Pa pa Napisy.
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Jutsu

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 518

Jutsu, 06-01-2009, 21:43
To ja żegnający się z napisami. Będzie krótko. Nie wiem po co tu pisze, bo to nic nie zmieni. Napisy będzie wam robił ktoś inny. Może dlatego że znowu komi przeniesie?
Oficjalnie informuję że w tym miejscu kończę z robieniem napisów. Jednakże nadmieniam że nie z naszej winy nie było napisów (nie mieliśmy możliwości zrobić odcinków ostatnich z uwagi na ass) pragnę w tym miejscu podziękować za wszystkie pozytywne komentarze do naszych napisów. Oczywiście możecie pytać o powód ale niewiele z tego zrozumiecie, a poza tym przecież nic się nie stało kto inny robić będzie. Ankiety nie będzie bo to nie pytanie, to pożegnanie.

See you
Spy Cowboys...

ps. Nie wiem czy dobrze ale powstrzymać się nie mogłem.
Komimasa

Pierwszy oficer

Licznik postów: 993

Komimasa, 07-01-2009, 15:02
A więc jednak... be ciebie to już nie będzie to samo Jutsu... MOze uda mi się cie jakoś przekonać? Też mam wahania co do kontynuowania tego procederu, ale to lubiłem...

Z mojej strony rzecz przedstawia się bardzo prosto. Moje studia nie pozwalają mi na ciągłe przesiadywanie niedzieli o tydzień na napisach, aby to osiągnąc muszę zrobić wcześniejsze prace domowe, wcześniej uczyć sie na egzamin czy koło czy głupia kartkówkę która łatwa nie jest.
Póki był TB to miałem jeszcze oparcie w angielskiej mandze. Koniec końców jestem dopiero na 2 roku japonistyki i cudów nie zdziałam. Widzę mnóstwo opinii negatywnych, wielu woli angielskie niż nasze polskie, to po co ja mam poświęcać 15 godzin z życia co tydzień? Tak około 9 zajmuje mi jeden odcinek, moze mógłbym się mocniej opierać na tłumaczeniach angielskich, ale jak Jutsu rezygnuje to i tak jest to bez znaczenia.

Powiem co do tej pory zauważyłem. Te grupy co teraz robią tak szybko, to robią to delikatnie mówiąc na odwal się. Często tekst choć zupełnie inny jest wpisany bo tak było w mandze co moim zdaniem jest żenujące. Oczywiście gdy mój poziom nabierze jakiegoś sensu wtedy już na stałe wrócę do robienia napisów, na pewno postaram się zrobić kinówkę wtedy w końcu już będę na 3 roku więc powinno być znacznie lepiej.
Póki co nie dość iż bym musiał dłużnej ślęczeć to jeszcze nie byłbym pewny tłumaczenia. szkoda dla mnie ale fakt ja za bardzo się poświęcam. Szczerze mówiąc przeraża mnie wizja napisów Zio, mam nadzieję iż DonB się tym zajmie, może będę się wymieniał z nim czy jakoś tak by było nam łatwiej no sam jeszcze nie wiem.
Vampircia

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,499

Vampircia, 07-01-2009, 21:01
Ktokolwiek będzie robił napisy, bałagm, niech nie będą assowe.
BlackKuma

Król piratów

Licznik postów: 3,505

BlackKuma, 07-01-2009, 21:32
Zawsze można umieszczać i jedną i drugą wersję, chyba Smile
Wtedy i jedni i drudzy będą zadowoleni. Mnie to w sumie rybka, jak są ass to ściągam je bo są ładne, ale jak ich nie ma, a są dobre w txt to ściągam txt.
Jednak szkoda, że już nie będziecie robić ;(
Vampircia

Licznik postów: 1,499

Vampircia, 07-01-2009, 21:39
A ja uważam, że ass wcale nie są ładne, wkurzają mnie te kolorki i nie widzę w nich sensu, ale jeśli byłyby obie wersje, to super.
Najuch

Imperator

Licznik postów: 2,656

Najuch, 07-01-2009, 22:21
Co to są assowe napisy?
vegi

Piracki oficer

Licznik postów: 724

vegi, 07-01-2009, 22:25
Tak nazwano tu napisy w formacie .ass, różniące się od .txt na przykład efektami (różne czcionki, kolory, rozmiary). Ogólny efekt jest dzięki nim ładniejszy, chociaż ciężej się je aplikuje xP
RdR

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,157

RdR, 07-01-2009, 23:04
Ja błagam róbcie assowe, bo już się przyzwyczaiłem i teraz jak oglądam cokolwiek w txt to nie podoba mi się to ;/
Najuch

Imperator

Licznik postów: 2,656

Najuch, 07-01-2009, 23:54
Wiesz, ja osobiście nie ogladam anime z polskimi napisami, a chciałem czegoś sie dowiedziec. Czy muszę zakładać nowy temat po taką bzdurę? Zastanów się trochę.

No fajnie, że robiłeś, nie wiem czemu już nie robisz, nie wiem nawet jak to wyglądało. Nie chcesz to nie, powodzenia w robieniu innych rzeczy! Sorry, jeśli czujecie się niedocenieni... Ale to dobrze, że ktos cos robi i wielkie brawa za to.
BlackKuma

Król piratów

Licznik postów: 3,505

BlackKuma, 08-01-2009, 00:43
Jutsu napisał(a):Dzięki wam za off top. Jutro wywalę bez mrugnięcia okiem gwarantuje. Nawet pożegnać się nie można w ładnym stylu... to spadło tak nagle ale wpłynęło na napisy.
Nie zakazałeś Jutsu pisania w tym temacie. jak już chciałeś bez tego to na głównej stronie newsa było walnąć Wink Ja się wypowiedziałem w tym temacie, żeby ciebie wesprzeć dobrym słowem.

