Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,321
Licznik postów: 1,370
Pierwszy oficer
Licznik postów: 1,220
Super świeżak
Licznik postów: 229
zaczynaja tlumaczyc sa juz 4 chaptery po polsku na mangalib.
Licznik postów: 1,323
Pierwszy oficer
Licznik postów: 1,074
. Ogólnie sam pomysł na fabułę jest genialny. Jeżeli chodzi o anime to niektóre ,,ciosy" wyglądają o wiele lepiej :] . Całkowicie się z tobą zgadzam Tony co do tej reporterki z anime, naprawdę gówniany pomysł ... :zly:
Pierwszy oficer
1000sunny napisał(a):P.S tak wogóle to dziwne że wg rankingu Mangareader.net Toriko zajmuje 108 miejsce....
Super świeżak
Licznik postów: 210
Piracki oficer
Licznik postów: 647
Pierwszy oficer
Licznik postów: 1,323
1000sunny napisał(a):tak wogóle to dziwne że wg rankingu Mangareader.net Toriko zajmuje 108 miejsceOne Piece bije popularnością Naruto czy Bleacha wielokrotnie, a na angielskich stronach przegrywa z nimi.
lunatik napisał(a):powiedzmy sobie szczerze, ta manga jest na dłuższą metę nudna i mało logiczna, chyba że po 50 chapkuMangi tego typu na ogół są mało logiczne. Mnie One Piece do Enela włącznie nudził z małymi wyjątkami więc 50 rozdziałów to nie aż tak dużo.
metal1906 napisał(a):Manga znudziła mnie po kilkunastu chapterach,Z shonenów praktycznie ani jeden mnie na początku nie zachwycił, z wyjątkiem Air Gear który miał świetny pierwszy rozdział, ale następne niestety już nie,
Larry napisał(a):Po pierwsze, od razu nie spodobali mi się bohaterowie. Jak oni wyglądają ?Jak dla mnie wygląd bohaterów jest 10x lepszy niż bohaterów z początków One Piece.
lunatik napisał(a):Najpierw krokodylek (poziom chyba 3) miał być ogromnie wymagającym i potężnym przeciwnikiem (dodajmy że zabił go z tego powodu że ten był zbyt silny by go unieszkodliwić bez zabijania), arc później rozwala już masowo Troll Kongi (poziom 9) nie zabijając ich. Następny arc - on i Coco ledwo przeżyli walkę z Diabelskim wężem (poziom 21), Chwila później jednym ciosem w smakowym koloseum pokonuje połączone siły potworów na poziomach 17, 15, 13 i 10 tylko po to by powalczyć sobie z jednym z super robotów.Ten krokodyl był na poziomie 6. Toriko nie miał z nim większych problemów, załatwił go dwoma ciosami. Jak pisałem początkowy poziom Toriko wynosił około 20. Jak wiadomo poziom upolowania jest nie tylko ze względu na siłę ale różne inne dodatki, jak trucizny, zmylanie przeciwnika itp. Też uważam, że siła Toriko rośnie dosyć szybko ale w porównaniu do Ichigo z Bleacha który około 50 odcinka był silniejszy od Kapitana czyli praktycznie nie powinien mieć się kogo obawiać. Potem mimo dodatkowych mocy był coraz słabszy. Luffy też najpierw 30 mln nagrody miał, a parę miesięcy później 300mln. Mimo, że przez 10 lat ciężko pracował był średniakiem na początku, a po paru miesiącach na morzu i to bez treningu startował do 3 admirałów. W Toriko akcja dzieje się dopiero w świecie ludzi który stanowi jedynie 20% powierzchni świata. Dopiero w smakowym świecie zacznie się jazda, a tam też może być podział na łatwiejszy i trudniejszy jak grand line i new world. Ogólnie w shonenach moc bardzo rośnie, jak w DB gdzie najpierw się bili po prostu, a potem całe planety rozwalali.
Im jedzą smakowitsze przysmaki i im one lepiej pasują do ich osobowości to wtedy stają się silniejsi. Wszystko co się teraz dzieje w tej mandze ma na celu trening poprzez spożywanie i zdobywanie rzadkich składników o wysokim poziomie upolowania. Tu nie ma nic nielogicznego. Walki są fajne. Wystarczy odpowiednio wczytać się w fabułę od 1 do najnowszego chapka z słownikiem pod ręką, bo jest tam sporo słownictwa, którego można nie znać. Nie bez powodu ta manga jest tak wysoko w rankingach jumpa. Zwykle na miejscach 1-3. Ja po przeczytaniu 200+ mang automatycznie wiem co dobre. Zaczynam się upodabniać do Japończyków