Walki w Wano - pary, grupy, dobór przeciwników
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Mordoc

Pan Ciemności

Licznik postów: 5,840

Mordoc, 17-03-2018, 06:08
Temat dotyczy walk w trakcie aktu Wano, zarówno tych, które przypuszczamy, że się odbędą, jak i tych, które chcielibyśmy zobaczyć.

Na początek wymienię najważniejszych aktorów tego widowiska. Oczywiście to tylko moje spekulacje, gdyż niektórzy z bohaterów mogą być martwi (Marco i ekipa), słabi (Szogun) lub mieć inne imiona (2 Katastrofy - King, Queen).

Po stronie Kaido najsilniejsi zapewne będą:
- Kaido
- Shogun Wano
- King
- Queen
- Jack

Zapewne będzie w załodze ktoś pokroju Perospero, ale trudno w takim przypadku zgadywać i brać taką postać pod uwagę.

Gwiazdy z ekipy sojuszu:
- Luffy
- Law
- Marco
- Jozu
- Vista
- Inuarashi
- Nekomammushi
- Jinbe
- Zoro
- Sanji

Różne warianty walk:
- Luffy + Law + Jozu vs Kaido (ten wariant zakłada potrzebę użycia Ope Ope no mi na Kaido, by skontrować nieśmiertelność i możliwe, że obejdzie się bez udziału Jozu)
- Zoro vs Szogun (klasycznie)
- Marco vs King (nr 1 WB vs nr 1 Kaido)
- Neko +Inu vs Jack (mają rachunki do wyrównania)
- Jinbe + Sanji vs Queen (Okama?)
- Law vs Queen (skoro Luffy zdjął solo nr 1 z załogi BM, to jego sojusznik mógłby zdjąć solo przynajmniej numer 2 z załogi Kaido)
- Zoro, Jinbe, Sanji, któryś z nich solo vs jedna z katastrof? Chyba największe szanse na walkę 1 vs 1 z Katastrofą ma Jinbe. W przypadku Sanji'ego wydaje się to najmniej prawdopodobne ze względu na brak sensownych power upów w ostatnim czasie. W przypadku Zoro jest duża szansa, że zawalczy z Szogunem.

Nigdzie nie przypisałem Visty, ale na chwilę obecną nie mam pomysłu.
Jak wyżej pisałem, po stronie Kaido zapewne będzie więcej silnych postaci, więc większość tych walk pewnie się nie odbędzie, ale niektóre z nich mają duże szanse zaistnieć.

Co o tym sądzicie i przede wszystkim jakie walki Waszym zdaniem odbędą się na Wano lub jakie chcielibyście, żeby się odbyły?

Edit: Zapomniałem uwzględnić takie postacie jak Kidd, Appo, Killer, X Drake, Hawkins. Niektórzy z nich mają jakieś tam szanse być na poziomie zbliżonym do Katastrof. Może właśnie ktoś z nich nada się na przeciwnika dla Sanji'ego, Jinbe, Visty lub Jozu?
W przypadku Kidda szanse są małe, ale Killerem mógłby się Kaido posłużyć, w podobny sposób, w jaki posługiwała się Marynarka Keimim i Kashim (giganty z Ennies Lobby, możliwe, że przekręciłem imiona :p )
Spoiler

[Obrazek: UAMELnu.png]

Spoiler

[Obrazek: 05onfire1_xp-jumbo-v2.jpg]

Keczup

Wilk morski

Licznik postów: 82

Keczup, 17-03-2018, 07:45
Luffy vs Jack- krótka potyczka zostanie przez coś przerwana
Zoro vs Szogun-nikogo nie zaskoczyłem
Sanji vs Jack
Nekomamushi vs Queen
Nami i Robin vs miniony
dla starego BW crew przewiduje jakichś nieznanych z imion kozaków na poziomie zbliżonym do Jacka
Law + Jinbei vs King
Luffy vs garstka minionów jednak silnych
Inuarashi lub Nekomamushi vs Jack
Luffy + Law + X Drake vs Kaido
[Obrazek: tenor.gif]
Dejo

Gorosei

Licznik postów: 4,614

Dejo, 17-03-2018, 11:32
Kaido vs Luffy,Kid, Law, Hawkins, X Drake, Urouge, Moriah a może ktoś jeszcze

King vs Marco
Queen(Okama) vs Sanji&Jinbe
Jack vs Neko&Inu

Shogun Wano i jegp Ekipa vs Zoro,Momo,Kinemon,Brook i Samuraje. 

Jozu i Vista albo nie żyją albo są znacząco osłabieni(Jozu niby stracił rękę ale..), gdyby byli w pełni formy i pomagali w walce z Kaido sojusz miałby znaczącą przewagę z Kataklizmami, a taka sytuacja nie może mieć miejsca Smile

To na co najbardziej liczę: Marco vs King chyba jedyna okazja żeby zobaczyć walkę dwóch Top 1 Yonko, oraz Sanji&Jinbe vs Jakiś Kataklizm mój ulubiony duet musi powrócić Big Grin
 [Obrazek: v19QS9s.gif]
Spoiler

[Obrazek: FPZJ5OUUcAIsrmt?format=jpg&name=large]

CCORD

Gorosei

Licznik postów: 4,965

CCORD, 17-03-2018, 13:26
Imo Nekomamushi i Inuarashi powinni walczyć razem. Nie wiem czy z Jackiem, ale na pewno chcieliby się na nim zemścić.

Również nie widzę tam za bardzo byłej załogi WB, może poza Marco. Jestem jednak przekonany, że Marco jako kapitan (bo jest kapitanem, no nie?) chciałby wziąć na siebie Kaido i by przegrał.
Ewentualnie załoganci będą walczyć z synem WB.

Myślicie, że Luffy pokona jakiś Kataklizm? Czy już wskoczył na wyższy poziom i nie ma powodu walczyć z którymś z nich?

Fajna byłaby jakaś drużynowa walka np. Kataklizmy vs nowe M3, czy coś w tym stylu. Jak nowe M3 za słabe to może z Luffym.

Co do walki z Kaido rzeczywiście, zgadzam się, że to Supernovas powinni go pokonać - musi być pokazane dlaczego są tą najgorszą generacją. A jak Luffy wyjdzie obronną ręką? Może zada ostatni cios, będzie ostatnim, który będzie stał, czy cokolwiek.

Moria również pewnie się tam pojawi (w ogóle, Wano zapowiada się być bardzo bogate w wydarzenia).

A myślicie, że zobaczymy kogoś od BM? W końcu może chcieć ścigać Słomianego i wysłać np. Smoothie i/ lub Snacka, czy coś.

Sting

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 453
Miejscowość: Kraków

Sting, 17-03-2018, 13:37
Myślałem kiedyś o tym i doszedłem do wniosku, że taką symulację najlepiej robiłoby się na piratach BM. Czemu? 
1. Z Kaido crew tylko Jack był pokazany w akcji.
2. Potęgi Yonkou są mniej więcej zbliżone, dlatego istnieje od lat równowaga między nimi i dlatego nie zdejmują się z tronów nawzajem.

Idąc tym tropem myślenia, poza Yonkou (BM - Kaido) i oficerami (3 obecni Słodcy dowódcy - 3 Kataklizmy), mamy też:
-2 rząd dowódców - u BM to Oven, Daifiku, Peros, Snack - Kaido z kolei nie pokazał nikogo tego typu a jest to idealne mięsko dla wszelkiej maści Sanjich, Supernovas czy nawet Luffiego, który zawsze odbywa sparing przed główną walką,
-3 sort półrandomów, którzy czasami mogą mieć problematyczne zdolności ale są stosunkowo do tych powyżej słabsi, tutaj BM ma Mont d'Ora, Operę, Amande, Tamago, Pekomsa, Yuana i wszystkich innych, dobry target dla Słomianych spod topki.

Są jeszcze sprzymierzeńcy (u BM Jinbei i Bege, u Kaido Appo i Drake), ale oni są pokazani w obu przypadkach jedynie po to, żeby zdradzić i pokazać zmiany w NW, gdzie nie trzeba już tylko szukać wsparcia u Yonkou, można podnieść przeciwko nim głowy. To nie są rodzinki WB, tylko czysto pirackie sojusze interesów.

Jedyną dostrzegalną zmienną jest szogun. Ale jeśli niektóre rody staną po stronie Momonosuke to tu samurajowie zajmą się samymi sobą + mamy wizję Zoro i jego 2 albo 3 najważniejszy pojedynek życia.
[Obrazek: 8.png]
Dejo

Gorosei

Dejo, 17-03-2018, 13:52
Cytat:Myślicie, że Luffy pokona jakiś Kataklizm? Czy już wskoczył na wyższy poziom i nie ma powodu walczyć z którymś z nich?
Niestety to pewnie on pokona Kinga (który przypuszczam będzie "mistrzem" zbrojenia),, żeby rozwinąć kolejne haki przed walką z Kaido.

Walka z Katakurim - Haki Obserwacji Wyższy poziom
Walka z Kingiem - Haki Zbrojenia Wyższy poziom
Spoiler

CCORD

Gorosei

CCORD, 17-03-2018, 14:03
(17-03-2018, 13:52)Dejo napisał(a): Walka z Kingiem - Haki Zbrojenia Wyższy poziom
Teoretycznie to możemy uznać, że zbrojenie rozwijał z Crackersem. Poza tym, nie widzę miejsca na wyczerpującą walkę jeśli ma walczyć z Kaido.

Dejo

Gorosei

Dejo, 17-03-2018, 14:19
(17-03-2018, 14:03)CCORD napisał(a):
(17-03-2018, 13:52)Dejo napisał(a): Walka z Kingiem - Haki Zbrojenia Wyższy poziom
Teoretycznie to możemy uznać, że zbrojenie rozwijał z Crackersem. Poza tym, nie widzę miejsca na wyczerpującą walkę jeśli ma walczyć z Kaido.

Chodzi mi raczej, o wzrost mocy podobny do widzenia przyszłości w obserwacji. Cracker miał bardzo silne zbrojenie, ale nie wyróżniało się niczym szczególnym, to już prędzej Katakuri nam tutaj pokazał "pewną drogę".
Zgadzam się, ale z drugiej strony przecież jeszcze nie możemy mieć pewności, że wszyscy zostaną pokonani w tym samym czasie tego samego dnia. Poza tym Luffy mógł jakoś walczyć pierw z Crackerem, a kilka godzin później z Katakurim.
King mógłby być taką rozgrzewką, w początkowej fazie Wano czy coś, no i trzeba pamiętać że Luffy jest już znaczenie silniejszy więc na Wano walka z Top Oficerem Yonko nie będzie już aż tak bardzo trudna jak na WCISmile
Tak jeszcze odnośnie "pierwszych oficerów Yonko" co dadzą Luffyemu Big Grin

Katakuri - Obserwacja(Mistrzowski Poziom)
King - Zbrojenie(Mistrzowski Poziom)
Marco - Owoc(Przebudzenie mistrzowski poziom) - nauczy luffyego przebudzenia Smile
Benn Beckman - królewskie haki?(Mistrzowski Poziom) - nauczy Luffyego po śmierci Shanksa Big Grin

Zobaczycie każdy oficer numer 1 Yonko będzie miał jedną moc opanowaną na poziomie Yonko/Admirałów, albo przynajmniej na bardzo zbliżonym Smile Luffy walcząc z nimi i trenując opanuje to wszystko i w ten sposób stanie się gotowy do walki z admirałami Smile
Spoiler

Hinczykbn

Pierwszy oficer

Licznik postów: 998

Hinczykbn, 17-03-2018, 21:37
Nie braliście pod uwagę, że Shogunem na Wano jest jeden z Kataklizmów Kaido?

Poza oczywistymi walkami, bo nie ma sensu powielać liczę na:

Sanji vs Basil Hawkins/Scratchem Appo/X Drake/Killer

Jimbei vs Basil Hawkins/Scratchem Appo/X Drake/Killer

Zoro vs  Basil Hawkins/Scratchem Appo/X Drake/Killer

Czyli ktokolwiek z nowego M3 Słomianych z Supernova którzy wolą służyć Kaido, niż jak Kid zachować honor.

@Dejo  Świetna myślówka odnośnie Dowódców nr1 Yonko ale wydaje się bardziej to jak pobożne życzenie. Niemniej jednak jeśli Oda rozwiązałby tak sprawę, nie obraziłbym się. Z tą różnicą, że Marco/Benckam po prostu by go nauczyli/pomogli rozwinąć te umiejętności.
Spoiler

[Obrazek: ENEL-GOD.png]

Pekomamushi

Piracki wojownik

Licznik postów: 169

Pekomamushi, 18-03-2018, 13:42
Żeby nie powielać powyższych propozycji

Usopp + Vista vs Grupa Gifters'ów od Kaido
Dałem ten duet nie ze względu na umiejętności bo to niebo a ziemia a ze względu na relacje tych dwóch panów. Vista i Yasopp nie lubią się a Usopp jest synem Yasoppa. Może wyniknąć z tego coś fajnego a Wano to idealny moment by jakoś szturchnąć ten wątek. Nie sądzę by Vista miał podejście jak Chinjao (Przeklinam syna, wnuka i prawnuka) ale nie wątpliwe ich rozmowa ze sobą mogłaby być ciekawa. Dowiedzielibyśmy może czegoś nowego o Viście lub Yasoppie. A dałem tutaj Giftersów po to by mogli oni sobie porozmawiać lajtowo.

Bepo + Chopper vs załogant Kaido z zoanem podobnym do obu zwierzaków (Szop, niedźwiedź brunatny?)
Kenpo + Karate, SuLong + Monster Point, co tu dużo gadać chciałbym by Bepo odpalił SuLonga podczas pełni a zaraz po nim Chopper Monster Pointa i razem wgnietliby przeciwnika w ziemię, następnie Bepo by oszalał i mielibyśmy krótką potyczkę Monster Pointa vs SuLong starcie potworów.

Marco vs Weeble
Nie widzę by ktoś to pisał a myślę, że to dość ważna opcja. Mam jednak nadzieje, że nie będzie to główna walka Marco bo nie wydaje mi się aż tak ekscytująca.
Nombre de Dios

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 454

Nombre de Dios, 18-03-2018, 14:29
Nie będę wróżył z fusów odnośnie do konkretnych walk, ale odniosę się do jednego starcia. Uważam, że Kaido będzie walczył z całą 11 z najgorszego pokolenia (ewentualnie z wszystkimi kapitanami tej generacji). Nie bez powodu dostawaliśmy reakcje najgorszej 11 na obalenie Doflamingo (czego następstwem jest wypowiedzenie wojny Kaido). Część z nich już jest na Wano (np Kid, który zostanie uwolniony), a reszta również tam się pojawi, nawet Bege. Z drugiej strony coś czego bym nie chciał to walka Kid, Luffy i Law vs Kaido (takie nawiązanie do Sabaody) zakończona zwycięstwem tych pierwszych (umniejszenie siły Apoo i Hawkinsa i zrobienie z części 11 takich trochę randomów w stylu Sanjiego lub jego rodzinki, a jednak 11 na razie powinna sprawiać wrażenie w miarę wyrównanej pod względem siły). Swoją drogą Arc na Wano skończy się prawdopodobnie po 1000 rozdziale (pokonanie Kaido) i w moim odczuciu będzie drugim najdłuższym w historii tej mangi.
Edit: Widzę, że ktoś w reszcie ogarnął to forum po odejściu Indera aka Doomin pierwszego tego imienia i wprowadził udogodnienia o które użytkownicy dawno prosili, dobra robota.
CCORD

