Tashigi vs. Kuina
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Cornyh

Piracki wojownik

Licznik postów: 125

Cornyh, 17-12-2008, 21:48
Od jakiegoś czasu się zastanawiałam, jakby wyglądał taki pojedynek. Obydwie są podobne do siebie, także obydwie są szermierzami. Według mnie jednak Kuina by wygrała. Gdyby żyła, i dalej się szkoliła, całkiem możliwe, że do tej pory Zoro nie mógłby jej pokonać.
Ale to tylko gdybanie ^^
BlackKuma

Król piratów

Licznik postów: 3,505

BlackKuma, 17-12-2008, 23:30
Mało było i jednej i drugie w anime i mandze, a w szczególności Kuiny.
Sądzę jednak, ze wygrałaby Kuina, która pewnie i Zoro położyłaby na łopatki Big Grin
RdR

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,157

RdR, 17-12-2008, 23:35
W tym temacie możemy sobie jedynie gdybać, bo nie znamy prawdziwej siły żadnej z nich. Ale jeśli miałbym wybrać to napewno Kuina, bo ma tyle samozaparcia co Zoro i z pewnością dziś była by równie silna jak on.

A może Kuina sfingowała swoją śmierć i straciła pamięć wykonując ten niecny plan :hyhy: i w rzeczywistości rozpatrujemy walkę Tashigi vs Tashigi xD
BlackKuma

Król piratów

BlackKuma, 18-12-2008, 00:11
Kto wie, Oda lubi zaskakiwać Smile jednakże patrząc na sprawę od tej strony to Kuina strasznie osłabła od ich ostatniego spotkania Big Grin
modette

Nowicjusz

Licznik postów: 21

modette, 18-12-2008, 01:56
Stawiam na Kuinę. Ma w sobie więcej opanowania, zaciętości, determinacji i zawsze jest (a raczej była) bardzo pewna własnej wygranej - w przeciwieństwie do nieco niezdarnej i roztargnionej Tashigi.
Picia000123

Kapitan z paradise

Licznik postów: 314

Picia000123, 20-03-2009, 10:32
Pewnie by wygrała Kuina, skoro rozkładała Zoro na łopatki Big Grin .
Arhang

Wilk morski

Licznik postów: 59

Arhang, 20-03-2009, 16:09
nie zapominajmy ze Zoro stawal sie silniejszy zeby ja pokonac.. jednak gdy ona umarla postanowil wypelnic obietnice ze jedno z nich zostane najsilniejszym szermierzem ..
Wąski

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 507

Wąski, 20-03-2009, 16:12
Zwycięstwo w tej walce należałoby zapewne do Kuiny. Jeżeli trenowałaby tak często i tak mocno jak to widzieliśmy, mogłaby być szermierzem lepszym nawet od Zoro... Szkoda...
xaxs

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,221

xaxs, 20-03-2009, 16:55
Zdecydowanie Kuina. Tashigi bywa niezdarna no i bez okularów nie widzi Tongue

Wąski napisał(a):mogłaby być szermierzem lepszym nawet od Zoro

W to wątpię. Jej ojciec nawet jej to tłumaczył i sama też zdawała sobie sprawę z ograniczeń jakie dawała jej płeć (panie tylko nie bijcie Tongue ja tu mam tylko i wyłącznie na myśli budowe anatomiczną Tongue). Ale to, nie oznacza, że z Zoro by nie wygrała Tongue Wydaje mi się, że to jedno by się nie zmieniło Wink
Cinu

Piracki wojownik

Licznik postów: 104

Cinu, 21-03-2009, 15:08
Kuina > Tashigi ...
Jakoś przeżyła ten wypadek, wyszła z ziemi, zapomniała jak się walczy, uczy się od nowa i pracuje dla marynarki... Taak, to jest w stylu Ody. XD
BlackKuma

Król piratów

BlackKuma, 21-03-2009, 15:26
xaxs napisał(a):Wąski napisał/a:
mogłaby być szermierzem lepszym nawet od Zoro

W to wątpię. Jej ojciec nawet jej to tłumaczył i sama też zdawała sobie sprawę z ograniczeń jakie dawała jej płeć (panie tylko nie bijcie Tongue ja tu mam tylko i wyłącznie na myśli budowe anatomiczną Tongue ).
Zupełnie się z tym nie zgadzam Tongue Głupie podejście, tak samo jak jej ojczulka... Tongue
xaxs

Pierwszy oficer

xaxs, 21-03-2009, 15:45
BlackKuma takie są fakty- faceci mięśnie mają silniejsze. A nie możesz zaprzeczyć, że to nie ograniczyłoby jej w pewnym stopniu jako szermierza.

Inny powód czemu nie byłaby lepsza od Zoro- wówczas był młodszy, trenował krócej niż ona, teraz cały czas walczy i podróżuje a nic lepiej nie kształci w walce niż podróże i walki z najprzeróżniejszymi przeciwnikami.
gook

Piracki wojownik

Licznik postów: 174

gook, 21-03-2009, 21:15
Jak dla mnie Kuina wygrałaby i to dosyć szybko. Opanowana, zdecydowana i przede wszystkim nie taka ślamazarna.

Cytat:Inny powód czemu nie byłaby lepsza od Zoro- wówczas był młodszy, trenował krócej niż ona, teraz cały czas walczy i podróżuje a nic lepiej nie kształci w walce niż podróże i walki z najprzeróżniejszymi przeciwnikami.

xaxs, a skąd wiesz, że Kuina nie podróżowałaby po świecie jak Zoro? ;P
xaxs

Pierwszy oficer

xaxs, 21-03-2009, 22:25
Przypuszczam, że ojciec by jej nie puścił Tongue

Ogólnie to wiesz, jakby żyła to Zoro nie byłby w SH. I najprawdopodobniej wspólnie by podróżowali Tongue
hans14

Kapitan z paradise

Licznik postów: 338

hans14, 21-03-2009, 22:45
Ja stawiam na Kuine. Jak Zoro z nią nie miał szans to na pewno ona z nią nie ma szans.
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź