aż chce się przeglądać strony.

Nie podoba mi się tylko to w jakim kierunku idą ostatnie rozdziały,

Spoiler

za dużo w nich absurdalnych, przesadnie zboczonych scenek z Haną. Bywa zabawnie, ale szczerze mam nadzieję, że niedługo nastąpi reset jak między pierwszym i drugim arcem, i autor odejdzie trochę od tego pairingu. Dzięki temu manga będzie mogła jeszcze trochę potrwać.

kuba335 napisał(a):Anime jest zrobione moim zdaniem bardzo słabo,

Ja się za to pozytywnie zaskoczyłem anime. Cenzura nadal jest dla mnie sporym problemem, ale poza tym oglądało się bardzo przyjemnie. Nie czuć taniości, kreska i animacja trzymają poziom, a seiyu są dobrze dobrani. Gdyby nie ta cenzura to uznałbym to za naprawdę niezłą ekranizację, znacznie lepszą niż się spodziewałem. Takie odważniejsze seinen ecchi zwykle kończą jako jakieś 2 odcinkowe OVA, a tutaj mamy cały sezon + zapowiedź kolejnego, więc trochę trzeba twórcom wybaczyć. No i za jakiś czas będzie wersja Blu-Ray, w której już jest potwierdzone, że nie będzie cenzury, więc zniknie największa wada.

P.S. Kiyoshi x Mari to najlepsza para.

Spoiler

[Obrazek: tumblr_nve8rnBDra1u6wfjgo1_1280.jpg]

to prawda

Dereal

Piracki oficer

Dereal, 11-11-2015, 12:57
pojawiły się odcinki wersji bez cenzury, może teraz warto się zabrać za anime, ja na pewno dam mu szansę jak znajdę chwilę Big Grin

http://www.animezone.pl/odcinki-online/ ... uncensored
Ratlee

Gorosei

Licznik postów: 4,072

Ratlee, 12-11-2015, 18:32
Swietnie sie oglada bez cenzury Big Grin Wiecie moze czy odcinki uncensored wychodza raz na tydzien czy mam sie spodziewac jakiegos wiekszego batch'a?
[img=0x0]http://i.imgur.com/LpQnL15.png[/img]
Dereal

Piracki oficer

Dereal, 12-11-2015, 19:26
Ratlee napisał(a):Swietnie sie oglada bez cenzury Big Grin Wiecie moze czy odcinki uncensored wychodza raz na tydzien czy mam sie spodziewac jakiegos wiekszego batch'a?

sprawa nie jest mi blisko znana do tego stopnia by się zręcznie poruszać w tej kwestii, ale po komentarzach z animezone (których zresztą już nie ma) wywnioskowałem że jakaś grupa tłumaczeniowa chyba ma całość odcinków przetłumaczone, ale się wkurzyli że ludzie udostępniają anime na innych stronach niż autorskiej, efektem czego są dostępne tylko dwa odcinki, mam nadzieję że dojdą do jakiegoś porozumienia czy coś, albo że chociaż będę wiedział gdzie oglądać tą oryginalną wersję. Wersja nieocenzurowana pochodzi z płyt blu ray/dvd więc tak czy siak spodziewałbym się batcha.

co do samego anime, to fakt faktem że jest świetne Big Grin.
Shamson

Wilk morski

Licznik postów: 73

Shamson, 12-11-2015, 21:13
Ratlee napisał(a):Wiecie moze czy odcinki uncensored wychodza raz na tydzien czy mam sie spodziewac jakiegos wiekszego batch'a?
http://aminoapps.com/ napisał(a):Volume 2 October 28th with episodes 3 & 4
Volume 3 November 25th with episode 5 & 6
Volume 4 December 23rd with episodes 7 & 8
Volume 5 January 27th with episodes 9 & 10
Volume 6 February 24th with episodes 11 & 12
+ czas jaki grupa potrzebuje na przetłumaczenie(pi razy drzwi tydzień, może mniej, bo w zasadzie mają gotowe suby pod wersję tv).
Ale raczej nie ma co liczyć na ogólnodostępne odcinki, bo grupa się wkurzyła, że ktoś wrzucił ich harda na online. Tak czy inaczej na razie można zapisywać się na listę i liczyć, że łaskawie przyjmą Big Grin Można pisać do Vessin'a z grupy Jinja Temple i modlić się, żeby przyjął na listę osobę spoza NAZI.
Spoiler

Mam nadzieję, że nie ukręci mi głowy, że o tym tu napisałem.

Z tego co czytałem grupa ma w planach wydanie wszystkie razem(dla wszystkich) jak wydawanie BR się skończy, a ludzie stracą zainteresowanie(wide niższe prawdopodobieństwo, że im online zajuma wstawkę). Pytanie ile czasu upłynie nim(i czy) z tego zrezygnują.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź