UUUUUUUUNDERTALE BABYYYYYYYYYYYYYY
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Sturmir

Wiceadmirał

Licznik postów: 1,484
Miejscowość: ECCLES MASTERRACE!

Sturmir, 19-02-2016, 19:14
Gra Undertale, niedawny fenomen i jedna z najważniejszych gier indie zeszłego roku.

Kto z was zna/grał? Ja osobiście nie grałem (brak obecnie funduszy na gry) ale nie przeszkadzało mi to zapoznać się z fabułą gry i zostać jej wielkim fanem.
Generalnie gra wydaje się być zwykłym RPG'iem w stylistyce 8-bitowej. Jednak są to pozory gdyż gra oferuje niespotykane dotąd podejście do tematyki rpg. Jest swego rodzaju parodią tego gatunku ale zarazem grą o bardzo głębokiej, ciekawej fabule, pełnej zabawnych postaci i wątków, oryginalnym systemem walki a nawet o bardzo filozoficznym i głębokim przesłaniu. Szkoda, że pomimo wielu nominacji do różnych prestiżowych nagród Undertale nie otrzymał ani jednego znaczącego wyróżnienia. Wg mnie ta gra zasługiwała na nominację do rpg roku bardziej niż nijaki Fallout 4.

Póki co utrzymajmy ten temat SPOILER FREE. NYEH HEH HEH!!

https://www.youtube.com/watch?v=1Hojv0m3TqA
Reboobca

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 422

Reboobca, 20-02-2016, 00:44
[you posed dramatically]
[Obrazek: tumblr_np8vn6tOxs1rcufwuo1_500.gif]

Sturmir

Wiceadmirał

Sturmir, 20-02-2016, 01:23
(20-02-2016, 00:44)Reboobca napisał(a): [you posed dramatically]

Oraz bez zbędnych memów... przynajmniej na razie Wink
Mint Julep

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 448

Mint Julep, 20-02-2016, 16:33
Jeżeli mogę mieć jakąś radę dla ludziów co mają to przed sobą, to bardzo nie polecam czytania poradników dotyczących gry, tzn nie chodzi mi o tipy jak pokonać jakąś łamigłówkę, czy zdobyć milion kasy, ale te dotyczące zakończeń i co zrobic aby je otrzymać, (ew po pierwszym przejściu).
Zakończenia są trzy, ale dwa można odblokować dopiero jak się przejdzie raz grę.

I jeszcze dodam że watro przejść wszystkie trzy zakończenia, ja nie dałam rady przejść trzeciego, obejrzałam je na jutube, ale jednak żałuję, tym bardziej że to zakończenie to jest taki bardziej speedrun, zajmuje 3x mniej czasu

Na początku myślałąm że Undertale to jakieś przehajpowane przez fandom coś tumblrerowego i nie dość że się pozytywnie rozczarowałam, to jeszcze dostałam niesamowicie pozytywną grę ze świetną muzyką i moim poczuciem humoru. i tak swoją drogą to ciekawe, bo zwykle motyw łamania 4tej ściany jest wykorzystywany tylko przy okazji żartów/parodii, tutaj jest sprynie go wykorzystali przy wzbudzaniu dreszczy.
Sturmir

Wiceadmirał

Sturmir, 20-02-2016, 16:38
Speedrun? Masz na myśli genocide run? Bo nie wydaje mi się, żeby był on w jakiś sposób speedrunem ;P

Tu się zgodzę, ta gra oferuje niespotykaną frajdę gdy gra się w nią pierwszy raz bez żadnych poradników. Odkrywanie możliwości i sekretów tej gry jest zabawą samą w sobie.
Jeśli chodzi o fandom to jak każdy inny ma już swojego raka Wink Ale nie zmienia to faktu, że gra sama w sobie jest wybitna.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź