Nowicjusz
Licznik postów: 17
. Jej szef, Sakata Gintoki, w czasie wojny z Amanto (kosmitami) znany bardziej jako legendarny "biały demon" pragnie jedynie żyć w spokoju, niestety ciągle ją wplątywany we wszelakie walki, afery czy konflikty...Piracki wojownik
Licznik postów: 114
Gintama jest cudowny a jak wystąpił motyw One Park to myślałem że umrę ze śmiechu :rotfl:
Szczur lądowy
Licznik postów: 7
Postacie sa wyraziste i nie sztampowe.Shinsengumi arc i Benizakura arc wymiataja po całości.Epki 98,99 i 100 to ciagłe spadanie z krzesła ze śmiechu-po prostu mistrzostwo świata.Świetne openingi i endingi,np. Speed of flow.
Kapitan z paradise
Licznik postów: 314
Piracki wojownik
Picia000123 napisał(a):Wydaje się być ciekawym anime, może obejrzę jak będę miał więcej czasu :] .(tak właściwie to ile to anime ma odcinków??)
Piracki wojownik

Super świeżak
Licznik postów: 252
Kapitan z nowego świata
Licznik postów: 495
). Już o moim zafascynowaniu głównym bohaterem nie wspomnę ;DDD
Super świeżak
Licznik postów: 252
Cortez napisał(a):Gintama to definitywnie jedno z moich ulubionych anime i najlepsza komedia jaką widziałem w całym swoim krótkim życiu (odcinek 25!). Przedstawia prawdziwe piękno absurdu, parodiując przy tym inne anime, filmy czy książki. Czasami jednak potrafi być poważna, wtedy właśnie autorzy pokazują swój geniusz i udowadniają że za cokolwiek się nie wezmą będzie to arcydzieło.
Jeszcze raz polecam!
Pierwszy oficer
Licznik postów: 1,249
Kapitan z nowego świata
Licznik postów: 495
Kaamill napisał(a):Walka z Hosenem ( 139-146 arc ) jest dla mnie najlepszą walką jaką kiedykolwiek w anime widziałem .przez ciebie po dłuuugiej przerwie w oglądaniu ominęłam jakieś 10-15 epów z głupawymia fillerami (o ile cokolwiek w Gintamie można nazwać fillere, i o ile określenie "głupawe" może tu być negatywne xD) i zaczęłam walki z Hosenem... no wgniata mnie w krzesło, jedna z najlepszych części całego anime chyba
a na pewno na równi z Benizakurą czy jak to tam się zwało
w sumie czasem żałuję, że nie ma tam więcej takich konkretnych akcji tylko ciągle jakieś wygłupy ;p