Gorosei

CCORD, 18-03-2018, 14:55
Tak bardzo jak podoba mi się ta opcja przedstawiona przez @Nombre de Dios, tak @Dejo też ma rację. Zoro lubię (tylko fanów nie lubię Wink ), Killera niekoniecznie, ale ta dwójka mi nie pasuje do walki ich kapitanów z Kaido. Dlatego albo widziałbym walkę drużynową załogi (np. SHP, ale to wątpliwe, lub załoga WB itd.) albo walkę drużynową 8 kapitanów z 11. Dlaczego 8? Bo nie widzę tam miejsca dla Bonney, chyba że ktoś mi tu przedstawi w ciekawy sposób dlaczego miałaby ryzykować taką walkę i co by z tego zyskała Tongue

Ale generalnie walki drużynowe to coś co od obejrzenia Strong World mi się strasznie w OP podoba, dlatego liczę że rzeczywiście dostaniemy coś takiego, nawet jeśli przez chwilę. Luffy zaatakowałby Kaido, ten wyśmiałby go, że sam nie ma szans, a z tyłu odezwałby się Law, Kid, czy ktoś "nie jest sam" czy coś w tym stylu xD

Taka walka jednak miałaby sens tylko w dwóch wyjściach: Kaido szybko uporałby się ze słabszymi i posłałby ich na glebę po paru sekundach walki, zostawiając tylko silniejszych, albo przez jego nieśmiertelność nie mogliby go pokonać. Bo wiecie jak bardzo źle by to świadczyło na korzyść Luffy'ego, gdyby z 7 ludzi o podobnym (no w pewien sposób wszyscy będą zbliżeni) poziomie co on, nadal Kaido byłby wyzwaniem.

Mordoc

Pan Ciemności

Licznik postów: 5,840

Mordoc, 18-03-2018, 16:35
Ja osobiście nie chciałbym, żeby cała armia Supernovas obalała Kaido. Luffy + Law + Kidd, to maksimum. Najgorsza generacja będzie przeplatana częściowo lub pojedynczo w różnych arcach(tak jak było dotychczas z np. Bege), być może zobaczymy ich wszystkich naraz w trakcie Wielkiej Wojny z Marynarką.
Spoiler

[Obrazek: UAMELnu.png]

Spoiler

[Obrazek: 05onfire1_xp-jumbo-v2.jpg]

Keczup

Wilk morski

Licznik postów: 82

Keczup, 18-03-2018, 17:18
Nie nerfcie supernovych aż tak 8 kapitanów wystarczy żeby powalić Kaido bez strat w ludziach. Tyle że 8 supernovych napewno sie nie zbierze.
[Obrazek: tenor.gif]
Dejo

Gorosei

Dejo, 19-03-2018, 01:02
(18-03-2018, 17:18)Keczup napisał(a): Nie nerfcie supernovych aż tak 8 kapitanów wystarczy żeby powalić Kaido bez strat w ludziach. Tyle że 8 supernovych napewno sie nie zbierze.

Słodcy Dowódcy i reszta załogi BM w jednym miejscu. a jedyny sposób na powstrzymanie BM to dostarczenie jej nowego tortu Smile Yonko to wyjątkowe potwory znacząco przewyższające resztę świata.
A supernova, może ze 3 jest na poziomie Top Oficerów Yonko - Luffy(Na pewno),Urouge(wiemy na pewno że jest na poziomie tych najsłabszych z Topu) i być może Kid albo X Drake?, reszta to poziom Ovenów, Daifuków i w najlepszym razie Perosperów. Law mimo potężnego owocu nie miał szans nawet z Doflamingo, który był obsrany na samo wspomnienie o Kaido(więc o czym tu mowa). Nawet jakby cała jedenastka walczyła z Kaido to zwycięstwo nie byłoby takie pewne.
Spoiler

1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź