Wydarzenia ze świata
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Obluda

Nowicjusz

Licznik postów: 20

Obluda, 15-05-2022, 20:52
Jak myślicie jakich wydarzeń ze świata możemy się spodziewać jakie są wasze spekulacje?

Mi przychodzi do głowy kilka kwestii   jak np  co się stało z Sabo, co się stało z Shichibukai po tym jak zostali zaatakowani przez marynarkę, wogóle  to ciekawe co teraz będzie Mihawkiem Dołączy do Shanksa? bo raczej wątpie by dał się pokonać
Spodziewam się też ujawnienia tajnej broni Vegapunka 
Może jakiś ruch blackberda to byłoby ciekawe
A, jakie są wasze pomysły? może pominełam coś ważnego
Stradivarius

Szczur lądowy

Licznik postów: 6

Stradivarius, 15-05-2022, 21:32
Ja czekam na info:
- co z rodem Nefertari i Alabastą,
- co nowego u Rewolucjonistów,
- co knuje marynarka,
Bonus: czekam na nowe nagrody.

Najbardziej martwi mnie wątek Sabo - mam nadzieję, że nie został porwany, i że nie będzie powtórki z Ace'a. Odbijając trochę w stronę oczekiwań od OP to mam nadzieję, że Słomkowi posiedzą trochę na Wano nawet jak by to miały być miesiące a nie rusza na kolejną misję ratunkową/dalszą drogę po wyleczeniu ran. Jakby nie było cała akcja po timeskipie to trochę ponad dwa miesiące, po tak intensywnym okresie każdy ma prawo do wakacji.
Mordoc

Pan Ciemności

Licznik postów: 5,839

Mordoc, 15-05-2022, 21:43
Czarnobrody próbuje zwerbować Shichibukai do swojej załogi. Bodaj w Pirate Warriors 3 tak było, że 
Spoiler

Doflamingo po porażce na Dressrosie zwiał do Czarnobrodego, a Ao Kiji współpracował ze Słomianymi

Obstawiam, że skoro Czarny wie, gdzie jest Baltigo, to albo zrobi nalot albo wykorzysta tę informację jako przetarg. Być może żeby wyciągnąć Doffy'ego z więzienia, w końcu piórkowy gość wywodzi się z Tenryubito i wie coś ważnego, czym mógł szantażować rząd.

Na Whole Cake Island działają Vinsmoke'owie, więc może będzie jakaś większa wzmianka na ten temat.

Edward Weeviel może przypuścić atak na wioskę Białobrodego i stoczyć walkę np. z Jozu.

Po Thriller Bark dostaliśmy informację, że Vivre Card Ace'a było w złym stanie, więc analogię możemy dostać po Wano odnośnie karty Sabo. W sumie jak tak myślę, to Zoro wtedy też był prawie trupem xD - To odnośnie teorii o lustrzanych sagach. Pomyślmy, co było na TB i poszukajmy podobieństw i możliwości. Zastanawiam się tylko jak ma się do tej teorii Amazon Lilly. Podobno ten akt miał być w innym momencie czasowym, ale Oda zmienił kolejność ze względu na swoją córkę.

Edit:
Jest jeszcze Buggy :p
Spoiler

[Obrazek: UAMELnu.png]

Spoiler

[Obrazek: 05onfire1_xp-jumbo-v2.jpg]

wuzzek

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,368

wuzzek, 15-05-2022, 22:56
(15-05-2022, 21:43)Mordoc napisał(a): Obstawiam, że skoro Czarny wie, gdzie jest Baltigo, to albo zrobi nalot albo wykorzysta tę informację jako przetarg. Być może żeby wyciągnąć Doffy'ego z więzienia, w końcu piórkowy gość wywodzi się z Tenryubito i wie coś ważnego, czym mógł szantażować rząd.

Baltigo zostało już zniszczone a rewolucjoniści przenieśli się do królestwa Okama.
[Obrazek: jhin-animated.gif]
Hinczykbn

Pierwszy oficer

Licznik postów: 998

Hinczykbn, 16-05-2022, 08:07
- Kid będzie wkurzony tym, że Morgans w gazecie umieści go jako postać 2 planowa.
- Gorosei podejmie kolejne kroki, po tym jak cp0 zawiodło(no chyba, że jeszcze uprowadzą Robin). Jeśli jej nie uprowadzą, to podczas kajania się 5 Eldersów przed Imu zobaczymy w końcu jak wygląda Imu w pełnej okazałości.
- Rozwiązanie Shichibukai - Tutaj albo zostaną wyłapani albo: Michał wejdzie do załogi Shanksa, Boa zostanie złapana przez BB, Buggy albo złapany albo będzie oficerem BB xD, Weevil dołączy do BB
Spoiler

[Obrazek: ENEL-GOD.png]

Mordoc

Pan Ciemności

Mordoc, 16-05-2022, 12:40
(16-05-2022, 08:07)Hinczykbn napisał(a): Buggy albo złapany albo będzie oficerem BB
Raczej Buggy nie jest potrzebny Czarnemu, więc jeśli już to Clown skryje się pod skrzydłami Shanksa xd
Spoiler

Spoiler

Hinczykbn

Pierwszy oficer

Hinczykbn, 16-05-2022, 12:53
(16-05-2022, 12:40)Mordoc napisał(a): Raczej Buggy nie jest potrzebny Czarnemu, więc jeśli już to Clown skryje się pod skrzydłami Shanksa xd
O tym nie pomyślałem w sumie fajna opcja Big Grin ich interakcja jest zabawna
Spoiler

niudeb

Król Piratów

Licznik postów: 4,474
Miejscowość: Isola

niudeb, 16-05-2022, 13:37
Doflamingo i Crocodile połączą siły pod dowództwem Buggyego. Będą jego oficerami.
[Obrazek: il_340x270.2655346462_d9ok.jpg]

Spoiler

[Obrazek: jotaro.png]

wuzzek

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,368

wuzzek, 16-05-2022, 17:41
(16-05-2022, 08:07)Hinczykbn napisał(a): Weevil dołączy do BB

To nie ma sensu, przecież BB zabił mu "ojczulka". Wiem, że Weevil jest tępy i steruje nim ta baba, ale zafiksował się na punkcie bycia synem WB.
[Obrazek: jhin-animated.gif]
Hinczykbn

Pierwszy oficer

Hinczykbn, 16-05-2022, 21:14
(16-05-2022, 17:41)wuzzek napisał(a): To nie ma sensu, przecież BB zabił mu "ojczulka". Wiem, że Weevil jest tępy i steruje nim ta baba, ale zafiksował się na punkcie bycia synem WB.

Teoretycznie nie ma, ale Weevil jest tępy i BB mógłby mu obiecać że po swojej śmierci dostanie owoc swojego "ojca". Weevil co jakiś czas próbowałby go zabić jak Ace Białobrodego.
Spoiler

Dejo

Gorosei

Licznik postów: 4,614

Dejo, 17-05-2022, 16:29
- Królewscy wojownicy mórz, to jeden z na pewno kluczowych elementów. Musimy się teraz dowiedzieć kto został schwytany a kto nie oraz ich nagrody. W momencie prezentacji nagród imperatorów, mieliśmy info od Brannewa, że właśnie są przygotowywane listy gończe za królewskich. Myślę, że też Oda celowo zostawił te nagrody na później, żeby jeszcze bardziej podhajpować słomkowych, Zoro i Sanji na pewno będą mieli większą nagrodę od każdego poza Mihawkiem Wink. Możliwe, że przy okazji zobaczymy jaki jest status "byłych królewskich". 
- Broń jednostki SSG możemy już zobaczyć na Wano więc nie wiem czy zaliczałbym to do wieści ze świata. Zdziwiłbym się w sumie, że w miejsce gdzie znajduje się 3 najsilniejszych piratów na świecie nie wyciągnęli ciężkich dział. Możliwe, że tutaj pokaz niebawem zobaczymy. CP-0 uciekł z wyspy demonów, a Zunesha nie dostała rozkazu zatopienia statków więc jest ryzyko inwazji.
- Na pewno dostaniemy też informacje o napięciach między rewolucją i rządem, pogłębione ze względu na Sabo. Spodziewałbym się, że będzie po wypłynięciu będzie mocne napięcie "przedwojenne"
- Nowa nagroda za Teacha, nie ma szans, żeby teraz Luffy miał od niego wyższą, więc też trzeba będzie pokazać co robił. Chciał coś zdobyć, więc pewnie dowiemy się co przy okazji okaże się co się stało z Morią.
- Sytuacja z Vivi i Cobry.... Shanksa?

A poza tym to co zwykle, nagordy i odwiedzenie starych miejscówek.
 [Obrazek: v19QS9s.gif]
Spoiler

[Obrazek: FPZJ5OUUcAIsrmt?format=jpg&name=large]

Hinczykbn

Pierwszy oficer

Hinczykbn, 23-05-2022, 14:34
Jako, że Oda lubi w schematy to:

Sabo zostanie złapany i Luffy wraz z ekipą go odbije! Tym razem obejdzie się bez śmierci.
Spoiler

Marshal

Piracki oficer

Licznik postów: 622

Marshal, 23-05-2022, 18:22
Odbije go Czarnobrody żeby zwabić do siebie Dragona i ukraść mu owoc
Hinczykbn

Pierwszy oficer

Hinczykbn, 23-05-2022, 20:11
Zupełnie bez sensu, najbardziej poszukiwana osoba na świecie ma zostać zabita przy 1 walce?
Spoiler

Mordoc

Pan Ciemności

Mordoc, 23-05-2022, 20:22
(23-05-2022, 20:11)Hinczykbn napisał(a): Zupełnie bez sensu, najbardziej poszukiwana osoba na świecie ma zostać zabita przy 1 walce?
A Białobrody ile walk miał? :p
Spoiler

Spoiler

1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź