Ten temat nie posiada streszczenia.
Joy Boy
Licznik postów: 7,533
, ale w każdej innej formie najzwyczajniej w świecie internet wygrywa. Tu rządowe lub opozycyjnie kłamstwa stają się jasne dość szybko (chyba, że to grubsza intryga) Możliwe że za 10, 20 lat (prędzej 20) władza znajdzie sposób na cenzurę sieci. Ciekawe jak to będzie wówczas wyglądało. :>
Kapitan z nowego świata
Licznik postów: 454
Joy Boy
Król piratów
Licznik postów: 4,531
Heros napisał(a):Telewizja może się jedynie odbić ciekawymi serialami telewizyjnymi
A i dobre seriale masz w polskiej telewizji, ale oczywiście nie polskiej produkcji
Heros napisał(a):nikt na takie kupowane like'i nie patrzy poważnie... pardon, nikt z Twoją, czy moją znajomością sieci/polityki/PR/maretingu itd.
Joy Boy
Cytat:Seriale, filmy i programy rozrywkowe(co jest dla mnie fenomenem, że ludzie takie coś oglądają). Oczywiście mówimy tu o "legalu". Bo to wszystko masz w internecie, ale jak wiemy nie jest to legalne.Dla kilku dobrych firm (HBO, Netflix) nielegalne seriale nie są bynajmniej problemem, to darmowa reklama. Ludzie sobie polecają produkcje, a jeśli produkt się dostatecznie spodoba, to kupi. Sam mam np. 1 serial, który chcę kupić ("Wikingowie"), więc było nie było jest zysk. Dobra produkcja zawsze się obroni.
Cytat:Co do samych informacji, dziennikarzy, to tak internet ma przewagę, bo masz sprzężenie zwrotne(chociaż w telewizji masz jak np. w szkle kontaktowym telefony, ale jest to bardzo ograniczone w stosunku do internetu).Gdzie w większości masz "agentów systemu" (nieistotne dla mnie, czy PiSu czy PO). Chyba tylko Superstacja zapewnia jako taką równość, bo słyszałem (i widziałem) tam zarówno Urbana (jak i innego zwolenników), Korwina (j/w), PiSu, PO, SLD etc.
Cytat:Jednak w internecie masz też duży minus, ze każdy może udawać obeznanego w temacie. Ja sam jestem bardziej zielony w tych sprawach i jak mam ocenić, który punkt widzenia jest prawidłowy?Weryfikować, sprawdzać, myśleć na chłodno, edukować się. Internet teraz pozwala nam poznać podstawy wielu rzeczy w parę sekund. Zakładając oczywiście, że jesteśmy rozumni i sprawni.
Cytat:A i dobre seriale masz w polskiej telewizji, ale oczywiście nie polskiej produkcjiTyle to wiem
.Cytat:No właśnie znajomością. A jednak nie każdy taką posiada. Nie no pewnie na całkowite głupoty bym się nie nabrał(ale masa ludzi pewnie tak), jednak w niektórych kwestiach mógłbym tylko czytać i nie miałbym pojęcia, czy ktoś gada głupoty, czy nie.Tak czy inaczej, like'y nic nie dają. Tzn. ja serio nie wiem, co mogą dawać. No chyba, że serio istnieją ludzie, dla których bardziej liczy się ilość łapek w górę niż faktyczna treść.