Jaką postać najtrudniej Wam narysować ?
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
miss_sunshine

Piracki wojownik

Licznik postów: 158

miss_sunshine, 02-02-2009, 00:27
Nie, to nie jest ankieta tylko dla artystow. Jesli kiedykolwiek probowaliscie narysowac jakakolwiek postac z OP, lub tez ostatnio rysujecie wylacznie one, podzielcie sie swoim zdaniem Smile Jaka postac najtrudniej Wam wychodzi? Przy kim musicie sie wymeczyc, ze az kropelki potu sie pojawiaja na skroni by osiagnac wymierzony efekt? Z tego co slyszalam, kreska Ody jest bardzo trudna. Ale to oczywiste, ze komus lepiej wyjdzie Zoro, a komus innemu np. Nami. Wiec kto wychodzi Wam najgorzej, a kto najlepiej?

Objasnienie : na opcjach wstawilam na razie tylko czlonkow z zalogi, ale jesli chodzi o jakas inna postac z OP, po prostu wybierzcie tez Inne Smile To moja pierwsza ankieta, wiec prosze nie miejcie mi za zle Smile
RdR

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,157

RdR, 02-02-2009, 01:24
Kiedyś próbowałem rysować z nudów, ale takie bohomazy z tego wychodziły że sam nie wiedziałem do czego to jest podobne. Zaznaczyłem opcje wszystkie, bo mangaką to raczej nie zostanę. xD
Najuch

Imperator

Licznik postów: 2,656

Najuch, 02-02-2009, 02:44
zdecydowanie najtrudniejszy do rysowania jest Sanji. Dlaczego? Nie wiemSmile Wszystkie inne postaci wychodziły mi w miarę podobnie, zaś kuka nigdy nie mogłem przedstawić jak trzebaSmile
Ouek

Super świeżak

Licznik postów: 210

Ouek, 02-02-2009, 04:21
A ja tam generalnie mam problem z Brookiem, jakoś nie mogę zapamiętać jak on wygląda Tongue, on jeszcze nowy dla mnie jest Big Grin
Szogun

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,249

Szogun, 02-02-2009, 05:52
Z załogą nie mam żadnych problemów XD. Mam nawet w domu plakat formatu A3 własnej roboty z Brookiem i Laboonem. Ogółem postacie OP są jednymi z najprostszych jeśli chodzi o wygląd. Gdybym się miał zastanowić to ciężko mi było z Sunnym, bo Merry spoko szła pod pióro, ale to jest temat o postaciach. Tak myślę czy kiedy kolwiek w Op pojawiła się postać z którą miałbym problem.Wybaczcie mi że się chwalę, ale dla mnie powinna być opacja jeszcze że żadna. Z nikim nie miałem problemu. XD
miss_sunshine

Piracki wojownik

miss_sunshine, 02-02-2009, 11:06
O, jeszcze nad ta opcja sie nie zastanowilam Smile Wybacz.
Co do mnie, najtrudniej mi narysowac Franky;ego - ile razy nie probowalam, to i tak nie wychodzil. Byl podobny raczej do katastrofy w Pompejach, nizli do samego siebie. Nad Zor;em tez musze sie troche natrudzic, ale nie jest mi bariera nie do pokonania.
A najlepiej mi wychodzi akurat kuk i kapitan Smile

PS. Moze Szogun przedstawisz nam ten plakat? Naprawde chcialabym go zobaczyc, wszakze uwielbiam Brook;a, a drugie tyle wielorybka Laboon;a Smile Bylabym Ci naprawde wdzieczna.
No i jeszcze pozostal kochany Najuch, ktory jeszcze nie dodal swoich prac (tak latwo Ci nie odpuszcze, buahahahaha) :evil:
Druga

Piracki wojownik

Licznik postów: 103

Druga, 02-02-2009, 11:43
Z załogi to najgorzej wychodzi mi Brook, a przy rysowaniu jakichkolwiek kobiet z OP mam problem z zachowaniem proporcji ^^". Mimo tego uważam że kreska Ody nie jest jakaś koszmarnie trudna.
xaton

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,120

xaton, 02-02-2009, 19:49
Brook zdecydowanie trudny szczególnie jeśli o palce chodziTongue. Franky do łatwych nie należy ale jakoś mi się wytrenowałTongue. No i Robin......nie wiem dlaczego ale zawsze mi wychodzi jej głowa jakaś dziwnaTongue. Za długa, za szeroka, mam dołaTongue.
Szogun

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,249

Szogun, 08-02-2009, 06:42
Co do Frankyego faktycznie to kłopotliwa postać, co do kobiet to tu właśnie pojawia się ta trudność w kresce Ody. Eiichiro rysuje kobiety swym własnym oryginalnym stylem, który niebywale ciężko jest się nauczyć. Kończąc z tym Brookiem Xatoniu przyjrzałeś się rękom Brooka? Są banalnie proste. To znaczy proste jeśli zrobisz to tak jak Oda. Nasz kochany mangaka uprościł model budowy dłoni. Teraz nasz kościej ma po prostu długie patyczki podzielone na małe paróweczki. W zapychaczu o kłopotach załogi widać to doskonale XD. Serio spróbuj, a uda ci się XD. Co do plakatu mogę wrzucić jedynie jego zdjęcie bo format za duży, a i nie odkleję go bo mi tapete zedrze XD.
miss_sunshine

Piracki wojownik

miss_sunshine, 08-02-2009, 15:14
No ba, mi kobiety najlatwiej narysowac Smile Moze dlatego ze od dawna jestem wycwiczona w rysunku kobiet. Moze kiedys zobaczycie moje umiejetnosci Tongue
No i czekam na zdjecie, Szogun. I ja tez sprobuje narysowac dlonie Brook;a sposobem Ody Big Grin
Hana

Nowicjusz

Licznik postów: 17

Hana, 21-02-2009, 23:04
Póki co to Zoro... jeszcze nigdy nie nie wyszedł jak on! Ten kształt twarzy i włosy... tak właśnie włosy. Mam problemy z rysowaniem krótkich włosów...
Brook i Franky... póki co nie próbowałam ich jeszcze narysować... pewnie znów problemy z fryzurami będą oj będą...
xaton

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,120

xaton, 21-02-2009, 23:47
Hana napisał(a):Brook i Franky... póki co nie próbowałam ich jeszcze narysować... pewnie znów problemy z fryzurami będą oj będą...

Akurat Brook to ma chyba najprostszą fryzuręTongue. Choć afro brzmi przerażającoTongue.
Hana

Nowicjusz

Licznik postów: 17

Hana, 24-02-2009, 23:53
nie afro nie brzmi przerażająco : D tym bardziej jak ktoś z rodziny takową fryzure posiadał
może ogromnych problemów z fryzurą kościotrupa nie będe miała ale pewnie z jej wielkością już tak... raz będzie za duża raz za mała cóż bywa
ale i tak krótkie włosy są najgorsze
Nysir

Wilk morski

Licznik postów: 77

Nysir, 25-02-2009, 00:37
Może to mały offtopic, ale hans14 , próbowałeś kiedyś rysować postacie z anime?
Mi wychodzą tylko szkielet ciała i oczy... fryzur kompletnie nie umiem, niestety moje rodzeństwo przejęło cały talent artystyczny.
pajas13

Wilk morski

Licznik postów: 59

pajas13, 25-02-2009, 14:42
mi idzie najgorzej chopper jeszcze nigdy mi nie wyszedł tak jak trzeba umiem go jedynie ze tak zazartuje narysowac gdy jest w formie ludzkiej :zdegustowany:
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź