Dorohedoro
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
BlackKuma

Król piratów

Licznik postów: 3,505

BlackKuma, 06-01-2009, 01:15
Manga ta raczej nie cieszy się zbytnią popularnością( przynajmniej w Polsce, ponieważ została wydana tylko w Japonii i we Francji), ale do rzeczy. natrafiłem na nią jakieś 1,5 miesiąca temu kiedy przeszukiwałem neta w poszukiwaniu jakiś mang wartych przeczytania, bo mi się nudziło Big Grin Mogę powiedzieć tylko tyle, ze na początku niezbyt mi się podobała z powodu niewyraźniej kreski, ale potem było już tylko lepiej i tak zostało :]
Najpierw mały opis Wink
"Kaiman jest, jak wielu innych mieszkańców Dziury, ofiarą regularnie nawiedzających miasto magów. Jednakże jego przypadek jest wyjątkowy i to pod wieloma względami. Magia nie tylko zmieniła go fizycznie w znacznie większym stopniu, niż widać na pierwszy rzut oka, ale i pozbawiła pamięci. Dręczony mglistymi wizjami w koszmarnych snach, Kaiman z pomocą swej przyjaciółki - Nikaido - rusza na krucjatę, mająca na celu odnalezienie maga, który rzucił na niego czar oraz swego dawnego „Ja”. Lecz czy dwoje ludzi jest w stanie stawić czoła rzeszom magów, którzy mieszkają na dodatek w innym wymiarze, chronionym przed przedostawaniem się intruzów?"
A tutaj link do skanlacji pl:
http://www.ban-zai.info/?pokaz=skanlacj ... dorohedoro

Manga bardzo mi się spodobała, moim zdaniem akcja rozwija się dosyć ciekawie, postaci tez są niezłe, jest też dużo krwi, ale to nie powinno przeszkadzać Wink Polecam ją każdemu, a jeżeli ktoś by chciał to może sobie poczytać angielskie skanlacje Wink
Najuch

Imperator

Licznik postów: 2,656

Najuch, 06-01-2009, 01:21
Shonen, z walkami i do tego tasiemiec?
BlackKuma

Król piratów

Licznik postów: 3,505

BlackKuma, 06-01-2009, 14:14
Nie wiem czy mozna nazwać go tasiemcem, ma na razie chyba 12 tomów i nowe wychodzą.
Walki są, może na jakaś zaskakująca ilość, ale są :] No i ta manga jest równie krwawa co Berserk Wink
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź