Fargo
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 14-11-2015, 19:29
Braci Coen kojarzycie? Nie? Powinniście. Duet ten odpowiedzialny jest za kilka naprawdę świetnych filmów o niczym. Jednym z ich największych dokonań było właśnie Fargo - dramat, który ciężko opisać słowami, ponieważ niewiele w nim się działo, a jednak kreacje bohaterów i klimat były na tyle niesamowite, że film zgarnął masę nagród (w tym 2 oscary).

Po latach w głowach kilku ludzi wraca pomysł na nowe Fargo, tym razem w formie serialowej. Bracia Coen dali pozwolenie, więc trzeba było zabrać się do roboty.

No i serial powstał. I został okrzyknięty mianem najlepszego serialu 2013 roku [size=59](przynajmniej wg wielu krytyków).
Opowiadał on losy zwyczajnego pracownika biura ubezpieczeniowego, który całkowicie przypadkowo (przypadek to słowo klucz w tym serialu ;D) poznaje tajemniczego gościa, który krótką wymianą zdań zmienia całe życie głównego bohatera. Dalszy obrót spraw odkrywajcie sami. Przyznam jednak, że bohaterowie to główna siła tego serialu.

Aktualnie wychodzi drugi sezon, który opowiada kompletnie inną historię i miesza ze sobą całą masę świetnych postaci. Znów przypadek zmienia życia ludzi, znów jesteśmy rzucani w wir dziwacznych i trzymających w napięciu wydarzeń.

Nie ukrywam, że gówno wam tu przedstawiłem, ale prawda jest taka, że niewiele da się o tym serialu powiedzieć, żeby nie zepsuć seansu. Jeżeli kogoś interesuje moja opinia, to śmiało i bez zastanowienia mogę powiedzieć, że jest to mój ulubiony serial aktorski i szczerze wątpię, żeby w najbliższym czasie miało się to zmienić. 10/10.
Akainu

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,370

Akainu, 16-11-2015, 19:55
W sumie Fargo jest serialem na tyle dobrym, że ja osobiście nie mam żadnego problemu, by pierwszy sezon co jakiś czas sobie cały od początku obejrzeć. Sceny, gra aktorów, fabuła - wszystko tu jest na miażdżącym poziomie i ogląda mi się to jak długi, b. dobry film Smile Nie wiem jaki jest drugi sezon bo poczekam na wszystkie odcinki i dopiero wtedy kuknę, ale pierwszy sezon to niesamowity poziom.
Za co najbardziej lubię ten serial? Właśnie za fabule i grę aktorów. Tutaj jest bardzo wiele scen, które są "szalone", ale to świetnie już pokazuje sam pierwszy odcinek. Lorne Malvo to mistrz Smile
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź