Ankieta_Która walka Luffyego się wam najbardziej podobała??_
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Kaamill

Super świeżak

Licznik postów: 252

Kaamill, 12-03-2009, 20:54
Najbardziej mi się podobał pojedynek Luffyego z Blueno oraz Luffy vs Usopp oraz Luffy vs Ao Kiji .
  • Luffy vs Blueno - długo oczekiwany Gear , fajne animacje , akrobacje i Luffy cool xD
  • Luffy vs Usopp - w tym pojedynku to jednak Usopp mnie zaskoczył , wykazał się niespotykaną dotąd odwagą oraz technikami no i trochę "nakopał" Luffyemu , ale w końcu to kapitan powinien być najsilniejszy .
  • Luffy vs Ao Kiji - mina Luffyego , pierwsza prawdziwa przegrana no i mi się moc admirała spodobała.
Pain

Pierwszy oficer

Licznik postów: 956

Pain, 12-03-2009, 21:48
Mi najbardziej podobaly się walki z Lucci'm (jet gatling o sciane) i z Bellamy'm (bo tylko jeden cios, ale jaki)
Najuch

Imperator

Licznik postów: 2,656

Najuch, 12-03-2009, 21:55
Luffy vs Crocodile - najlepsza walka w całym OP chyba. Zwłaszcza ostatnie starcie, w tych ruinach. Klimat wysadzał z portek, napięcie przeogromne, geniusz po prostu.

Luffy vs Enel - końcówka tej walki była po prostu przegięta. A ogólnie to strasznie podobały mi się kombinacje Luffy'ego.

Luffy vs Arlong. Naładowana emocjami walka. Mimo, że przeciwnik nie był super silny, to jednak szło dosyć równo. No i piękna scena w pokoju Nami...
Skull

Wilk morski

Licznik postów: 61

Skull, 12-03-2009, 22:04
Moje ulubione walki ze 'Słomkiem' w roli głównej :

Luffy vs Bellamy - kozaczenie Bellamy'ego, a potem jak na jeden cios padł ... bezcenne.

Luffy vs Crocodile - bardzo ciekawa walka, jedna z najlepszeych w wykonaniu Luffyego.

Luffy vs Lucci - bezprecedensowo najbardziej kozacka i obfitująca w bardzo ciekawe ciosy i kombosy walka. Nic dodać nic ująć.
Owca2512

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 495

Owca2512, 12-03-2009, 22:10
Luffy vs. Ao Kiji - to było fajne, że Luffy jednak nie ze wszystkimi wygrywa od razu : ) no i fajna walka, pan admirał ma ciekawe umiejętności.
Kowal

Imperator

Licznik postów: 2,230

Kowal, 12-03-2009, 22:10
Mnie się najbardziej podobały:

Luffy vs Enel Świetna, Luffy super pomysły odstawiał xD, No i jeszcze ten początek i koniec.

Luffy vs Blueno Szczena mi opadła po Gearze xD

Luffy vs Lucci Trochę mnie irytowało to przerywania, ale i tak super, zwłaszcza w amv dobrze wychodzi.

Jeszcze mi bardzo do gustu przypadły Luffy vs Bellamy i Luffy vs Arlong, no ale można tylko trzy Wink
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 12-03-2009, 22:36
Luffy vs. Enel - Pokonać boga! Jak to brzmi! Ta walka miażdżyła niesamowicie.
Luffy vs. Rob Lucci - Dynamika, G2, G3 i Jet Gatling Gun, który przyprawiał o gęsią skórkę
Luffy vs. Usopp - Najpiękniejsza walka w OP! Dramatyzm, ukazanie prawdziwych zdolności Usoppa, jedyne czego mi tu zabrakło to przegranej Luffy'ego.

A co do walki z Crociem to nie mam pojęcia dlaczego niektórzy się tak tym jarają jak w sumie Luffy przez dziesiątki odcinków dostawał w dupę, a raz wyskoczył i pokonał go bez większego problemu.
Cinu

Piracki wojownik

Licznik postów: 104

Cinu, 12-03-2009, 23:14
ajjajaa, 3 głosy to za mało! Big Grin
Blueno, piękny pokaz walki Luffy'iego. =]
Enel, świetna walka, Luffy potwierdził, że jeśli chodzi o walke, to potrafi myśleć.
Arlong... najlepsza walka w OP moim zdaniem... Jak już ktoś wspomniał, emocjonalna. Wink
Jeszcze podobały mi się walka Luffy vs Croc(epic, ale jednak oddałem głosy na tamte :p) i Bellamy(1 uderzenie, coś cudownegoBig Grin).
RdR

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,157

RdR, 13-03-2009, 00:36
Luffy vs. Usopp - dla mnie to bez konkurencyjnie najlepsza walka w całym One Piece. Napakowana emocjami, dramatyzmem. Usopp pokazuje że jest naprawdę potężny. A końcówka walki powoduje że łzy same ciekną po policzkach, coś pięknego.

Luffy vs. Enel - Kolejna moja ulubiona walka. Gdyby nie ta akcja to Skypiea nie istniała by w moich oczach. Naprawdę wspaniałe motywy, mina Enela gdy zobaczył że jego ataki nie działają, Luffy rozbijający wielką kulę piorunów i iście epicki ostateczny cios z uderzeniem o dzwon.

Luffy vs. Lucci - Zdecydowanie najbardziej bajerancka walka. Genialne efekty, wszystko ukazane we wspaniałej jakości, ogromna dynamika, Geary. Wydaje mi się że była to najpoważniejsza walka Luffiego. Tak więc głos na nią.
xaxs

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,221

xaxs, 13-03-2009, 00:40
Luffy vs Zoro - któtkie ale z nadzieją na wyjaśnienie, który mocniejszy Tongue jak sie potem zdziwiłem ze swojej reakcji to jednak zadowolony byłem i jestem, że to wciąż to niepewne.

Luffy vs Ao Kiji - bo nie można cały czas wygrywać. Troche odmiany na szczęście OP ma od standarowych motywów, że główny bohater etc.

Luffy vs Usopp - Usopp zaskoczył choć jak walka sie zaczynała to miałem nadzieje, że go już nie zobacze bo mnie zirytował Tongue

Walki z Crociem nie lubie :/ zbyt naciągana, wkońcu Croci był Shichibukai.
Z Luccim fakt fajne ale ja już miałem dość bo chciałem żeby fabuła dalej poszła szybko Tongue
Chlor

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 531

Chlor, 13-03-2009, 02:43
Bellamy - bo krótko i na temat
Foxy - za Afro
Blueno - za drzwi w twarzy d;
Wąski

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 507

Wąski, 13-03-2009, 15:29
Luffy vs. Usopp. Zdecydowanie. Może inne walki miał lepsze, ale walka dwóch przyjaciół do mnie trafiła. Nie bali się sobie dowalić, walczyli na całego. Filmik z tej walki mam w ulubionych na swoim koncie na youtube ;]
Vampircia

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,499

Vampircia, 13-03-2009, 15:36
Zagłosowałam na LuffyxUsopp, bo to jedyna walka, którą uważam za naprawdę dramatyczną i nie do końca przewidywalną.
gook

Piracki wojownik

Licznik postów: 174

gook, 13-03-2009, 15:39
Luffy vs Usopp - tu nie trzeba wyjaśniać. Genialne wprost.

Luffy vs Zoro - jej, jakbym chciała poznać zakończenie.. zaczynało się tak pięknie, a NAmi przerwała. ;<

Luffy vs Crocodile - podobała mi się. I tyle. ;P
SGDrom

Super świeżak

Licznik postów: 196

SGDrom, 13-03-2009, 15:39
Wyłamię się trochę i postawie na:

Luffy vs. Don Krieg. Cudowne nieprzejmowanie się bólem, męska przemowa Zeffa oraz samo uzbrojenie Kriega było co najmniej ciekawe.

Luffy vs. Crocodile. Jakże przepełniona emocjami walka. Świetnie dopasowana muzyka na ostatnią wymianę ciosów.

Luffy vs. Bellamy. Dokładnie tak chciałem żeby wyglądała ta walka. Krótko i na temat.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź