One Piece, Rozdział 815
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Ratlee

Gorosei

Licznik postów: 4,072

Ratlee, 03-02-2016, 23:59
W tym temacie dyskutujemy o najnowszym rozdziale One Piece.

Wersja Polska:
One Piece 815 online
One Piece 815 do pobrania

Wersja Angielska:

Zabrania się rozpoczynania dyskusji przed ukazaniem się skanlacji bieżącego rozdziału.

Zabrania się dyskusji o spoilerach z najnowszego rozdziału One Piece. Uprasza się aby w tym celu korzystać z bliźniaczego tematu o spoilerach o nadchodzącym rozdziale.

Zabrania się pisania komentarzy typu:

"Dlaczego jeszcze nie ma rozdziału?"
"Kiedy pojawi się nowy rozdział?"
"Czy One Piece ma przerwę w tym tygodniu?"
"Dlaczego One Piece ma znowu przerwę?"

Aby uzyskać informacje na temat ewentualnych przerw w wydawaniu One Piece, zapraszamy do odwiedzenia tematu:
Przerwy w wydawaniu One Piece

Zabrania się używania jakichkolwiek grafik uchodzących za ciężkie spoilery, zdradzające kluczowe wydarzenia fabularne, miejsca, bądź wygląd nowych postaci w Awatarach i Sygnaturach, do czasu ukazania się owych wydarzeń, miejsc, bądź postaci w Anime. Dopuszcza się używania grafik ukazujących wizerunek postaci które pojawiły się w Anime, a zmianie uległ ich wizerunek. Uprasza się aby odczekać co najmniej 24 godziny przed użyciem grafiki z nowego rozdziału w Awatarze lub Sygnaturze, jako że nie wszyscy mają okazję przeczytać nowy rozdział zaraz po jego wyjściu.

Jakiekolwiek naruszenie wyżej wymienionych zasad będzie skutkowało otrzymaniem słownego ostrzeżenia, a w razie wielokrotnych naruszeń, doprowadzi do otrzymania Ostrzeżenia.
[img=0x0]http://i.imgur.com/LpQnL15.png[/img]
Reboobca

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 422

zadyma

Kapitan z paradise

Licznik postów: 352

zadyma, 04-02-2016, 16:05
Za tydzień nie ma przerwy, nie wierzę własnym oczom.
[Obrazek: QPPRyEa.gif]
Dahaka

Król piratów

Licznik postów: 3,793

Dahaka, 04-02-2016, 16:15
Big Mom [Obrazek: x5RuXdc.png]

Odcinanie głów bliskim tych, którzy nie odpowiedzą na zaproszenie [Obrazek: x5RuXdc.png]

Siatka informacji sięgająca wszędzie gdzie się da [Obrazek: x5RuXdc.png]

Serio, zaczynam się jarać BM bardziej niż Kaido. Już chyba nie ma żadnych wątpliwości, że załoga BM to po prostu mafia nowego świata. Jest moc.

I szykuje nam się kolejny Luffy-solo arc. Właściwie to Luffy/Sanji arc. Mnie się to podoba, bo na imprezce na pewno pojawi się sporo nowych jak i znajomych twarzy, a że drugiej Dressrosy nie chcemy, to mniejsza ilość głównych bohaterów na pewno korzystnie wpłynie na tempo tego arca.

Luffy jak to zwykle Luffy, jak dojdzie do ślubu, to BM ma zostać jego podwładnym XD Nekomamushi jak zwykle dostarcza dobrej beki.

Zoro jednak trochę się martwi o kuka, ale zgrywa twardziela.

No i w końcu odstawiamy na bok cały hype train z Sanjim i przechodzimy do konfliktu Zou arca, czyli samurajów i minków. Mam nadzieje, że ludzie nie będę zbytnio płakać, jak kolejne 10 rozdziałów Oda poświęci właśnie na to.

No i najlepszy news - nie ma przerwy, yeeeee

Aaa, zapomniałem o jeszcze jednym słomku, który się tam zjawi

Luffy/Sanji/Jinbe arc İmage
compas1010

Wilk morski

Licznik postów: 76

compas1010, 04-02-2016, 16:49
Myślę że możemy już się domyślać co powiedział Vito Sanjiemu.
Fajnie że Robin, Franky i Brook chcieli się postawić w roli głosu rozsądku załogi. Szkoda że wyszło, jak wyszło ;D Może to prowadzić do jakiegoś spięcia pomiędzy SH a Minkami. Możliwe że w końcu pojawi się Raizou, Jeśli nie, to za tydzień prawdopodobnie ostatni chapter Zou.
Fryzura Franky'ego wymiata!
Sturmir

Wiceadmirał

Licznik postów: 1,484
Miejscowość: ECCLES MASTERRACE!

Sturmir, 04-02-2016, 17:01
Nie podoba mi się obecny rozdział. Nie podoba mi się jak bardzo Oda przeciąga te wydarzenia. Nie podoba mi się motyw mafijny nadchodzących wydarzeń. Nie podoba mi się durnowaty motyw z samurajami. Nie podoba mi się nic co miało miejsce w 815 i co gorsza nie patrzę pozytywnie na to co mnie czeka w najbliższych kilkuset rozdziałach.
Dereal

Piracki oficer

Licznik postów: 583

Dereal, 04-02-2016, 17:08
solowy arc Luffiego i Sanjiego, na którym pojawią się same grube ryby? Jestem za.
ktosiek26

Piracki wojownik

Licznik postów: 158

ktosiek26, 04-02-2016, 17:34
Świetny rozdział!!!!
Hype dla rodzinki Sanjiego jeszcze większy Big Grin, gagi Kocurka wymiatają!! Big Mom podwładną Luffiego the best ^^.
Ciekawe co Luffy teraz zdecyduje, po tym co stwierdził Law, zapewne arc Sanji& Luffik w stylu ID, z tym że Sanji przeżyje Big Grin. W sumie większość obstawiała podobieństwo do EL, a jeśli poleci sam Luffik to będzie bardziej ID
Eles2

Pirat

Licznik postów: 39

Eles2, 04-02-2016, 17:48
(04-02-2016, 17:34)ktosiek26 napisał(a): Świetny rozdział!!!!
Hype dla rodzinki Sanjiego jeszcze większy Big Grin, gagi Kocurka wymiatają!! Big Mom podwładną Luffiego the best ^^.
Ciekawe co Luffy teraz zdecyduje, po tym co stwierdził Law, zapewne arc Sanji& Luffik w stylu ID, z tym że Sanji przeżyje Big Grin. W sumie większość obstawiała podobieństwo do EL, a jeśli poleci sam Luffik to będzie bardziej ID

Wtedy nie będzie reszty załogi przez kolejny rok,a podobno Nami, Brook i Chopper mieli się teraz wykazać po długiej nieobecności.
Reboobca

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 422

Reboobca, 04-02-2016, 18:02
Rozdział całkiem, choć trochę przegadany i za dużo nie wniósł (przynajmniej wg. mnie) prócz kilku gagów.
Fajnie, że samurajowie już dotarli na szczyt Zou, widać 'we adults' jednak polegli :>
Mam nadzieję na akcję sprzedania przez małpkę do minków nt. ich powiązania ze słomkami, po czym Ci drudzy będą musieli się ewakuować ze słonia w trybie natychmiastowych (błagam Oda, nie chcę żadnych akcji typu friendship is all that matters now, chociaż po tym jak Swirly Hats ich uratowali to ... :/ )
No i solo Luffy arcu nie powinno być, w końcu tak jak wyżej zauważono, Oda wspomniał że słomiani nieobecni na Dressrosie dostaną swój screentime. Być może to ta trójka poleci z Luffym?
[Obrazek: tumblr_np8vn6tOxs1rcufwuo1_500.gif]

IsshoFujitora

Kapitan z paradise

Licznik postów: 373

IsshoFujitora, 04-02-2016, 18:09
No, była impreza to mamy koniec Zou xD
[Obrazek: tumblr_naauoiAyXx1rib6ggo2_500.gif]
Dahaka

Król piratów

Dahaka, 04-02-2016, 18:09
(04-02-2016, 18:02)Reboobca napisał(a): No i solo Luffy arcu nie powinno być, w końcu tak jak wyżej zauważono, Oda wspomniał że słomiani nieobecni na Dressrosie dostaną swój screentime. Być może to ta trójka poleci z Luffym?
Możliwe tez, że dostaną screentime teraz i to oni ogarną całą tę sytuacją z samurajami i minkami.

@up

to już druga na tej wyspie XD słomki idą na rekord,, czy będą trzy dni chlania? bufa powinien być dumny
Horsie

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,012

Horsie, 04-02-2016, 18:20
Moim zdaniem to nawet ok rozwiązanie, jakby nie patrzeć gdyby Kaidou z resztą armią dorwał się do słomków to zrobiłby im jesień średniowiecza. Teraz gdy akcja przeniesie się trochę na mamuśke + ten ślub pewnie złagodzi ich konflikt to KAidou nie będzie się tak zagłębiał. No może jakieś nowe techniki czy coś dostaniemy.
[Obrazek: safe_image.gif]
Dahaka

Król piratów

Dahaka, 04-02-2016, 18:28
Ślub złagodzi konflikt Big Grin haha, nie ma sznas. Luffy może prawi mądrze, że nie czas na wdawanie się w wojnę z BM, ale chyba wszyscy wiemy jak to się skończy. Mamuśka Sanji'ego nie odpuści, więc Luffy zaraz zażąda solówki i wypowie jej i vinsomokom i w ogóle wszystkim zgromadzonym wojnę, krzycząc jak to on dup im nie skopie.

Kiedy Law i ktokolwiek z nim będzie będą planować jak tu podejść Kaido, żeby mieć z nim jakieś szanse, to Luffy pojawi się w tyłka z Mamuśką i jej armią na ogonie i tyle będzie z planów. Wpierdzielą się prosto między młot a kowadło. I tak oto dojdzie do starcia BM vs Kaido Big Grin
Beetlejuice

Kapitan z paradise

Licznik postów: 327

Beetlejuice, 04-02-2016, 18:31
Mamuśka,Mamuśka dawać Mamuśkę plus niebieskiego Ryboluda i będę bardzo ale to bardzo zadowolony jedyne co mnie smuci to że mało jak na razie jest Marynarki i jakoś nie widzę dla nich miejsca w zbliżających się wydarzeniach bo jak wiadomo gdzie kucharek sześć tam Big Mom ma co jeść a ja ją wolę głodną bo wtedy jest bardzo niemiłą osobą Smile.
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź