Jakie anime mają lepsze walki od DBZ?
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Seventy1

Agent sword

Licznik postów: 451

Seventy1, 22-07-2016, 22:39
Wielu fanów DBZ uważa, że ich ulubione anime ma najlepsze walki oraz, najlepsze moce oraz jest najbardziej epickie. Ja się z tym nie zgadzam. Walki w DBZ średnio mi się podobają:
- Każda walka wygląda praktycznie tak samo
- Każda postać walczy w prawie taki sam sposób
- Moce ograniczają się do strzelanie różnokolorowymi kulami i promieniami energii. Raz na Ruski rok, pojawia się postać z jakąś inną moc.
- Walki trwają straaaaaaaasznie długo (Walka Goku z Friezą trwała aż 19 odcinków!!!!)

Jakie anime moim zdaniem mają lepsze walki? Oto kilka z nich:

JoJo's Bizarre Adventure:
Na początku był hamon który można było wykorzystać w przeróżny sposób (coś jak kiedyś ki...) np.: Joseph kiedyś zrobił z włosów barierę nasyconą hamonem, bąbelkowe techniki Ceasara. Później przyszły standy i pozamiatały: z kilkoma wyjątkami, każdy stand ma inną moc: zaczynając od standów z super siłą i szybkością, kończąc na dziwacznych (hehe) jak coś takiego http://jojo.wikia.com/wiki/Tubular_Bells Warto zaznaczyć, że walki w JoJo nie ograniczają się po lania po gębach (chociaż jest tego strasznie dużo), i polegają na walką na to kto jest mądrzejszy i sprytniejszy. Nawet człowiek ze słabym standem, może zrobić z niego duży pożytek (np.: ten koleś z The Lock)

Hajime no Ippo:
Pomimo tego, że jest to seria o boksie, to walki i tak są o wiele róznorodniejsze od tych w DBZ: każdy bokser walczy w inny sposób - główny bohater stawia na siłę, ktoś inny stawia na szybkość, a ktoś jeszcze inny, na specjalną technikę. Główny bohater, prawie zawsze musi ruszyć głową, żeby rozpracować przeciwnika (nie to co w DBZ...). Walki w tej serii mają lepszą horeografię od tych w DBZ, są ciekawsze oraz trzymają w napięciu.

Naruto: 
Wiem, wiem, Naruto jest obecnie wyśmiewane, ale jeszcze kilka lat temu, było naprawdę przyzwoite. 
Niedość że każda postać ma własną, unikatową moc, to jeszcze horeografia walk...po prostu cudo! Patrzcie na to - https://www.youtube.com/watch?v=7JFnOOfrMZY amv bo YouTube. Szybka, dynamiczna walka. Killer Bee walczy w niesamowity sposób.
Spoiler

[Obrazek: 945.gif]

Mrowlanin

Super świeżak

Licznik postów: 259

Mrowlanin, 22-07-2016, 23:24
Weteranem Anime nie jestem lecz jesli chodzi o walki to zdecydowanie OP>DB a jestem na bierzaco tu i tu
niudeb

Król Piratów

Licznik postów: 4,474
Miejscowość: Isola

niudeb, 22-07-2016, 23:39
Może i walki i wygladają tak samo, ale tak do konca nie moge zgodzic sie z tym, że każda postać walczyła prawie tak samo. 
Zawsze w Db było tak, że każda postać używała innych technik. Każda postać wypracowała też własny styl walki.
Taki Piccolo, czy Kuririn albo Tenshinhan mieli własne techniki, których nikt nie kopiował( wyjątek Cell, wiadomo czemu Tongue).
Nie ma też drugiej takiej postaci, co by walczyła jak Buu, Frieza albo Goku, czy Vegeta albo jak ktoś z Ginyu force.

Na pewno do Friezy walki naprawdę były jeszcze urozmaicone i robiły wrażenie. Przynajmniej na mnie Tongue.
Szczególnie dobrze czyta się walki z tej sagi w mandze, kiedy nie ma zbędnego przedłużania z anime.

W sadze Cella i Buu była już powtórka z rozrywki, i w nich już było  wszystko znane i rzadko kiedy ktoś poznawał nową technikę, nawet sobie nie przypominam by ktoś się tych technik w tamtym okresie uczył. Tam już chyba chodziło tylko o większe wybuchy i większy poziom aury wojownika.

Bardzo łatwo jest znalezc anime z walkami ciekawszymi niz Db, takich anime jest sporo Big Grin. Chocby taki One piece i Bleach albo FMA, czy Hunter x Hunter.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź