Wasze ulubione mangi
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Vampircia

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,499

Vampircia, 12-03-2009, 20:42
Właśnie ze zdziwieniem sobie uświadomiłam, że brakuje jednego z najbardziej podstawowych tematów. Chyba jestem skłonna zaryzykować stwierdzenie, że moją ulubioną mangą jest One Piece. Na drugim miejscu dałabym Gravitation, co może wielu zdziwić, ale naprawdę uważam tę mangę za arcydzieło. Trzecie miejsce już trudno mi wybrać, powiedziałabym, że Bleach, ale tylko do pewnego momentu, bo później już mi się nie podoba.
Yuriko

Piracki wojownik

Licznik postów: 115

Yuriko, 12-03-2009, 21:36
Hmmm, swoje ulubione mangi moge podzielić na dwie grupy. W pierwszej z nich znajdują się takie tytuły jak:

Fullmetal Alchemist
Gant'Z
Berserk

czytam także Naruto i Bleacha ale to tak, aby wiedzieć o co chodzi innym ludzią, gdy coś do mnie mówią Tongue

Druga grupa mang to są mangi yaoi (ow kto by się spodzewał?), moge stzrelać tytułami ale chyba nikomu to nic nie da:

Maiden Rose
Hoshi no Yakata
Innai Kansen
The Tyrant Falls In Love
A Sex Therapist

to był jednak zły pomysł bo ulubionych tytułów mam za dużo xD Czytam mangi po autorach nie po tytułach, ale to nie temat z ulubionymi mangakami więc się nie wypowiadam Tongue

Vampircia napisał(a):Gravitation, co może wielu zdziwić, ale naprawdę uważam tę mangę za arcydzieło

Tej mangi pani Murakami Maki nie czytalam, ale widziałam jej nowsze dzieła po których moge stwierdzić, że chyba z nią coś jest nie tak. Bo o ile Gravitation, to był lekkostrawne sh-ai, w tym co teraz tworzy, wszystko przesiagniete jest perwersja, krwią i innymi strasznymi rzeczami xD
Diedż

Super świeżak

Licznik postów: 234

Diedż, 12-03-2009, 21:43
Ja mam dużo ulubionych mang, ale zdecydowanie najlepsza to Death Note. Cholera przy żadnym filmie, anime, książce itp. nie siedziałem w nerwach tak jak przy tym. Anime na podstawie tej produkcji się nie tykam, żeby sobie nie zepsuć opini. Następnie oczywiście One Piece, chociaż wole anime ale z wiadomych powodów wziąłem się za mangę. Dobry jest też Hellsing, Full Metal Alchemist (100 razy lepsze niż anime, polecam!) Eden i Love Hina.
Vampircia

Vampircia, 12-03-2009, 21:57
Cytat:Maiden Rose
Hoshi no Yakata
Innai Kansen
The Tyrant Falls In Love
A Sex Therapist
Z tych tytułów kojarzę dwa - "Hoshi no Yakata" i "Sex Therapist". To pierwsze jest tak perwersyjne, że momentami szokowało nawet mnieO_o Ale podoba mi się Big Grin Jednak moją ulubioną mangą yaoi jest "Ha ito diamond", chociaż nie czytałam całego.
Yuriko napisał(a):Bo o ile Gravitation, to był lekkostrawne sh-ai, w tym co teraz tworzy, wszystko przesiagniete jest perwersja, krwią i innymi strasznymi rzeczami xD
O tak, Murakami zaczyna przechodzić samą siebie. Po ostatnich megamixach sądziłam, że już nic mnie nie zaskoczy, ale jednak, gdy zobaczyłam "Unapai"... :wstyd: Ponieważ to nie jest dział 18+ nie będę wdawać się w szczegóły Tongue Bible Black to przy tym jak dobranocka.
yuck^^

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 530

yuck^^, 12-03-2009, 22:58
Fairy Tail
Naruto
Bleach
One Piece
Death Note
Owca2512

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 495

Owca2512, 12-03-2009, 23:46
yekk^^ napisał(a):Fairy Tail
Naruto
Bleach
One Piece
Death Note

w sumie to chciałam napisać to samo Big Grin dodam od siebie tylko BECK i iha wio! :3
kon

Super świeżak

Licznik postów: 183

kon, 12-03-2009, 23:49
yekk^^ napisał(a):Fairy Tail
Naruto
Bleach
One Piece
Death Note
Od siebie dodam tylko:
Feiry Teil
Berserg
Claymore
Tenjou Tenge
History Strongest Discipline Kenichi
Owca2512

Kapitan z nowego świata

Owca2512, 12-03-2009, 23:58
kon napisał(a):Od siebie dodam tylko:
Feiry Teil

chyba chodziło ci o Fairy Tail : )
xaton

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,120

xaton, 13-03-2009, 00:03
1. A jakże by inaczej...one pieceTongue. Niepowtarzalna, piękna kreska, super pomysł, ciągle zaskakuje, humor, postacie...genialneTongue.
2. Dragon ballTongue. W sumie....mogę powiedzieć wszystko to samo co w op tylko w mniejszym stopniuTongue.
3. Najlepszy znany mi kryminał nie tylko wśród mang- death noteTongue. Czasami myślę, że autorka scenariusza musiała nie przespać kilka nocy by wymyślić co będzie dalejTongue. Przedstawienie dwóch postaw ludzkich wobec zabijania przestępców które zawsze będą istnieć w naszym świecieTongue.
4. Full metal alchemistTongue. Kreska nie jest taka dobra ale fabuła i postacie zasługują na potrójne gromkie brawaTongue.
5. GantzTongue. Oryginalny pomysł, wspaniała kreska(choć zupełnie inna od np. one pieceTongue) i te emocje, emocje i emocje i trzymanie w napięciu i za to właśnie kofam tą serięTongue.

Ogólnie mam tak, że czytam mnóstwo serii tylko trochę więc zaliczę jeszcze co mi się podoba ale jeszcze nie powinienem tego oceniać: hitman reborn(anime dużo oglądałem ale się nie liczyTongue), eyeshield 21 i fairy tailTongue.
Vampircia

Vampircia, 13-03-2009, 00:04
Cholera, dzięki, że mi przypomniałeś. Jak mogłam zapomnieć o Dragon Ballu, no jak? Dobra, Bleach wypada, DB wchodzi za niego Wink
Owca2512

Kapitan z nowego świata

Owca2512, 13-03-2009, 00:09
O właśnie! DB! Big Grin Stare, dobre czasy, kiedy biegło się ze szkoły do domu bo leciał DB... ehh Big Grin Klasyka po prostu.
vegi

Piracki oficer

Licznik postów: 724

vegi, 13-03-2009, 01:00
One Piece
Death Note
Bakuman
Fairy Tail
Hunter x Hunter

To moje ulubione Tongue Jakoś nie-shouneny mnie nie ciągną wcale... Musi być akcja, bez niej ani rusz ;D a Bakumana czytam, bo tyczy się w końcu jednego z moich największych hobby O.o
Najuch

Imperator

Licznik postów: 2,656

Najuch, 13-03-2009, 01:22
No u mnie na pierwszym miejscu jest wciąż One Piece. Kocham tą mangę za wszystko co istnieje. Ale jest coś co nie pozwala spać tej serii spokojnie. Coś co sprawia, że OP musi się teraz naprawdę wysilić, żeby nie zryć się z podium. To coś nazywa się Fairy Tail i jest cudem niesamowitym. Na trzecim miejscu niepodzielnie króluje Flame of Recca i z trzeciego miejsca jest zadowolone. Nigdzie się nie wybiera. Dalsze miejsca zajmują Eden i Love Hina, do których zawsze lubię wracać.
RdR

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,157

RdR, 13-03-2009, 02:08
One Piece
Gantz
Claymore
Fairy Tail
Psyren

Dodam tylko że jeśli akcja w nieprzetłumaczonych jeszcze chapterach Fairy Tail jest jeszcze lepsza niż ta obecnie to z pewnością ten tytuł na tej liście podskoczy Wink.
Najuch

Imperator

Licznik postów: 2,656

Najuch, 13-03-2009, 04:47
Oj podskoczy wobec tego. I to dosyć znacznie. W końcu to musi być coś, żeby pozycja OP zadrżała u mnieSmile
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź