Wasze TOP3
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Pajmon

Imperator

Licznik postów: 2,143

Pajmon, 26-01-2016, 21:20
W tym temacie wypisujecie swoje TOP3 filmów i seriali.

3. Podejrzani - świetny film z genialnym Kevinem Spaceym. Tajemnica i epickość budowane wokół Keysera Soze, genialne ryjące mózg zakończenie. Jak pierwszy raz widziałem ten film to nie wiedziałem czy na końcu mam się śmiać czy co, ale moja mina to było coś w rodzaju :OOOOOOOOOO Podejrzani w tym zestawieniu zepchnęły z 3 miejsca Wilka z Wall Street.
2. Szeregowiec Ryan - filmy wojenne to moje klimaty (oczywiście nie polskie filmy wojenne xd). Ten film to świetna historia, świetne zdjęcia, świetne postaci. Spośród całego oddziału ratunkowego stworzonego by odszukać tytułowego Jamesa Ryana każdy znajdzie ulubioną postać dla siebie, moją był Jackson grany przez Barrego Peppera. Bufa powie, że to zbyt Hollywoodzki film, ale co on tam wie xd
1. Ojciec Chrzestny - klasyg. Nie trzeba dużo pisać, bo chyba każdy to widział i wie z czym to się je. Epicki Brando, genialny rozwój Michaela Corleone. Jeśli ktoś nie ma w topce Godfathera to nie jest prawdziwym facetem XD

seriali nie podam bo mało oglądam, ale mimo wszytko od kilku lat mimo kilku obejrzanym tytułom nadl jestem wierny Dr Hausowi :v

[Obrazek: giphy.webp] 

aswerus

Sogeking

Licznik postów: 697

aswerus, 27-01-2016, 01:31
Nie znam się zbyt dobrze na kinematografii, nie widziałem jakoś wyjątkowo wielu filmów więc nie będę się silił na szeregowanie i po prostu wypiszę trzy filmy, do których najczęściej wracam Smile. A są to Blade Runner, Pewnego razu na Dzikim Zachodzie i Gorączka.
Nieśpieszne tempo, duszny klimat i świetna w każdym z tych filmów muzyka (https://www.youtube.com/watch?v=ibRMQjGzagY
https://www.youtube.com/watch?v=pTunCVWzkFA https://www.youtube.com/watch?v=JAwo7DPUFUM to akurat endingi, ale świetnie trzymają klimat całych soundtracków) przyciągają mnie do nich co najmniej raz w roku.
Horsie

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,012

Horsie, 27-01-2016, 13:50
Buntownik z wyboru, Bękarty wojny, Milczenie owiec - nie są dokładnie moim top 3 ale z pewnością jedne z moich ulubionych na podium.
[Obrazek: safe_image.gif]
kiki1993

Cipher Pol Aigis Zero

Licznik postów: 914
Miejscowość: Czarne

kiki1993, 27-01-2016, 14:33
Kolejność losowa.
Filmy
1. Rocky
2. Tenacious D in The Pick of Destiny
3. Gran Torino
Seriale
1. Monty Python's Flying Circus
2. Doctor Who
3. Married... with Children
Muszę kiedyś uzupełnić bazę na Filmwebie, ostatnio dodawałem tam cokolwiek w 2012.
[Obrazek: 586108d232c14ef50b020cee7fc4c65bd6115e86_hq.gif]
bufaloxxx

Król piratów

Licznik postów: 4,531

bufaloxxx, 27-01-2016, 14:59
TOP 3 trochę mało... rozumiem, ze to natchnienie jak pytałem Sturmira o jego top 3 filmów? Ja bym dał więcej...

Filmy
1. Wściekłe Psy
2. Full Metal Jacket
3. Lot nad Kukułczym gniazdem

Ciężko wybrać takie top 3, bo jest jeszcze Siedem, Ojciec Chrzestny, Mary i Max,Mechaniczna Pomarańcza, każdy film mi się podobał i sie różnią.

Seriale
1. Rodzina Soprano
2. South Park
3. I tu problem, czy Latający Cyrk, Fargo, czy Twin Peaks. Daję wszystkie Tongue
Dereal

Piracki oficer

Licznik postów: 583

Dereal, 29-01-2016, 17:54
Filmy
1. Infiltracja lub Siedem
2. Mroczny Rycerz
3. Więzień nienawiści

Seriale
1. House of Cards
2. Detektyw (w kontekście pierwszego sezonu)
3. tutaj przychodzi problem, bo jeśli chodziło o filmy to ułożenie zestawienia nie było takie trudne, tutaj mam trochę więcej pozycji, i nie chciałbym stawiać jednej nad drugą bądź drugiej pod pierwszą, tak więc przyporządkuję tutaj takie tytuły jak : Breaking Bad, Peaky Blinders, Daredevil oraz Wikingowie.
niudeb

Król Piratów

Licznik postów: 4,474
Miejscowość: Isola

niudeb, 21-07-2016, 20:37
Trudny temat, ciężko jest wybrać Top 3 filmów.

Jeśli chodzi o filmy to:
1.Pulp fiction.
2.Milczenie owiec
3.Siedem

Jeśli chodzi o seriale, to mało seriali widziałem w życiu, ale wygląda to tak:
1.Breaking bad
2.Fargo( tylko 1 sezon widzialem Tongue)
3.Better call saul (też tylko 1 sezon widziałem) pewnie jakiś czas temu podałbym tutaj House of Cards albo Gre o tron, ale po kilku sezonach tych seriali, nie mogę powiedzieć, że te seriale znalazłby się w mojej obecnej top 3Tongue. Jednak im dlużej seriale trwają, tym łatwiej jest znalezc cos, co gryzie lub nie do konca odpowiadaTongue.
Felo

Piracki wojownik

Licznik postów: 136

Felo, 21-07-2016, 21:53
Kolejność przypadkowa.

Seriale:
1. Breaking Bad
2. Wikingowie
3. Stranger Things

Filmy:
1. Law Abiding Citizen
2. Skazani na Shawshank
3. ..........
Szarim Musty

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 508

Szarim Musty, 21-07-2016, 21:53
3. Rocky 3
2. Rocky 2
1.
Spoiler

Rambo

A poważniej to
3. Sugar Man
2. Święci z Bostonu
1. Zielona Mila

Z seriali oglądałem tylko True Blood.
Kj52

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 488

Kj52, 22-07-2016, 00:23
- The Purge (ale tylko pierwsza część, swoją drogą uważam, że coś takiego w USA naprawdę by się przydało :o )
- Seven
- Intouchables

Z seriali podobał mi się nawet Lucifer. Taki lekki i całkiem zabawny serial Smile
Gri

Król piratów

Licznik postów: 3,565

Gri, 22-07-2016, 00:35
top3 to sakramencko mało.

1 miejsce u mnie na pewno American Beauty.
ale później to już ciężko bardzo wybrać 2 i 3 miejsce, więc wypiszę jakieś dwa filmy co mi się bardzo podobały.
2. Drive
3. Labirynt Fauna

i: Grand Budapest Hotel, W głowie się nie mieści, Buntownik z wyboru, Moneyball, Wyścig, Gran Torino, Dwunastu gniewnych ludzi, Ona, Skazani na Shawshank, To wspaniałe życie, Męczeństwo Joanny d'arc, Ojciec Chrzestny, Forrest Gump, Piętro wyżej, Infiltracja. 

Dużo jest filmów którym bym dał mocne 9.

Btw. jak dużo ludzi daje Seven :S Ja chyba jednak nie pojmę fenomenu tego filmu nigdy. Ale to raczej nie temat na to ;D
Seventy1

Agent sword

Licznik postów: 451

Seventy1, 23-07-2016, 12:29
Kolejność losowa

Filmy:
Milczenie Owiec
Pulp Fiction
Ip Man

Seriale:
Breaking Bad
Teoria Wielkiego Podrywu