Gintama !
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Cortez

Nowicjusz

Licznik postów: 17

Cortez, 03-05-2009, 23:16
Świat alternatywny, wiek XVIII, na ziemi wylądowali kosmici i po latach walk żyją we względnym pokoju z ziemianami. W mieście Edo w dzielnicy Kabuki na piętrze "baru Otose" znajduje się agencja najemników "Yorozuya" którzy za zapłatą zrobią dla Ciebie wszystko, od złapania kota do uratowania miasta(czy też świata) Wink. Jej szef, Sakata Gintoki, w czasie wojny z Amanto (kosmitami) znany bardziej jako legendarny "biały demon" pragnie jedynie żyć w spokoju, niestety ciągle ją wplątywany we wszelakie walki, afery czy konflikty...

Gintama to definitywnie jedno z moich ulubionych anime i najlepsza komedia jaką widziałem w całym swoim krótkim życiu (odcinek 25!). Przedstawia prawdziwe piękno absurdu, parodiując przy tym inne anime, filmy czy książki. Czasami jednak potrafi być poważna, wtedy właśnie autorzy pokazują swój geniusz i udowadniają że za cokolwiek się nie wezmą będzie to arcydzieło.

Gintamę polecam wszystkim! Wszystkim! Zamykajcie drzwi i nie pijcie nic oglądając ją bo nie da się tego robić bez śmiechu. Na zachętę dodam że parę razu nawiązali do One Piece, a jedna z ważniejszych postaci, Hijikata Toushiro, ma seiyuu naszego Zoro.

Jeszcze raz polecam!
Monkey.D.Gruby

Piracki wojownik

Licznik postów: 114

Monkey.D.Gruby, 03-05-2009, 23:19
Dołączam się do rekomendacji Big Grin Gintama jest cudowny a jak wystąpił motyw One Park to myślałem że umrę ze śmiechu :rotfl:
lololo

Szczur lądowy

Licznik postów: 7

lololo, 04-05-2009, 00:08
Gintama jest zdecydowanie najśmieszniejszym anime jakie miałem przyjemność oglądaćTonguePostacie sa wyraziste i nie sztampowe.Shinsengumi arc i Benizakura arc wymiataja po całości.Epki 98,99 i 100 to ciagłe spadanie z krzesła ze śmiechu-po prostu mistrzostwo świata.Świetne openingi i endingi,np. Speed of flow.

Polecam wszystkim naprawdę wartoBig Grin
Picia000123

Kapitan z paradise

Licznik postów: 314

Picia000123, 04-05-2009, 07:39
Wydaje się być ciekawym anime, może obejrzę jak będę miał więcej czasu :] .(tak właściwie to ile to anime ma odcinków??)
Monkey.D.Gruby

Piracki wojownik

Monkey.D.Gruby, 04-05-2009, 09:09
Picia000123 napisał(a):Wydaje się być ciekawym anime, może obejrzę jak będę miał więcej czasu :] .(tak właściwie to ile to anime ma odcinków??)

wiem że po polsku są co najmniej 104, tak więc jest trochę oglądania Wink
Cortez

Nowicjusz

Licznik postów: 17

Cortez, 04-05-2009, 16:24
wyszło ponad 150 ale angielska grupa Rumble Fansubs miała ostatnio przerwę i mają przetłumaczone do 108
Zio

Kapitan z paradise

Licznik postów: 322

Zio, 04-05-2009, 16:52
Też mnie śmieszy. Tyle że ja oglądam hardy, więc i poczekać muszę dłużej.
Kowal

Imperator

Licznik postów: 2,230

Kowal, 04-05-2009, 20:03
Hmm, muszę przyznać, że mnie to zaciekawiło, na pewno trafi na moją jakże długą listę anime do obejrzenia Tongue Moglibyście mi powiedzieć tylko, czy jest to samo anime, czy też może tworzone na podstawie mangi?
Monkey.D.Gruby

Piracki wojownik

Monkey.D.Gruby, 14-05-2009, 22:41
odcinek 92 idealnie parodiuje to co się dzieje teraz w One Piece - cały czas śmieją się z przedłużania i nudy - samo życie Big Grin

EDIT: Właśnie skończyłem oglądać 106 odcinek. Wie ktos czy gdzieś na necie są odcinki 106 + po polskiemu
Kaamill

Super świeżak

Licznik postów: 252

Kaamill, 20-07-2009, 21:00
  • A odc.50 to co :p Gintama The Movie ... DragonBleachPiece haha ...
Sam jestem na 50którymś epku . Z początku anime wydawało mi się nudne ( pierwsze epki ) ale potem zaczeło mnie rozwalać . Niektóre odcinki są takie że można zlać się ze śmiechu ( jakby co to mi to się jeszcze nigdy nie zdarzyło :p - metafora) Dlatego bardzo polecam to anime osobom które lubią dobre komedie .
Owca2512

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 495

Owca2512, 20-07-2009, 21:09
dopiero teraz widze, że tutaj taki temat jest! ;DDD
Na razie oglądam anime Gintama... jestem gdzieś na początku (ok 30 odcinka) ale już śmiało mogę powiedzieć, że się w tym zakochałam! ;D oglądam nałogowo, odcinek za odcinkiem i seria ta wychodzi na prowadzenie w moim rankingu ulubionych (acz do 1 miejsca czyli OP to jeszcze brakuuuje Big Grin). Już o moim zafascynowaniu głównym bohaterem nie wspomnę ;DDD
Kaamill

Super świeżak

Licznik postów: 252

Kaamill, 21-11-2009, 21:07
Cortez napisał(a):Gintama to definitywnie jedno z moich ulubionych anime i najlepsza komedia jaką widziałem w całym swoim krótkim życiu (odcinek 25!). Przedstawia prawdziwe piękno absurdu, parodiując przy tym inne anime, filmy czy książki. Czasami jednak potrafi być poważna, wtedy właśnie autorzy pokazują swój geniusz i udowadniają że za cokolwiek się nie wezmą będzie to arcydzieło.
Jeszcze raz polecam!

Dokładnie . Sam do 20 epa się zmuszałem potem po prostu pokochałem to anime ...
Tutaj można się pośmiać ,popłakać , pomyśleć nad sobą ...
No i walki są znakomite ...
Walka z Hosenem ( 139-146 arc ) jest dla mnie najlepszą walką jaką kiedykolwiek w anime widziałem .
Jak ktoś wie skąd można pobrać epy 154+ albo online są po Polsku to dajcie linka Big Grin
Szogun

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,249

Szogun, 22-11-2009, 04:57
z tego co widziałem to na animetake.com dają co tydzień najnowszy odcinek w mkv z ang subami

a tak co do gintamy obejrzałem na razie 9 epków! i nie zamierzam więcej bo jestem pewny jednego! To anime jest tak kapitalne że ma już u mnie umuwione miejsce w święta bożego narodzenia. Tylko ja i to anime, a wszystko dzięki głównemu bohaterowi. Gintoki jest jednym z najlepszych jak i nie najlepszym bohaterem m&a jakiego widziałem. Uwielbiam tą postać.

A tutaj epki od 01 do 160 po angielsku w mp4 , avi i jak tam chcecie http://www.realitylapse.com/videos/gintama.php
Rain

Król piratów

Licznik postów: 3,825

Rain, 22-11-2009, 12:34
Hmm na razie mi się podoba^^ Mangę czytam może zacznę animca xD Ten biały piesek jest najlepszy xD
Owca2512

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 495

Owca2512, 24-11-2009, 15:20
Kaamill napisał(a):Walka z Hosenem ( 139-146 arc ) jest dla mnie najlepszą walką jaką kiedykolwiek w anime widziałem .
przez ciebie po dłuuugiej przerwie w oglądaniu ominęłam jakieś 10-15 epów z głupawymia fillerami (o ile cokolwiek w Gintamie można nazwać fillere, i o ile określenie "głupawe" może tu być negatywne xD) i zaczęłam walki z Hosenem... no wgniata mnie w krzesło, jedna z najlepszych części całego anime chyba Big Grin a na pewno na równi z Benizakurą czy jak to tam się zwało Big Grin w sumie czasem żałuję, że nie ma tam więcej takich konkretnych akcji tylko ciągle jakieś wygłupy ;p
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź