Legendarny piracki oficer
Licznik postów: 766
Imperator
Licznik postów: 2,143
Kapitan z nowego świata
Licznik postów: 454
Gorosei
Licznik postów: 4,072
(19-11-2016, 14:39)Gaskal napisał(a): Co się dzieje, czemu nasz technik nie daje znaku życia?Daje, ja mam z nim kontakt, akualizacje są wprowadzane, ostatnio był reader mangi i przycisk readera w headzie strony.
(19-11-2016, 14:39)Gaskal napisał(a): ale skoro składamy się na serwer, to nie po to, żeby z niego korzystać w 1/4 i nie po to, żeby forum miało furę błędów.1. Nie żeby kwota na serwer była jakaś ogromna,
(19-11-2016, 15:03)Pajmon napisał(a): Pierwsze co zrobił dumin, to zabił to forum.Tak, forum nie było aktywne przez tydzień.
(19-11-2016, 15:03)Pajmon napisał(a): Ten ortograficzny bajzel, który sprawił nam przy zmianie serwera miał być naprawiony w kilka dni, okazało się jednak że NIE DA SIĘ, a forum umarło na kilka miesięcy.Rozumiem, że pijesz teraz do czatu, bo tylko tam są pozostałości błędów ortograficznych, baza w tematach została przywrócona. Nie wiem też jak forum umarło na kilka miesięcy, ja z ludźmi dyskutuję na forum praktycznie codziennie, no ale co tam.
(19-11-2016, 15:03)Pajmon napisał(a): Jakież było zdziwienie userów, gdy bez zapowiedzi, ni z gruchy ni z pietruchy dumin zaczął wprowadzać swoje zmiany i forum całkowicie zniknęło na niemal miesiąc (z tego co pamiętam, może i dłużej).słucham? Forum zostało zamknięte na tydzień na przełomie stycznia/lutego 2016 roku, póxniej nigdy nie było zamknięte, a już na pewno nie na miesiąc albo dłużej XD
(19-11-2016, 15:03)Pajmon napisał(a): A no i oczywiście martwi mnie fakt, że jest on tutaj "niepodzielnym władcą" i gdy tylko zechce, będzie mógł skasować to wszystko, cały dorobek tego przybytku.Czyli jak każdy technik forum??? To nie jest żadne novum, że technika się zatrudni/birze na pokłąd bo się samemu nie ogarnia w informatykę i żaden z nas nie potrafi zrobić forum ani go ulepszyć w żadnym stopniu, więc technik jest osobą zdolną powołać forum do życia jak i skasować je kompletnie. Zawsze tak było i zawsze tak będzie, takie same uprawnienia miał Tony i jakikolwiek inny technik na forum gdzie wśród administracji nie ma nikogo kto umie tworzyć strony.
Imperator
Licznik postów: 2,143
(19-11-2016, 15:43)Ratlee napisał(a): Śmiecham srogo z ludziJakiś zalążek wycieczki osobistej? Chęć ukazania wyższości?
(19-11-2016, 15:43)Ratlee napisał(a): którzy na prawo i lewo gadają 'kiedyś to forum żyło, przyszedl dumin i nie żyje ', zwlasza że wypowiadane jest przez ludzi, którzy wchodzą na czat a sami na forum nic nie piszą.Kiedyś pisałem dużo. Od jakiegoś czasu piszę niewiele... Hmm pomyślmy co zabiło we mnie chęć pisania...
(19-11-2016, 15:43)Ratlee napisał(a): Cały temat moim zdaniem jest pozbawiony sensu i głupi. Rozumiem, że teraz będziemy oceniać użytkowników wobec tego co robią dla forum i jak się zachowują? Bo jeśli chcieliście powymieeniac się uwagami na temat funkcjonalności forum i ewentualnych poprawek, to są już od tego tematy.No i widzisz Ratli, przeczytałeś chociaż w całości post Gaskala? Są osoby, które wyłożyły piniążki na server. Dołożyły się do tego wszystkiego z własnej kieszeni, a projekt na ten moment wygląda na porzucony. Nie mają prawa ocenić pracy, za którą pośrednio zapłacili?
(19-11-2016, 15:43)Ratlee napisał(a): Jasne, Inder nie zrobił wszystkiego jeszcze i jego tempo pracy nie jest może zawrotne, ale nie zmienia to faktu że mamy jedno z ładniejszych i bardziej funkcjonalnych for na scenie polskiejCo? Brzydkie nie jest, fakt, ale funkcjonalne? Zwykły user nie ma dostępu do mnóstwa tematów, które były tworzone przez dobre 5-6 lat, niesprawna wyszukiwarka, stare wiadomości są zbugowane, a Ty nazywasz to funckjonalnością? Proszę Cię.
(19-11-2016, 15:43)Ratlee napisał(a): Inder jest jednym człowiekiem, w dodatku młodym chłopakiem robiacym to za darmo i nie widzę sensu żeby się na jego osobę tak napinać.O tym wszystkim juz wspomnialem, ale to nie znaczy, że jak się czegoś podejmuje, to ma prawo do olewania terminów, nie odpowiadania na wezwania i wykonywanie pracy w zależności od kaprysu. Rozumiem, każdemu może coś wypaść, nie zawsze ma się czas, ale przecież o takich rzeczach można poinformować odpowiednie osoby i problemu by nie było.
(19-11-2016, 15:43)Ratlee napisał(a): Cały temat moim zdaniem jest pozbawiony sensu i głupi.No trudno, jakoś sobie z tym poradzę.
(19-11-2016, 15:43)Ratlee napisał(a): Rozumiem, że teraz będziemy oceniać użytkowników wobec tego co robią dla forum i jak się zachowują?Kompletnie nietrafione, ale jak chcesz oceniać userów i robić o nich osobne tematy, to proszę bardzo, tylko zauważ, że dla większości nie będzie punktu odniesienia, jakim w tym wypadku jest wykonana praca, której Doomin się podjął. Jeśli ktoś wykonuje dla forum robotę, to jak to z robotą bywa- będzie ona poddawana ocenie.
(19-11-2016, 15:43)Ratlee napisał(a): Bo jeśli chcieliście powymieeniac się uwagami na temat funkcjonalności forum i ewentualnych poprawek, to są już od tego tematy.Dobrze o tym wiem, ale... przeczytaj nazwę tematu.
(19-11-2016, 15:43)Ratlee napisał(a): Pisać oczywiście nikomu nie zakazuje, wolne forum, wolna wola, ale takie zachowanie jest bardzo niemiłe żeby nie powiedzieć tego dosadniej.Nikt nie obraził tutaj Doomina, wszyscy piszą w sposó merytoryczny, wszyscy docenili chęci, jednak nie da się nie zauważyć olewatorskiego podejścia, które wytknąłem. Sam mogłeś wziąć namiary od Sathera i skontaktować się z doominem, zapytać jak wygląda sprawa , nie zrobiłeś tego, no to się nie dziw, że powstał tak a nie inny temat.
Gorosei
Licznik postów: 4,072
(19-11-2016, 16:08)Pajmon napisał(a): Jakiś zalążek wycieczki osobistej? Chęć ukazania wyższości?Nie, po prostu pogarda dla pewnej postawy.
(19-11-2016, 16:08)Pajmon napisał(a): Aaa, no i reprezentujesz teraz postawę "nie podoba się, to się nie wypowiadaj".Przepraszam bardzo ale gdzie ja napisałem, żebyś się nie wypowiadał? Zwróciłem tylko uwagę, że na forum się nie wypowiadacie, chyba że aby ponarzekać (wiem, że jeszcze wypowiadasz się w temacie o HS bo jego też moderuję).
(19-11-2016, 16:08)Pajmon napisał(a): Skoro nie piszę, to nie mogę się na ten temat wypowiedzie, bo wywołuje to u Ciebie rubaszny śmiech? Fajnie wiedzieć.Nie, rubaszny śmiech wywołuje u mnie bezpodstawne zwalanie winy na jedną osobę i brak ingerencji w rozwój forum, chyba że aby tę osobę oczernić. Wręcz przeciwnie, zachęcam Cię do aktywnego uczestniczenia w życiu forum, co ja i wielu innych robi. Odwieczna prawda, głos ludzi bezpośrednio związanych z rozwojem danego projektu jest bardziej ceniony niż tych co są w cieniu, nie dlatego, że kategoryzujemy ich jako gorszych, tylko nie widzimy wpływu zmian na ich przyjemnośc użytkowania z forum.. No bo jak mamy to widzieć, skoro nie piszą?
(19-11-2016, 16:08)Pajmon napisał(a): Kiedyś pisałem dużo. Od jakiegoś czasu piszę niewiele... Hmm pomyślmy co zabiło we mnie chęć pisania...Zamiast bawić się w półsłówka i niedopowiedzenia po prostu napisz dlaczego nie masz chęci pisania, bo ja z ręką na sercu nie wiem o co Ci chodzi. Mogę się domyślać, że chodzi o temat o Bukim, ale przed jego założeniem też nie byłeś zbytnio aktywny poza czatem.
(19-11-2016, 16:08)Pajmon napisał(a): No i widzisz Ratli, przeczytałeś chociaż w całości post Gaskala? Są osoby, które wyłożyły piniążki na server. Dołożyły się do tego wszystkiego z własnej kieszeni, a projekt na ten moment wygląda na porzucony. Nie mają prawa ocenić pracy, za którą pośrednio zapłacili?Oczywiście że mają, tylko, że na ten moment jedynymi darczyńcami w tym temacie jest @Sturmir i ja. Z tego co widzę, Sturmir ocenił pracę Indera na 7/10 co wg jego skali odpowiada poziomowi 'dobrze'. Tempo prac ocenił na bardzo słabo, więc w ogólnym rozrachunku jest 'średnio'.
(19-11-2016, 16:08)Pajmon napisał(a): Ja może nie płaciłem na serwer, ale przypomnę, że gdy to forum było w fazie agonalnej, to byłem jedną z niewielu osób, która starała się cokolwiek z tym zrobić. Pisałem, produkowałem się, mimo że prawie wszyscy mieli to w dupie. Teraz, jak przyszło nowe oczywiście się o tym nie pamięta, no ale cóż...Nie wiem ile razy mam Ci powtarzać, że bardzo sobie cenię Ciebie za użytkownika i miło mi zawsze odpowiadać na Twoje posty i z chęcią widzę Ciebie jak i każdego innego jao aktywnych użytkowników, tylko szkoda mi tego, że nie wypowiadasz się w normalnych tematach, a z lubością mówisz o cudzych błędach i jak powinno być coś zrobione. NA forum jest i było mnóstwo użytkowników, którzy mieli wielki wkład w rozwój forum, ale są też tacy, którzy nas opuścili lub wypięli się zadkiem. Mam każdego po przerwie w pisaniu witać jako bohatera forum i nic nie mówić bo miał swój wkład? Niestety, nowi użytkownicy przychodzą, starzy odchodzą, podczas wkłądu wielu z nich mnie tu nawet nie było i podczas wkłądu innych pewnie już mnie tu nie będzie. Dziękuję Ci za Twój były wkład i mówię tylko, że chciałbym żeby był on też obecnym. Dla mnie nic się nie zmieniło, ja dalej lubię z ludźmi dyskutować o mojej ulubionej mandze. Nie mają wpływu na to wygląd ani funkcjonalność forum (A i tak moim osobistym zdaniem i pod względem wyglądu i funkcjonalności jesteśmy o lata świetlne do przodu w porównaniu do starego forum i do innych for w Polsce)
(19-11-2016, 16:13)Gaskal napisał(a): Sam mogłeś wziąć namiary od Sathera i skontaktować się z doominem, zapytać jak wygląda sprawa , nie zrobiłeś tego, no to się nie dziw, że powstał tak a nie inny temat.Wat? Przecież zaznaczyłem, że ja z Inderem kontakt mam O.o
(19-11-2016, 15:43)Ratlee napisał(a): Daje, ja mam z nim kontakt, akualizacje są wprowadzane, ostatnio był reader mangi i przycisk readera w headzie strony.Co? Jeszcze 2 dni temu na chacie sam pisałeś, że nie wiesz co się z nim dzieje i że to działka Sathera, bo to on go zatrudniał.
(19-11-2016, 15:43)Ratlee napisał(a): 1. Nie żeby kwota na serwer była jakaś ogromna,1. A jakie to ma znaczenie. Każdy pieniądz=poświęcony czas.
2. Popatrz ilu ludzi złożyło się na serwer a ilu jest aktywnych.
3. Nie mam pojęcia jaką skomplikowaną matematyką wyliczyłęś że funkcjonalność forum wynosi 1/4 maksymalnego potencjału.
4. Jaka jest ta fura błędów?
(19-11-2016, 15:43)Ratlee napisał(a): Gaskal, z całym szacunkiem, nie wiem czy się składałeś na serwer, czy nie, fakt jest faktem, że użytkownicy pomogli nam w zrzucie na serwer, za co jesteśmy ogromnie wszyscy wdzięczni i staramy się to oddać jak najlepiej, ale ty w tym momencie zakładasz, że każdy jeden użytkownik forum dołożył cegiełkę, co daje wszystkim prawa do składania roszczeń i wglądu w stan forum jakbyśmy byli spółką giełdową a donatorzy akcjonariuszami. Pokmijam już fakt, że ty się praktycznie w ogóle nie wypowiadasz na forum, więc tym bardziej mnie dziwi jak obliczyłeś funkcjonalnośc na 1/4. Rozumiem, że miałeś jakieś katastrofalne błędy podczas pisania tego tematu, albo podczas przeglądania forum? Ja takich nie mam, ale możliwe że coś u Ciebie nawaliło, więc śmiało pisz w błędach i sugestiach.Tak, składałem się. Coooo? Jaka roszczeniowa postawa? Rozumiem, że takie tematy pojawiają się co najmniej raz namiesiąc? Rozumiem, że opluwamy Was co tydzień za wykonywaną pracę? Rozumiem, że poganiamy Was z wydawaniem nowych chapków? Teraz rozumiesz? To jest roszczeniowa postawa. Ten temat to zwykła ocena pracy Doomina, sam jestem ciekaw jak odbierają ją inni, a Ty od razu wyskakujesz z roszczeniami. Daj spokój. Co do wypowiadania się to bywa z tym róznie i od pewnego czasu nie robię tego wcale, ale to nie znaczy, ze tutaj nie siedzę i nie widzę co się dzieje, przecież nie wyskoczyłem z krzaków specjalnie, zeby założyć temat i szkalować Doomina, jak w taki sposób to odbierasz, to robisz to źle. Rozumiem, że pisanie tematów i przeglądanie forum to szczyt możliwości, który już osiągneliśmy? No to w takim razie faktycznie zmieniam 1/4 na 100%.
Piracki oficer
Licznik postów: 603
Piracki oficer
Licznik postów: 622
Król piratów
Licznik postów: 4,531