Oczywiście, że wypowiadać się możecie (nawet pisał coś, nie mówiąc o tym iż dziękowanie za dotychczasową pracę i pochwały to już jak dla mnie skarb) jeśli chcecie znać przyczyny czy coś ale dam sobie coś usunąć iż temat txt czy ass gdzieś się przewinął. Pamiętajcie, iż możecie dawać posty, które po czasie się usuwają, wtedy nie było by zastrzeżeń Tongue
Jutsu

Kapitan z nowego świata

Jutsu, 08-01-2009, 01:40
najuch napisał(a):Wiesz, ja osobiście nie ogladam anime z polskimi napisami, a chciałem czegoś sie dowiedziec. Czy muszę zakładać nowy temat po taką bzdurę? Zastanów się trochę.

drogi najuch'u pytania takie już padały i trafniej było by się spytać w tej mojej byłej ankiecie czy txt czy ass. To wszystko.

najuch napisał(a):No fajnie, że robiłeś, nie wiem czemu już nie robisz, nie wiem nawet jak to wyglądało. Nie chcesz to nie, powodzenia w robieniu innych rzeczy! Sorry, jeśli czujecie się niedocenieni... Ale to dobrze, że ktoś coś robi i wielkie brawa za to.

Ależ oczywiście że nie czuję się niedoceniony. Myślisz że z takich pobudek bym się obraził jak przedszkolak? Czemu nie zapytałeś o powód tylko takie wnioski wysuwasz. Pisałem że nic nie szkodzi bo kto inny będzie robił napisy, nie po to by zwrócić uwagę że niby moja praca jest nieistotna czy i tak tego nie zauważycie. Tylko po to by co niektórych dodać wiary. Smile

Nie zakazałem odzywać się w tym temacie ale ta dyskusja byłą już maglowana w "ass czy txt" przepraszam że zwróciłem uwagę. Nie wiem co począć bo właściwie odkąd mam możliwość szybciej oglądać odcinki to może i by to szybciej szło. Mogę też robić wersję txt w sumie. Ale niestety dorwało mnie to przez co wpłynęło na moją decyzję. Mam jeden malutki, maletetunieńki, maciupki ale mam powód.
Jutsu

Kapitan z nowego świata

Jutsu, 08-01-2009, 02:04
No cóż naj\milej wspominam odcinki z ass bo były już one solidnego tłumaczenia a i ładnie wyglądały. Z pewnością odcinek 381 podobał się vampirci bowiem nie było tam kolorków i efektów Wink

przepraszam was za wszystko was przepraszam. Za to że nie robiłem txt, za to że marudziłem na pytania o wyjście. Trudno minęło mogę tylko gorąco przeprosić.
Szogun

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,249

Szogun, 08-01-2009, 13:36
Nie nie nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
Błagam Jutsu nie odchodź ja od zawsze pragnąłem takich subów. W końcu kolory, animacje ataków jak na OP przystało. Wszyscy mieli animacje piekne suby itp. jak wrócimy do txt to się boję, że nie będę mógł oglądać anime. Co do Vampirci to nie wiem czemu ona ma w ogóle jakikolwieg problem poniewarz jest nauczycielką angielskiego, suby jej polskie chyba nie potrzebne.
Grigorij

Licznik postów: 1,334

Grigorij, 08-01-2009, 13:46
Nie ukrywam że zasmuca mnie fakt twojej rezygnacji. Odwalałeś kawał dobrej roboty, napisy zawsze były szybko i dobrej jakości. Jednak jest to twój wybór i jeśli jest to dla ciebie ciężarem, nie będę cię przymuszał. Jednak mam cichą nadzieję że kiedyś wrócisz do robienia napisów.
Jutsu

Kapitan z nowego świata

Jutsu, 08-01-2009, 14:04
szogun napisał(a):Nie nie nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
Błagam Jutsu nie odchodź ja od zawsze pragnąłem takich subów. W końcu kolory, animacje ataków jak na OP przystało. Wszyscy mieli animacje piekne suby itp. jak wrócimy do txt to się boję, że nie będę mógł oglądać anime.

Nie szogun nie pisz tak bo serce mi się kraja. Poza tym czasami efekty były głupie i niepotrzebne. Vampircia ma rację. Przyznam się że planowałem każdemu słomianemu dać inny kolorek napisów Tongue

grzesiek_blue napisał(a):jeśli jest to dla ciebie ciężarem,

Cała wypowiedź piękna (mam nadzieje że szczerze pisałeś :chytry: ) tylko takie cóś. Owszem robienie napisów od początku było dla mnie ciężarem. Ale z czasem albo to polubiłem albo się przyzwyczaiłem no i doszły nowe metody. :hyhy:

Więc ciężarem nie są Wink

Na początku wkurzały mnie też ponaglania było to wręcz niepoważne czasami. Ale najgorsze są komenty na kreskówkach. Mendy znajdą się wszędzie a nie mogłem przez nie pozbawić reszty ludzi napisów. (Choć wcześniej prawie rzuciłem w cholerę jeden odcinek, ale teraz mam ich totalnie gdzieś , jak ktoś pojedzie za bardzo to tylko uwaga do administracji i kolo banowany jest :hyhy: )

To co napisałem było "kołem u wozu" ale i to się zwalczać nauczyło Smile
Sam sobie zadaję pytanie czemu to uderzyło w napisy, mogło w różne inne rzeczy a akurat w to.

Wierzę że znajdzie się ktoś do robienia napisów tłumaczonych przez komiego. Wtedy wychodziło by to całkiem szybko. Smile
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź