Windows 10 - ostatnie dni darmowej aktualizacji
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Kowal

Imperator

Licznik postów: 2,230

Kowal, 26-07-2016, 16:25
Może od razu spytam o konkrety Tongue

Przyznam, że się jeszcze waham nad aktualizacją mojej 7, zostały jeszcze 3 dni. Cz ktoś mógłby mi doradzić czy warto? W końcu system ma już koło roku, na pewno ktoś ma go sporo czasu i mógłby sie wypowiedzieć, czy są jakieś wady, wkurzające drobnostki itp.

Ogólnie, co lepiej mieć obecnie (i w perspektywie 1-2 najbliższych lat): Windowsa 7 czy Windowsa 10?
Gri

Król piratów

Licznik postów: 3,566

Gri, 26-07-2016, 16:47
Opowiem Ci z mojej perspektywy, nie zagłebiałem się w temat jakoś mocno, także to tylko moje prywatne odczucia.

Warto, ale mając na uwadze kilka spraw.

Jeśli na laptopie używasz jakichś programów np. do pracy (zwłaszcza starszych), sprawdź wcześniej, czy działają pod windows 10. Ja nie sprawdziłem i z jednym programem miałem problem.
Przy ewentualnej instalacji, rozwijaj opcje na co się zgadzasz i sporo z nich raczej warto odznaczyć, co by tak microsoftowi dobrowolnie wszystkich informacji nie wysyłać.

Tak po za tym, to samo przeniesienie było bezproblemowe, a system mi działa zdecydowanie szybciej (chociaż spotkałem się z opiniami, że u niektórych spowolnił, nie wiem na ile to prawda). Ja miałem wcześniej windows 8 i niezbyt mi się podobało jego działanie, jego interfejs. Ja jestem bardzo zadowolony z przeniesienia się na windows 10.
chucky

Admirał

Licznik postów: 2,727

chucky, 26-07-2016, 18:16
Jedyne, co się pogorszyło to odtwarzanie starych gier. Mam na myśli gry w wieku Diablo II i inne takie. Tzn. większość działa, ale albo się tną, albo crashują bez większego powodu. Chociaż tutaj nie jestem pewien, bo to może wynikać z karty graficznej i ogólnie nowszych części komputera.

Tak, czy siak Win10 jest zdecydowanie bardziej przyjazny, jeśli wiesz, co mam na myśli.
[Obrazek: tumblr_ojg7flg58r1tvlw71o1_500.gif]
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź