Klasyfikacja siły słomianych po treningu.
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Skailer

Nowicjusz

Licznik postów: 21

Skailer, 08-10-2012, 21:00
Otóż wreszcie w anime cała załoga pokazała rezultaty dwuletniego treningu. Jak teraz typujecie ich siłę? Co sądzicie o nowych technikach? Zapraszam do dyskusji :)

Jeżeli jest już podobny temat, closed and delete please, a w razie złego działu prosze o przeniesienie (miałem dylemat czy dać tu czy do "Anime", "Technik") ;)
Szaman

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,323

Szaman, 08-10-2012, 21:10
Według mnie są silni ale mogę się mylić.
Skailer

Nowicjusz

Skailer, 08-10-2012, 21:14
Miałem na myśli konkretnie klasyfikacje siły wśród członków załogi, nie ogólnie w świecie one piece Tongue
Sather

Król piratów

Licznik postów: 3,176

Sather, 08-10-2012, 21:26
Był taki temat, ale nie chce mi się szukać.

Raczej po TS nie można wiele napisać,

1. Luffy
2. Zoro
3. Sanji

tutaj się pewnie nic nie zmieniło, a dalej nie wiadomo, nie poznaliśmy jeszcze pełnych umiejętności pozostałych więc trudno ocenić. Obstawiam, że będzie coś takiego

4. Franky
5. Robin
6. Chopper
7. Brook
8. Usopp
9. Nami

ale chciałbym, żeby Usopp wskoczył przed Brooka i Choppera.

Co do siły załogi Słomianych na tle innych, to też trudno ocenić. Nie znamy zbyt wielu załóg pirackich.

Z schichibukai to raczej tylko Dofla i Czarnuch mają lepszą ekipę, piratki Kuja to oprócz kapitan praktycznie same randomy, Słoneczni piraci zostaliby zmiażdżeni przez Słomianych.

W NW obstawiam, że po za yonkou jest może z 10 załóg silniejszych niż Słomiani. Patrząc na sojuszników WB to praktycznie same leszcze.
maniekx4400

Szczur lądowy

Licznik postów: 5

maniekx4400, 08-10-2012, 22:12
Po ts:
1. Luffy albo Zoro
2. Franky
3. Sanji /zeby po ts łamać nogi jak... nawet sciany nie mogł przebic co franky zrobił bez problemu, pewnie i Chopper by rozwalił sciane...
4. Robin albo brook, z jego owocem wygra ;p
5. Chopper
6. Usopp
7. Nami
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 08-10-2012, 22:24
Luffy
Zoro
Sanji
Reszta jest zbyt słaba, by o niej rozmyślać.
Imo generalnie bez zmian, może drobne roszady.
Szaman

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,323

Szaman, 08-10-2012, 22:48
Heros napisał(a):Luffy
Zoro
Jeżeli chodzi o Luffy vs badassy oraz Zoro vs badassy to faktycznie Luffy jest lepszy, jednak odnośnie samej walki Luffy vs Zoro to na chwilę obecną nie wiemy czy Luffy ma jakieś skuteczne techniki przeciwko osobą walczącym mieczem.
Bosmann

Piracki oficer

Licznik postów: 603
Miejscowość: Wrocław

Bosmann, 08-10-2012, 22:50
Proponuję zamknąć ten temat, bo ten choć co prawda dotyczy nagród za Słomków, to przy argumentacji ludzie opierają się na tym jak im się wydaje, że silni są Słomiani, dokładnie tak jak tutaj
[Obrazek: Luffyy.jpg]
Dahaka

Król piratów

Licznik postów: 3,793

Dahaka, 08-10-2012, 22:57
A niech sobie temat będzie. Forum i tak życiem nie tętni znacząco, więc nikt nie będzie miał z tym problemów. No chyba, że zacznie się trolowanie, to wtedy zamknie sie Tongue

Imo Luffy, Zoro, Sanji -> reszta. Przy reszcie wszystko zależy z kim walczą. Każdy jest dobry na innych przeciwników, nie ma tam słabszych i silniejszych imo
Rain

Król piratów

Licznik postów: 3,825

Rain, 08-10-2012, 23:03
Srsly Nami i Usopp prawie w ogóle nie podkoksili...co z tego, że mają swoje zabawki... z drugiej strony co zrobi Usopp jak mu się wszystkie ziarna z wyspy skończą? Big Grin

Luffy>Zoro>Sanji, reszty jeszcze za dobrze nie pokazali, w sensie, za mało walczyli z kimś silnym.
Skailer

Nowicjusz

Skailer, 08-10-2012, 23:12
No, już byście chcieli wyrzucać moje tematy Tongue
Sanji, sanji, sanji~. Właśnie nad tym bym się szczególnie zastanowił. Myślę tu konkretnie o brooku. Wiem że mało informacji jeszcze mamy, ale jak zobaczyłem to cudeńko które brook wyjął z laski i ta technika zamrażająca to aż coś mi drgnęło : D Mógłbym zasunąć bardzo naciąganą teorie że nasz wspaniały brook mógłbym nadgonic w grupie az do sanjiego. Franky ma te swoje zabawki, ale osobiście bym go niżej ustawił w grupie, jakoś ten jego laser nie zrobił na mnie wrażenia.. Zaskoczyła mnie też robin ta nową techniką klonowania.. naprawdę interesująca technika, może ładnie czyścić randomy, jednak na "koksów" raczej się nie przyda. No i chopp-men opanował monster pointa, co mnie w sumie nie zaskoczyło, ale i tak było niesamowicie. Taki mój osobisty ranking:
  • Luffy/Zoro
  • Sanji aka Brook
  • Chopper
  • Franky
  • Usopp
  • Nami aka Robin
Możecie hejtować : >
artek1717

Szczur lądowy

Licznik postów: 1

artek1717, 08-10-2012, 23:37
napewno luffy nr1
potem zoro ale szkoda że aż tak dlaeko sanjemu do zora prze ts nie było aż takiej różnicy między nimi
potem dam brooka
chopper bo może szamać te swoje pigułki gwałtu xd
franky bo ograniczone paliwo
usop takie sobie te nasionka
robin fajne klonowanie i te wielkie kończyny
nami jak to nami kobieta w należytym miejscu
to moje zdanie Smile
Miray

Piracki oficer

Licznik postów: 596

Miray, 09-10-2012, 01:03
Rain napisał(a):Srsly Nami i Usopp prawie w ogóle nie podkoksili...co z tego, że mają swoje zabawki... z drugiej strony co zrobi Usopp jak mu się wszystkie ziarna z wyspy skończą?
Może tak jak Nami zrobi sobie na statku ogródek?
Moim zdaniem wygląda to tak:
Luffy
Zoro
Sanji
Brook
Robin
Chopper
Franky
Usopp
Nami

Dodam jeszcze małe prognozy na przyszłość:
Luffy