Milczenie Owiec.
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Seventy1

Agent sword

Licznik postów: 451

Seventy1, 30-04-2016, 14:27
Czy w Milczeniu Owiec są jakieś masakrycznie brutalne sceny? Nie przepadam za dużą brutalnością, krwią i flakami, ale bardzo chciałbym obejrzeć ten film bo słyszałem że jest genialny.
Spoiler

[Obrazek: 945.gif]

Asta

Piracki oficer

Licznik postów: 603

Asta, 30-04-2016, 15:32
Z tego co kojarzę to jest tam chyba 1 bardziej brutalna scena trwająca chyba kilka sekund, ale bez flaków. Bardzo polecam film.
SZALOMKA
Horsie

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,012

Horsie, 30-04-2016, 16:28
Może nie to że brutalne, ale bardzo nie smaczne. Raczej było tam tak że widz widział już martwe ciała niż samą scenę zbrodni (z tego co pamiętam).
[Obrazek: safe_image.gif]
Hyrule

Gold Experience Requiem

Licznik postów: 2,042

Hyrule, 01-05-2016, 00:27
Oglądaj natychmiast. Jest to jeden z najlepszych filmów w historii kinematografii. Doskonały scenariusz, kreacje aktorskie, psychologia, reżyseria. Sztuka.

Nie chcę Ci robić spoilerów, po prostu oglądaj. Jeśli coś może być niesmaczące, ma sens, nie jest takie sztampowe i jest doskonale zagrane.

To nie jest taki sobie horror, jak Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną. To doskonały wręcz film.
Nombre de Dios

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 454

Nombre de Dios, 01-05-2016, 17:28
Film warty obejrzenia. Książka Harris'a tak samo warta przeczytania. Brutalność(której jest mało) jest tylko dodatkiem. Polecam zacząć od Czerwonego Smoka, bo jest 1 częścią. Milczenie jest 2, a potem masz jeszcze Hannibala. 4 książka raczej dla fanów serii, bo opowiada o młodym Hannibalu.
Bornegio

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 433

Bornegio, 04-05-2016, 03:29
Ogólnie to porwałbym się nawet na stwierdzenie, że film > książka, chociaż książkę uwielbiam. Film ma naprawdę genialną postać Lectera w wykonaniu Hopkinsa, która znajduje się u mnie zdecydowanie w topce najlepiej odegranych ról EVER. Ogólnie samą książkę jako całość odbieram lepiej od filmu, ale ten Hopkins... Nie potrafię sobie wyobrazić innego Lectera. Film sam nie jest horrorem i jakichś drastycznych scen się nie uświadczy, a obejrzeć warto, bo to jedna z ważniejszych pozycji w całej znanej ludzkości kinematografii.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź