Seriale
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 22-05-2008, 16:26
A więc moi drodzy mam do was takie pytanko jakie seriale oglądacie, za jakimi przepadacie i co chcielibyście polecić

Moja lista nie jest za długa mimo to tytuły są z najwyższej półki XD

1. Jericho - to szczególnie polecam
2. Na Wspólnej
3. Dr. House
4. 39 i pół
5. Miracles

I to wszystko Cool
Zio

Kapitan z paradise

Licznik postów: 322

Zio, 22-05-2008, 17:52
idzie tak.

1. heroes - umm, najlepszy z najlepszych! akcja, tajemnica i czekanie na nowe sezony.
2. Lost - paraparapa - tajemnica, akcja, duuużo, dużo sezonów, za dużo, no ale jakoś ciągną.
3. Pb - akcja, no nie ma tajemnicy , no i niestety kolejny sezon w drodze.

jak w telewizji lecą to:
gotowe na wszystko
CSI - wrocławskie zagadki
H2O wystarczy kropla wody (to jest lepsze niż heroes!)

M jak Miłość nie oglądam , bo nie miałem telewizora przez 4 miesiące i nie wiem co się działo.
vegi

Piracki oficer

Licznik postów: 724

vegi, 16-06-2008, 11:41
no moje ulubione to
1. Moda na sukces
2. M jak Miłość
3. Klan
4. Plebania
5. Marina
kocham je, normalnie są takie cudowne! a w szczególności modę na sukces Smile

...

a tak na serio to oglądam tylko komediowe typu:
1. Świat według Kiepskich
2. Świat według Bundych
3. On, ona i dzieciaki
4. Hoży Doktoży
5. Wszyscy kochają Raymonda
Big Grin that's all folks
Jackie D. Flint

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,386

Jackie D. Flint, 16-06-2008, 11:49
Cytat:no moje ulubione to
1. Moda na sukces
2. M jak Miłość
3. Klan
4. Plebania
5. Marina
kocham je, normalnie są takie cudowne! a w szczególności modę na sukces
ZA.... ZA.... ZAWAŁ... WŁAŚNIE PRZESZŁAM... @_@
CZŁOWIEKU! Ja jestem w pracy! Mnie nie wolno się tak głośno tutaj śmiać XDD Za wariatkę mnie wezmą, że się szczerzę do baz danych XDD

Seriale? Znaczy, poza OP? XD No, ja za bardzo telewizji nie oglądam, ale jak mi się już czasem zdarzy, to "Dr. House" (ach, ten cynizm XD), "Kryminalne zagadki Las Vegas", czy "Chirurdzy". Kiedyś jeszcze próbowałam oglądać "Prision Brake", ale brat stracił cierpliwość do Polsatu (czy gdzie to tam leciało) i ściągnął pierwszy sezon, który obejrzeliśmy razem na kompie. A potem jakoś mi się zainteresowanie urwało XD' Ostatnio poznałam jeszcze "heroes", serial nie puszczany jeszcze w naszej telewizji. bardzo sympatyczny, polecam Wink
nieszczescie

Wilk morski

Licznik postów: 53

nieszczescie, 16-06-2008, 11:49
1. Heroes najlepszy serial jaki oglądałem, tacy nowi x-meni ^^ Czekam na 3 sezon.
2. 39 i pół- serial, który świetnie się oglądało, gdyby nie Trolla z B27 serial byłby lepszy ;/
Szaman

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,323

Szaman, 16-06-2008, 14:32
Telewizję oglądam bardzo rzadko. Seriali to już w ogóle ale dawniej oglądałem.
Mój były ranking (aktualnego nie mam bo nie oglądam):

1. Świat wg. kiepskich
2. 13 posterunek
3. Plebania
My-chan

Kapitan z paradise

Licznik postów: 352

My-chan, 16-06-2008, 14:44
"Dr Hause" zdecydowanie. Nie chciałabym wpradzie trafic do przychodni z takim lekarzem, ale jakby dolegało mi coś naprawdę poważnego to prosto do niego, a tak poza tym ten facet to całkowite zaprzeczenie mojego wyobrażenia o lekarzu ("Chirurdzy" itp. spaczyły mi umysł ;P)
A tak poza tym to jeszcze to seriale na TVP 2 puszczane + oczywiście jakieś w necie Wink Ale Hause'a polecam ^_^
Kowal

Imperator

Licznik postów: 2,230

Kowal, 17-06-2008, 14:28
Seriali nadawanych na polskiej raczej nie oglądam, raz na jakiś czas zdarzy mi się obejrzeć jakiś odcinek kryminalnych czy detektywów al bo świata według kiepskich i tym podobnych komediowych.

Oglądałem tylko 39 i pół (bardzo dobre) i kiedyś Oficera, chciałbym jeszcze Heroesów obejrzeć, ale czasu brak.

Ooo, na niemieckiej oglądam jeszcze bardzo dobry serial komediowy, niemiecka nazw to "Immer wieder Jim" ale sam serial jest amerykański, nazwa to chyba "According to Jim," (gra w nim Jim Belushi). Także kiedyś na niemieckiej oglądałem kiedyś OP, był nadawany jak serial, 5 x w tygodniu(seriami) i kilka innych anime.
BeAsTMaStEr

Licznik postów: N/A

BeAsTMaStEr, 23-06-2008, 12:18
za duzo by wymieniac moze pare wymienie

sg-1, sga, hausa, medium, raper, ncis, csi, heroes, dexter, farscape, i wiele innych bardzo wiele innych Big Grin
Nami

Piracki oficer

Licznik postów: 614

Nami, 23-06-2008, 12:30
Łatwy temat, to mogę coś napisać nawet xD

Dr Hause, Desperate housewives, Grey's Anatomy, Gorzka zemsta & Grzesznica (bez kitu to oglądałam xD W ogóle nie ma to jak kolumbijskie telenowele xD), Heroes, ... włączam myślenie, ale chyba mi się zepsuło. Nie mogę sobie nic innego przypomnieć xD
Kiedyś to ja ogólnie te kolumbijskie telenowele z nudów oglądałam, ale to b yło w gimnazjum xD No bo co miałam robić? Nie uczyłam się, nie odrabiałam lekcji, to sobie oglądałam z nudów...nawet śmieszne, jak Moda na Sukces xD Pamiętam jak kiedyś takiego chłopaka w szkole co to się chwalił że on od początku ogląda Mode na Sukces, spytaliśmy co było w pierwszym odcinku...wyraz jego twarzy mówił sam za siebie xDD
Jarek Bachanek

Kapitan z paradise

Licznik postów: 367

Jarek Bachanek, 25-06-2008, 22:06
Oj dużo tego naprawdę dużo....

Jeszcze przed tym jak dostałem komputer lubilem seriale z ameryki północnej zwane telenowelami brazylijskimi (choć mało ktora jest z brazyli) oraz seriale z pogranicza mitologii greckiej (Herkules, Xena).

Gdy dostałem komputer i internet to zaczynałem od Alias (w polsce znane jako Agentka o stu twarzach), genialnej produkcji J. J. Abramsa twórcy Zagubionych oraz Mission Impossible 3. Alias oczywiscie powstal przed Zagubionymi i liczy 5 sezonów. Poleca, szczegolnie ze wzgledu na czarny charakter Arvina Sloane'a w/g mnie najlepszej czarnej postaci w historii kina i telewizji. Miłosnicy Jamesa Bonda i szpiegow beda sie czuli jak w raju Big Grin

Potem był Smallville (znany jako Tajemnice Smallville), serial ktory wciąż jest emitowany (7 sezonów, 8 w drodze) opowiadający o przygodach młodego Clarka Kenta, przyszlego Supermana. Produkcja bardzo rozwojowa bo początkowo byl to serial dla nastolatkow, obecnie zaś jest to mroczna opowieść rodem z komiksu o Supermanie. Obejrzycie szczegolnie jeśli nie wiecie nic o Supermanie. Gwarantuje że się spodoba.

A potem to juz poleciało. Lost, Prison Break, Dr House, Rzym... Moglbym wymieniac godzinami.

Z tych mniej znanych polecam Californication (na nim wzrorowali sie twórcy 39 i pół, kupa śmiechu), Kyle XY (serial określany jako rodzinny sci-fi o nastolatku ktory budzi się w lesie i niczego nie pamieta. Nie umie mówić czytać, jest niczym czysta niezapisana kartka) czy chociażby Supernatural (sprawy paranormalne troche z innej perspektywy. Hit w Stanach).
Mroczny

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 511

Mroczny, 26-06-2008, 17:46
Wszystkie seriale lecace na Comedy Central.
A szczegolnie Hozy Doktozy(Scrubs), On, ona i dzieciaki(My, my wife and children) miazdza;p
Jeszcze Swiat wedlug Bundych(Married with children)... i jak narazie to tyle mi do glowy przychodzi;p

@down
A nawet, nawet z matka(wielki fan) to ogladalem na polscie ;]
Nami

Piracki oficer

Licznik postów: 614

Nami, 26-06-2008, 17:48
A nie lubisz Mroczny np. Kryminalne zagadki Las Vegas? Albo Kryminalne zagadki Nowego Yorku?

O, ja właśnie jeszcze te serie uwielbiam i wszystkie odcinki oglądałam XD
Ponadto jeszcze Detektyw Monk. Tak mi się przypomniało Tongue
Raziel

Nowicjusz

Licznik postów: 13

Raziel, 10-07-2008, 10:19
Moje ulubione:
(nie potrafię uporządkować Smile )

Stargate SG1
Stargate Atlantis
Ranczo (...geniusz hehe)
South Park

A pamiętacie/znacie taki serial "Robin of Sherwood"? - to był piękny serial.
Jarek Bachanek

Kapitan z paradise

Licznik postów: 367

Jarek Bachanek, 10-07-2008, 16:38
SG-1 oglądam i obecnie zaczynam 4 sezon. Pierwsze 2 nieco słabe ale 3 sezon już świetny a początek czwartego też zapowiada się super. Atlantis obejrze później być może zrobie to tak by ogladać równomiernie jak oglądała widownia w Ameryce, ponieważ słyszałem że seriale miały wspólne wątki.

A co do Robina chodzi ci o ten serial w którym Robina grał brunet z wąsami. jeśli tak to ogladałem. Slyszałem że nowy Robin Hood (1 sezon emitowała TVP2) jest świetny Tongue
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź