teorie.
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
czarna

Super świeżak

Licznik postów: 235

czarna, 18-01-2010, 18:54
Po wymyśleniu dwóch teorii postanowiłam założyć ten temat, gdyż każdy z nas ma pewnie swoje własne przypuszczenia dlaczego pewne sprawy w OP mają taką a nie inną postać. Nie zauważyłam podobnego tematu, jak był - wybaczcie.

a więc moje dwie teorie.
dlaczego Sanji ma grzywkę zasłaniającą oko po tej samej stronie po której trzyma fajkę w ustach? a dlatego, by nikt nie zauważył, że łezka mu cieknie jak dym do oka wpadnie. xD

dlaczego Usopp ma długi nos? a dlatego, że jest kłamczuchem, a jak wiadomo po przykładzie Pinokia kłamczuchom rosną nosy. xD
Awake

Licznik postów: N/A

Awake, 18-01-2010, 19:20
Dlaczego Sanji zawsze ma grzywkę na jednym oku? To proste - ma tam sensor pozwalający wychwycić każdą ładną kobietę i sprawdzić czy jest czy nie w podkoszulku.

Dlaczego Białobrody nie ma białej brody tylko białe wąsy? - To trudna sprawa i może ktoś mi to lepiej wyjaśni bo ja myślę, że na to nie ma normalnego uzasadnienia.
Evendell

Joy Boy

Licznik postów: 5,384

Evendell, 18-01-2010, 20:11
dlaczego Zoro ma trzy kolczyki ? ano dlatego, że odzwierciedlają styl walki, którym się posługuje.
qbol

Imperator

Licznik postów: 2,290

qbol, 18-01-2010, 20:12
Będe leniwy:

Cytat:Qbol:
Czytałem, że w japońskim nie ma słowa na brodę, jako brodęSmile Jest tylko taka broda, jak kiedyś nosili Generałowie. I teraz zostało to pomieszane z kolorem (bodajże podobna pisownia) i mamy Białobrodego bez białej i brody
Szczery

Imperator

Licznik postów: 1,822

Szczery, 18-01-2010, 22:07
Awake napisał(a):Dlaczego Białobrody nie ma białej brody tylko białe wąsy? - To trudna sprawa i może ktoś mi to lepiej wyjaśni bo ja myślę, że na to nie ma normalnego uzasadnienia.

Bo po tym, jak Buggy groził mu jej ścięciem/wyrwaniem, uznał że bezpieczniej będzie ją jednak zgolić.
Chlor

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 531

Chlor, 20-01-2010, 00:34
Awake napisał(a):Dlaczego Białobrody nie ma białej brody tylko białe wąsy? - To trudna sprawa i może ktoś mi to lepiej wyjaśni bo ja myślę, że na to nie ma normalnego uzasadnienia.

No pomyślmy... Przeczytaj to sobie głośno:
WHITEBEARD

ładnie brzmi, tak dostojnie co nie? A teraz:
WHITEMUSTACHE

nicorobin939

Nowicjusz

Licznik postów: 18

nicorobin939, 02-12-2010, 16:55
W nowym odcinku one piece jest ktos w marines kto nazywa sie 2 co wiecej podobny jest do Bon Clay'a czy to on?
Aggami

Nowicjusz

Licznik postów: 23

Aggami, 12-12-2010, 14:31
nicorobin939 napisał(a):W nowym odcinku one piece jest ktos w marines kto nazywa sie 2 co wiecej podobny jest do Bon Clay'a czy to on?

Nie, to jest doflamingo. (doruflamingo) Chyba...

Licznik postów: 0

Arturxxl, 16-12-2010, 22:54
A mnie ciekawi jedna rzecz związana z Kumą.
Spoiler

Chociażby to, że ciągle nosił ze sobą biblię i zauwazylem, że on chyba nikogo niechce zabijać (jak już to zranić). Kiedy przybył do słomianych po walce z Morią miał szanse zabić nawet mieszkańców przy pomocy swojego Ursus Shock, a oni tylko elegancko podniesli sie spod gruzu i specjalnie nikt nie ucierpiał. Gdy został sam na sam z Zoro to odpowiadało mu przeniesienie wszystkich obrażen z Luffiego do niego. Po czym sobie poszedł Wink. Nawet gdyby Zoro nie przezyl to Kuma zachował by czyste sumienie bo to nie on go zabił, on tylko przeniósł obrażenia. Druga rzecz miala miejsce tam gdzie cała załoga walczyla z robotem Kumy (niepamietam jak to sie nazywalo). Gdy przyszedł w końcu prawdziwy Kuma to zamiast ich uśmiercić to on ich poprostu teleportował z dala od całego zamieszania. Mi się wydaje, ze on w jakiś sposób im pomógł? Może przeniósł ich do takich miejsc gdzie stanął się silniejsi ? Chociazby Usopp jest na jakieś wyspie z Heraclesem (czy jak on tam). I ten gościu mu mówil, ze na tej wyspie zeby przezyc trzeba byc silny. Wydaje mi sie, ze Heracles mu pomoże w nabraniu sił. Nami jest na jakichs chmurach i moze znajdzie jakis sposób na ulepszenie swoich mocy związanych z pogodą. A te roboty Kumy to może były po to by wykonywać misje likwidacyjne gdyz sam nie chcial nikogo zabijać?

TO TYLKO MOJE PODEJRZENIA. Co o tym sądzicie?
lunatik

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,220

lunatik, 16-12-2010, 23:40
Chlor napisał(a):No pomyślmy... Przeczytaj to sobie głośno:
WHITEBEARD

ładnie brzmi, tak dostojnie co nie? A teraz:
WHITEMUSTACHE

W polskim mamy to samo, białobrody brzmi lepiej niż biało wąs

Ale pytanie z tej samej tematyki, czemu czarnobrody nie ma brody ani nawet wąsów?
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 16-12-2010, 23:48
Czarnobrody jak najbardziej ma brodę (Impel Down Arc). Podczas Jaya Arc miał tylko kilka włosków, bo był pewnie świeżo po goleniu Wink
lunatik

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,220

lunatik, 17-12-2010, 00:02
Dzięki, zupełnie o tym zapomniałem.
Więc może Białobrody też miał kiedyś brodę, zgolił ale pseudo zostało.
Luffy jak już zostanie królem i odda kapelusik to pewnie nadal będzie znany jako strawhat
Blek

Imperator

Blek, 17-12-2010, 00:20
Myślę, że jak Luffy umrze, to na jego grobie położą ten kapelusz. On już raczej nie wróci do Shanksa.
mirajane

Piracki wojownik

Licznik postów: 160

mirajane, 17-12-2010, 15:11
Uważajcie, bo pokażą nam jeszcze śmierć głównego bohatera -.-
bezsensowne insynuacje....

p.s Hige to nie tylko wąsy ale ogólnie owłosienie, więc niekoniecznie winno być "Białowąsy", choć gość ma wąsy, nie brodę ;x
Blek

Imperator

Blek, 17-12-2010, 17:15
Wiesz, to że Oda pokaże śmierć Luffy'ego jest bardzo prawdopodobne ;p
Stracił 20 lat używając hormonów adrenaliny, no i nie można zapomnieć o G2, które również jest śmiercionośne.
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź