Niedawny vlog Atora (Baba Wanga - Życiorys i Przepowiednie w tym III Wojna Światowa i dla Polski - Plociuch #275) zachęcił mnie do przejrzenia YT w poszukiwaniu dokumentów o tej Pani. Znalazłem pewien dokument, który zdaje się dość dobrze przedstawia jej życie. Kim jest Baba Waga - dowiecie się z vloga Atora, na który serdecznie zapraszam, bo jest to IMO wiedza, która możę się nam mimo wszystko przydac (jej przepowiednie w 85% okazały się byc prawdziwe!). Link do dokumentu:
https://www.youtube.com/watch?v=uRMI3gFoNmY [część 2]
Ale do rzeczy. Jaka jest Komugi, każdy wie, więc nie będę jej opisywał. Wiemy, że Togashi lubi zawierać w mandze różne smaczki. Historyczne, "paranormalne", odkrywanie sekretów świata (o czym, swoją drogą, mówiła Baba Wanga) itd. Po 25 minutach drugiej części coś mi strzeliło w głowie:
- Komugi podobnie jak Baba Wanga była "trochę oderwaną od rzeczywistości", "mającą swój świat" itd. Przynajmniej odniosłem takie wrażenie (sam jestem taką osobą, więc dostrzegam podobne cechy).
- Komugi starała się pomagać w domu mimo swojego kalectwa; wychodziło jej to dość nieudolnie, roztargniona itp. (podobnie jak B.W). Takie coś również znam z własnych doświadczeń.
- Komugi również była niewidoma, nie pamiętam jednak jak opowiadała o swojej przeszłości zanim przyszła do pałacu Meruema.
- B.W Pochodziła z biednej rodziny (Komugi również, jak mnie pamięć nie myli?)
- Miała pewien dar z którego zdawała sobie sprawę, ale nie była w stanie określić co to jest. Domyślam się, że chodziło tu o efekt deja vi.
- [Moja interpretacja] finalnie zdobyła wiele, jej przepowieednie zostały zapisane na wiele lat, naprawdę "ważne" info skryli Amerykanie, Rosjanie, a Komugi do konca została niepokonana, przez byt wykraczający daleko poza fizyczne możliwości ludzi.
[Moja interpretacja x2 - odniosłem wrażenie, choć może sobie tylko dopowiadam, że B.W była również "ciepła i dobra", jak Komugi.
Jak na moje, Baba Wanga mogła być swoistą inspiracją dla Togashiego.
Kurde, gdybym trafił, to byłoby naprawdę fajnie x].