Fallout
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Vampircia

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,499

Vampircia, 11-01-2009, 22:12
Jeśli są tu jacyś fani tej wspaniałej gry, to proszę się wpisywać, chętnie podyskutję. Na razie grałam tylko w 1 część, ale mam zamiar to wkrótce nadrobić.
Shizumu

Piracki wojownik

Licznik postów: 163

Shizumu, 11-01-2009, 22:13
Nie jestem fanem ale i tak się wpiszę Tongue Grałem parę godzin w dwójkę i jakoś ta gra mnie nie urzekła i zupełnie nie czaję jej fenomenu. Smile
kon

Super świeżak

Licznik postów: 183

kon, 11-01-2009, 22:14
to nadrabiaj. Ja już dawno w to nie grałem. Ale polecam każdemu.
No w 3 część nie grałem... :kwasny:
Grigorij

Licznik postów: 1,334

Grigorij, 11-01-2009, 22:14
Grałem w 1 i 2. Całkiem przyjemna gra ale nie wciągnęła mnie. Pograłem i przestałem.
nagura

Piracki wojownik

Licznik postów: 136

nagura, 11-01-2009, 22:36
Można mnie nazwać fanem. Bardzo lubie postapokaliptyczny klimat tej gry, po jej przejściu czytałem różne informacje z nią związane (m.in. Biblie Fallouta napisane przez twórców gry).
Grałem w 1 i 2, Tactics jakoś nie przypadło mi do gustu, a w 3 jeszcze nie grałem. Najbardziej podoba mi się dwójka bo jest bardziej robudowana i dużo dłuższa od jedynki.
Mimo, że jest to stara seria to od czasu do czasu lubie do niej wrócić. Poza tym jest bardzo grywalna, a ilość smaczków zamieszczonych przez twórców gry jest ogromna.
Raziel

Nowicjusz

Licznik postów: 13

Raziel, 12-01-2009, 00:03
Super seria. Uwielbiam fallouta za klimat, wielowątkowość, możliwość wyboru drogi, humor i ukryte smaczki Smile
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 12-01-2009, 14:41
Grałem we wszystkie części oprócz Tactics. Moim zdaniem 3, która została niedoceniona przez graczy jest najlepszą grą 2008 roku! 1 i 2 były dla mnie za wolne, turowy system w cRPG trochę mnie denerwował. Ogólnie 2 pierwsze części są cholernie trudne, a niektóre questy wymagają sprawdzania każdej, choćby najdrobniejszej szafki w celu znalezienia odpowiedniego przedmiotu. Za to 3 to istny miód: przejście w FPS/TPS, grafika, grywalność, mmm... Smile
Vampircia

Vampircia, 12-01-2009, 15:44
Ciekawe czy mnie przekona, bo ja raczej nie jestem przyzwyczajona do współczesnych gier, ale spróbuję.
Ferret

Pirat

Licznik postów: 27

Ferret, 12-01-2009, 17:00
Fo 1 i 2 trudne o.o? Jak dla mnie gry proste, ale mimo wszystko do wielokrotnego użytku (praktycznie całkowity brak liniowości temu sprzyja). W 3 nie grałem, ale szczerze... Fo w 3D... to już raczej nie będzie to samo... gdy kupię nowego kompa, to zapewne wypróbuję, ew. przejdę się do kogoś z lepszym kompem xD.
nagura

Piracki wojownik

Licznik postów: 136

nagura, 13-01-2009, 00:49
Black Z napisał(a):Ogólnie 2 pierwsze części są cholernie trudne, a niektóre questy wymagają sprawdzania każdej, choćby najdrobniejszej szafki w celu znalezienia odpowiedniego przedmiotu.
E no nie są takie trudne, ale takie zadania to znajdziesz w praktycznie każdej grze. Zwłaszcza jak są bugi z tym związane, że jak nie rozwiążesz zadania po kolei jak sobie twórcy zażyczyli to go w ogóle nie skońcysz. Najlepiej jest zapisywać co jakiś czas (co lokację lub przed rozmową z danym NPC).
Ferret

Pirat

Licznik postów: 27

Ferret, 13-01-2009, 00:52
Nagura - to często nie są bugi, czasem niektóre zadania po prostu wzajemnie się wykluczają, albo nie bardzo pasują... ale fakt, gdy jest to bug, to już potrafi zirytować xD. No i w Fo 2 jest trochę niedokończonych wątków (aczkolwiek ktoś chyba stworzył moda, który ten akurat problem naprawia xD).
Vampircia

Vampircia, 22-01-2009, 23:37
Właśnie skończyłam jedynkę, ale opowiem wam jak, bo to było dobre. Najpierw normalnie, tylko że po złej stronie, więc na końcu się fajnie zabijało dziadka, aż się czołgał z flakami na wierzchuXD Ale to nie koniec. Potem postanowiłam zakończyć po mojemu, czyli włączyłam jeszcze raz, zabiłam Iana, a na końcu popełniłam rytualne samobójstwo :rotfl:
Tym postem chyba właśnie udowodniłam swoje niezrównoważenie psychiczne :przestraszony:
Szogun

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,249

Szogun, 24-01-2009, 04:31
Ja nie lubię tej gry. Podchodziłem setki razy jedynkę udało mi się ukończyć( nie wiem czy można to tak nazwać) w stylu Vampirci. Dołączyłem do mutantów i stłukłem swoich.
Nie podoba mi się w Falloucie( jak z resztą w każdej grze) gdy początek nie porywa. Ot stary pryk karze ci wychrzaniać na słoneczko w poszukiwaniu chipa. I zaieprzaj człowieku pół gry i baw się wątkami pobocznymi. Nie lubie czegoś takiego i uznaję za brak rozbudowanej fabuły. Dla mnie gra może być wyjątkowo brzydka, ale jeśli ma to coś w fabule coś co porywa na samym początku, to reszta może nie istnieć( od taki Blood Omen ciągle coś się dzieje, a akcja zaskakuje chociażby zdrada Umy!). Trójeczka mi się jeszcze podobała. Jedynka i dwójka te walki turowe się cholernie wleką, że o tacticsie nie wspomnę.

Dla mnie gra brry i ochyda, ale więcej nie powiem bo są ludzie którym się podoba( x_O) i uszanujmy ich wolę.
Vampircia

Vampircia, 24-01-2009, 13:30
Ja się wychowałam na bardzo prymitywnych grach, więc dla mnie Fallout to super wypas, a walka turowa jak najbardziej mi pasuje. Nie wiem czy kiedykolwiek zabiorę się za trójkę, bo nigdy w coś takiego nie grałam i nawet nie wiem czym to się je :wstyd:
Włóczykij

Super świeżak

Licznik postów: 242

Włóczykij, 24-01-2009, 14:35
Fallout 3 to wielka pomyłka w stosunku do poprzednich części ;/ Szkoda tylko że musieli spierdzielić klasykę którą kocham i nadal się zachwycam mimo upływu wielu lat...
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź