Going Merry czy Sunny. a może inny statek ?- Dyskusja
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Komimasa

Pierwszy oficer

Licznik postów: 993

Komimasa, 28-04-2008, 14:54
Mamy jak dotąd statek wcześniejszy Mugiwary oraz obecny Sunny , który uważacie że jest lepszy, dlaczego, co jest w nich fajne, wyróżnia dane statek na tle innych występujących w świecie One Piece. Może jakiś statek innej grypy piratów przykuł waszą uwagę? Podyskutujmy sobie na temat transportu występującym w One piece- statkach Smile
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 28-04-2008, 16:45
Dobra to wg. mnie lepszy jest: Going Merry i to nie ze względu na te wszystkie przygody tylko dlatego że TS jest tak komputerowo robione że aż głupio się ogląda ;/ A poza tym to TS jest lepszy z wyglądu i z wszystkiego innego
Dr.Agon

Piracki wojownik

Licznik postów: 134

Dr.Agon, 28-04-2008, 17:37
Going Merry rulez... Jej duch, uśmiech i w ogóle, to był najlepszy statek jaki mogli zrobić. TS nawet mu do prawej burty nie dorasta.
Komimasa

Pierwszy oficer

Komimasa, 28-04-2008, 19:45
Jestem autorem tego tematu i wypadało by coś skrobnąć Wink Dla mnie też ważniejszy jest klimat tego stateczku niż wygląd czy bajerki TS, choć może to być siła przyzwyczajenia wszak Merry towarzyszył nam przez ponad 300 odcinków. Fajniejszy ale lepszy Merry może ankietę założyć? ale po co i tak wiadomo kto wygra Tongue
blackmalder

Piracki oficer

Licznik postów: 655

blackmalder, 01-05-2008, 12:54
A tu was zaskoczę Tongue bo jestem z TS Smile mimo, że GM jest również bardzo ważna. Dlaczego ? To statek zbudowany z tego samego drewna co Gold D. Rogera a swoją duszyczkę napewno też posiada więc w przyszłości na pewno nie raz nas zadziwi Smile
Komimasa

Pierwszy oficer

Komimasa, 19-05-2008, 15:15
No dobra pojawił się jakiś zwolennik TS Wink to faktycznie ankietke założe Wink
A co myślicie o innych statkach?

Moim zdaniem jest wiele bardzo ciekawych i fajnych statków kozacko przemyślanych ale jednak statek- Moria to bije wszystko na głowę. Nie ma co porównywać ogrodu z krzakami pomarańczy Nami na TS jak tamten jest tak ogromny, że ma cały las, no jest niczym jak wielka wyspa! Robi miażdżące wrażenie. Ma wady, ale zalet od groma więcej Wink .
blackmalder

Piracki oficer

Licznik postów: 655

blackmalder, 20-05-2008, 00:34
najfajniejszy statek to Battle Franky numer 16 ;p
Szaman

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,323

Szaman, 20-05-2008, 16:27
Mi się bardzo podobał czerwony piracki statek z sagi z tęczową mgłą. Był bardzo duży, do nikogo nie należał i był w niezłym stanie. Myślałem, że słomiani kapelusze wezmą go sobie. Niestety dalej pływali na Going Merry...
Kowal

Imperator

Licznik postów: 2,230

Kowal, 01-06-2008, 18:08
Mnie bardziej podoba się [glow=red]Thousand Sunny[/glow]. Ma więcej bajerów, poza tym powiedzieli, że dusza Merry wciąż będzie żyła w TS. No i jeszcze TS ma Mini Merry #2 Wink
evil_akuma

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 772

evil_akuma, 23-06-2008, 22:10
Zdecydowanie TS. Napewno jest to jeden z najlepszych statkow jakie plywaja po oceanach swiata One Piece Big Grin Zostal zbudowany z tego samego drewna co statek Gold Rogera oraz zbudowal go nie byle kto tylko jeden z najlepszych ciesli na swiecie. Pozatym sami widzieliscie jaka ma moc Smile Co do GM to fakt towarzyszyla nam bardzo dlugo ale mam nadzieje ze TS bedzie z nami jeszcze dluzej Smile
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 23-06-2008, 22:15
Sunny pewnie zostanie zniszczone na samym końcu podróży Straw Hats'ów, a Franky popełni samobójstwo... Ale nie ma się co przejmować... MAMY MINI MERRY XD
Jackie D. Flint

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,386

Jackie D. Flint, 24-06-2008, 00:42
Ja jestem za Mery. Sunny nie ma w sobie tego czegoś - to maszyna, która jest ciągle oliwiona, żeby dobrze działała. I ma za zadanie (nie robi tego z przyjemnością, jak Mery) działać dobrze.
Oczywiście - na Sunny załoga znalazła spełnienia drobnych marzeń. Dla Sanji'ego lodówka z zamkiem, dla Nami pokój kartografa, dla Luffy'ego akwarium, żeby mógł się bawić, etc. Tego na Mery nie było.
Ale mimo wszystko... Tęskno mi za Mery (T_T) i póki Sunny nie pokaże, co umie bez tresury Franky'ego, to raczej to Mery będzie dla mnie tym statkiem, którym powinna pływać załoga Luffy'ego.
Snif..
Jarek Bachanek

Kapitan z paradise

Licznik postów: 367

Jarek Bachanek, 26-06-2008, 00:25
A ja nie obstawie żadnego. Sunny jest bardzo duzy i ma mnóstwo bajerów, po za tym uwielbiam to słońce na przodzie, które mialobyć lwem czy tygrysem xD. Merrry z kolei byla malutka, ładnie wykonana, do pewnego stopnia nawet słodka i miała duszę. Ogólnie odcinek z pozegnaniem byl naprawdę mocny emocjonalnie i zdolował mnie kompletnie. Wtedy moja sympatia do Merry jeszcze wzrosła bo stala sie kims więcej niż statkiem, stala się osoba i towarzyszem załogi.
Zangetsu2

Piracki wojownik

Licznik postów: 131

Zangetsu2, 09-08-2008, 21:32
Ja przy wyborze statku kierowałem się bardziej praktycznością. Jestem za TS. Czemu? O wiele bardziej funkcjonalny, bohaterowie mają na nim mnóstwo wygód i udogodnień. Bajery, które jak napisała Jackie spełniają małe marzenia także się liczą. Jednak głównym jego plusem według mnie jest wielkość. Nie wyobrażam sobie, aby przyszły król piratów pływał tak małym, słabo uzbrojonym statkiem. Prezencja też się liczy i kiedy ktoś zobaczy przyzwoitej wielkości TS, to dwa razy się zastanowi zanim rzuci sie na niego z pazurami. Wink

Pozdrawiam.
NicoRobinFan

Wilk morski

Licznik postów: 91

NicoRobinFan, 10-08-2008, 05:44
Myślę , że zdecydowanie lepszy jest Sunny i to nie tylko od Merry. Franky trafnie określił go mianem ,,statek marzen'' , dlaczego:
- wydaje mi się , że w świecie OP nie ma drugiego takiego statku , którym to można przelecieć 1km
- żaden inny statek nie ma trawy na pokładzie
- wydaje mi się także , iż żaden inny statek nie jest tak luksusowo wyposażony jak Sunny
- i w końcu ... na żadnym innym statku nie znajdziesz takiej ekipy , jak na tym Tongue
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź