Gorosei
Licznik postów: 4,965
Ci którzy czytali mangę wiedzą, że zbliżamy się do konfrontacji Luffy'ego z Big Mom. Czy dojdzie do walki? Nie wiem, ale ich spotkanie jest coraz bliżej i według mnie wydaje się nieuniknione.
Ten temat nie jest standardowym tematem pojedynkowym, w którym po prostu zastanawiamy się kto wygrałby w pojedynku. Chciałbym abyśmy zastanowili się czy do tego pojedynku w ogóle dojdzie, czy aby nie skończy się to jak końcówka Enies Lobby, gdzie zmęczona załoga uciekała od walki z Buster Call? Co mam na myśli - do walki nie dojdzie, co najwyżej wymiana kilku uderzeń i ucieczka z Sanjim (lub bez?).
A jeżeli dojdzie do pojedynku, czy Słomiany będzie w stanie sam pokonać jednego z Yonkou?
A może ktoś mu pomoże w tej walce?
Według mnie zdecydowanie Luffy nie da rady pokonać Big Mom sam, więc albo ktoś będzie musiał go z tego wyciągnąć (może Sanji wykaże się inteligentą oceną sytuacji i znowu zobaczymy Mr. Prince'a w akcji?) albo to nie będzie walka jeden na jednego.
Prawdę mówiąc, ja osobiście nie mam pomysłu kto mógłby mu w tej walce pomóc, nie widzi mi się żeby to byli Pekoms ani Sanji, a na pewno nikt z tych, którzy razem z nim przypłynęli. Dlatego chciałbym poznać wasze opinie na ten temat.
Król piratów
Licznik postów: 3,793
Piracki wojownik
Licznik postów: 113
Super świeżak
Licznik postów: 246
Miejscowość: Water 7
Kapitan z nowego świata
Licznik postów: 454
Pierwszy oficer
Licznik postów: 998
![[Obrazek: ENEL-GOD.png]](http://otakukart.com/animeblog/wp-content/uploads/2017/10/ENEL-GOD.png)
Piracki wojownik
Licznik postów: 115
(04-09-2016, 12:16)Hinczykbn napisał(a): Chciałbym by prezent Słomka wybuchnał na BM, natomiast ona oskarżyła o to rodzine Vinsmoke(zawsze to jakaś pomoc w walce), Jimbe też się przyda.To co napisałeś jest trochę bez sensu. Dlaczego BM miałaby oskarżać Vinsmoków o atack/zdrade, przecież będzie wiedzieć skąd jest ta szkatułka, w której jest bomba. Już prędzej jestem sobie w stanie wyobrazić, że to BM da tą szkatułke Visnsmokom i to oni ją oskarżą o zdradę.
Pan Ciemności
Licznik postów: 5,839
![[Obrazek: UAMELnu.png]](https://i.imgur.com/UAMELnu.png)
![[Obrazek: 05onfire1_xp-jumbo-v2.jpg]](https://static01.nyt.com/images/2016/08/05/us/05onfire1_xp/05onfire1_xp-jumbo-v2.jpg)
Piracki wojownik
Licznik postów: 115
(05-09-2016, 15:50)Mordoc napisał(a): W dodatku Urouge ma zdolność zwiększania swojego rozmiaru, czyli prawdopodobnie owoc typu Zoan, a co za tym idzie pasowałby do ekipy Kaidou.Chyba jego powiększenie się było związane z przyjętymi przez niego obrażeniami (dokładniej przyjęte obrażenia zwiększają jego siłę fizyczną, a skutkiem ubocznym jest zwrost masy mięśniowej i rozmiarów?) jeśli dobrze pamiętam to było w czasie walki z Pacifistą na Sabaody, nie wydaje mi się aby jakiś zoan mógł dać taką umiejętność, to prawdopodobnie jakaś paramencia lub technika której mnich się nauczył?
Piracki wojownik
Kapitan z nowego świata
Licznik postów: 454
Kapitan z paradise
Licznik postów: 336
(05-09-2016, 15:50)Mordoc napisał(a): Bege. Pytanie tylko, kto byłby jego przeciwnikiem? Najbardziej pasowałby mi Sanji, tylko on również pasowałby mi do walki z Ichiji
(05-09-2016, 15:50)Mordoc napisał(a): Być może będą też tacy, którzy jeszcze dołączą do sojuszu Luffy'ego, albo napatoczą się po drodze i zostaną pokonani.
Pan Ciemności
Licznik postów: 5,839
(05-09-2016, 21:04)pell napisał(a): Dobrze pasowałby tu też Pekoms (o ile przeżył) - w ramach zemsty. Wtedy też Pedro i Brook mogliby dołączyć.Myślałem o Pekomsie, ale jakiś taki słaby mi się wydał przez te wcześniejsze wpadki z Bege. No ale może źle do tego podchodzę, za pierwszym razem nie spodziewał się ataku, a za drugim ludzie Bege mogli mieć przewagę i/lub Pekoms wszedł w ich zasadzkę. W końcu jest wart te 500 kk, podczas gdy Bege tylko 300 kk.
(05-09-2016, 21:04)pell napisał(a): Na kolejnego sojusznika świetnie pasuje BonneyZgadzam się, zwłaszcza, że ze wszystkich Supernova ona była najmniej "głośnia" po Time Skipie.
(05-09-2016, 21:04)pell napisał(a): Poza tym prawdopodobnie Kidd dołączy do LuffiegoW końcu walczyli już kiedyś ramię w ramię, ale nie widzi mi się raczej dłuższa współpraca. Prawde powiedziawszy, gdy pierwszy raz "poznałem" Kidda, to od razu stwierdziłem, że to jeden z głównych konkurentów Luffy'ego do zostania Królem Piratów, pozostali Supernova wtedy jakoś takiego wrażenia na mnie nie zrobili.
(05-09-2016, 21:04)pell napisał(a): Poza tym kiedyś widziałem teorię o tym, że X Drake tak na prawdę jest wtyką u Kaidou i był jedną z kluczowych osób w pierwotnym planie Lawa.Teoria ciekawa, ale raczej nie sądzę, żeby się sprawdziła. Co do X Drake'a, to ciekawi mnie co go skłoniło do opuszczenia Marynarki.
![[Obrazek: UAMELnu.png]](https://i.imgur.com/UAMELnu.png)
![[Obrazek: 05onfire1_xp-jumbo-v2.jpg]](https://static01.nyt.com/images/2016/08/05/us/05onfire1_xp/05onfire1_xp-jumbo-v2.jpg)
Piracki wojownik
(05-09-2016, 22:03)Mordoc napisał(a):
. Co do X Drake'a, to ciekawi mnie co go skłoniło do opuszczenia Marynarki.