Dyskusja wspólna
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
bufaloxxx

Król piratów

Licznik postów: 4,531

bufaloxxx, 30-01-2013, 22:42
Wspólny temat, dla obu załóg, byście mogli wymieniać się uwagami, zadawać pytania, czy też poddawać swoje pomysły. Oczywiście bez wymiany informacji fabularnych i spamu.
Evendell

Joy Boy

Licznik postów: 5,384

Evendell, 31-01-2013, 20:21
moje uwagi znasz.

a pomysły mam: by czasem nawiązywać do historii postaci, dzięki czemu mogą wywiązać się ciekawe ploty. po coś te historie były pisane, choć domyślam się, że jedna część góry może mieć na nie wy**bane.
DarkAngle

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 765

DarkAngle, 31-01-2013, 20:41
Ja sam z siebie proponowałbym żeby pokazała się jakaś lista dostępnych owoców xd.
Ale raczej to nie zostanie wprowadzone.
bufaloxxx

Król piratów

bufaloxxx, 31-01-2013, 20:46
Evendell, u mnie są. Wiadomo na początku mniej, z czasem bardziej rozwinięte. Hanzo i Brena mieli malutkie rzeczy na ten temat, a jedna osoba nie wie, że coś bylo z nią związane, ale kiedyś się wyjaśni.

Sunny chyba też to zrobi, ale on nie idzie z rzeczami tak daleko jak ja Tongue Ja dla dobrych mam opracowane takie rzeczy(tylko dla nowszych graczy muszę dorobić).

DarkAngle, nie będzie, popsuje to element niespodzianki.
Evendell

Joy Boy

Licznik postów: 5,384

Evendell, 31-01-2013, 20:48
Sunny ma swoje statystyki.
Rain

Król piratów

Licznik postów: 3,825

Rain, 31-01-2013, 20:48
Niedługo ogarnę swoją biografię xD Będzie można do mnie na wyspę wpaść np :3
Drakham

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,214

Drakham, 31-01-2013, 20:51
Podpisuję się pod wypowiedzia Evendell - historie postaci są, moim zdaniem, na tyle dobre że warto by do nich nawiązać. I na tyle rozbudowane, że nie bedzie to jednorazowy random event.
Viva watashi!
bufaloxxx

Król piratów

bufaloxxx, 31-01-2013, 20:58
Drakham, ja wychodzę bardzo na przód(co sam Sunny przyzna) i jeśli o to chodzi to nie jest 1 postać z historii, czy wydarzenie. Oczywiście dużo zależy od historii i im bardzie historia rozbudowana, tym łatwiej "wsadzić" ją w grę. Sunnego się kiedyś pytałem, a wasze postacie z historii, ale szczerzę nie pamiętam jego odpowiedzi Tongue

U dobrych ta sprawa jest załatwiona, u niektórych już były jakieś poczaąki, reszta dopiero będzie. Sunny raczej tez ma to w planach, bo kiedyś z nim o tym pisałem.
1000sunnyGo

Król piratów

Licznik postów: 3,504

1000sunnyGo, 31-01-2013, 21:50
Phi... akurat dwie osoby, które marudzą, że nie ma wątków mają je wprowadzone w tej wyspie -.-

LOL

BTW ja nie lubię tak gnać z historią. Jeśli w mojej fabule widzę możliwość wstawienia jakiegoś wątku, to wstawiam. Jak nie to nie.
bufaloxxx

Król piratów

bufaloxxx, 31-01-2013, 22:05
1000sunnyGo napisał(a):BTW ja nie lubię tak gnać z historią.

Ale co ma do tego gnanie z fabułą?

Ja np. jak wiesz mam opracowane niektóre rzeczy do przodu i mi coś łatwiej zamieścić, niż szukać okazji, która nie wiadomo jak się trafi. Wiadomo, że dużo zależy od graczy(którzy na różny sposób mogą zdobyć info), ale jak ma być osoba z historii, lub nawiąznie, to myślę o tym wcześniej, by to miało ręce i nogi.
1000sunnyGo

Król piratów

1000sunnyGo, 31-01-2013, 22:12
Myślisz, że ja nie mam? Hmm ciężko to powiedzieć, żeby za dużo nie zdradzić, ale jak wątki się "ujawnią" to sami zobaczycie, że były już wcześniej planowane, a nie wymyślane na poczekaniu.

PSW, ile było u was już wątków na ostatnich dwóch wyspach?
bufaloxxx

Król piratów

bufaloxxx, 31-01-2013, 22:13
1000sunnyGo napisał(a):BTW ja nie lubię tak gnać z historią. Jeśli w mojej fabule widzę możliwość wstawienia jakiegoś wątku, to wstawiam. Jak nie to nie.

1000sunnyGo napisał(a):Myślisz, że ja nie mam? Hmm ciężko to powiedzieć, żeby za dużo nie zdradzić, ale jak wątki się "ujawnią" to sami zobaczycie, że były już wcześniej planowane, a nie wymyślane na poczekaniu.

To się wzajemnie gryzie, więc ja już nie wiem Tongue
1000sunnyGo

Król piratów

1000sunnyGo, 31-01-2013, 22:16
Przez to pierwsze zdanie miałem na myśli, że nie lubię wprowadzać za dużo wątków naraz. I nie lubię ich wprowadzać tak jakby to powiedzieć... nagle. Tak jak to było u Jack. Wg mnie było to takie trochę wymuszone spotkanie.

+ Wolę wprowadzić mniej wątków, ale żeby miały większe znaczenie dla fabuły, lub mogły nawet zmieniać cel.

Edit:
Zresztą nie za bardzo widzę, co tam widzisz gryzącego. Jak obmyślam fabułę kolejnej wyspy to staram się wprowadzać te wątki, które rzeczywiście będą powiązane, a nie na siłę wciśnięte byle tylko były.
bufaloxxx

Król piratów

bufaloxxx, 31-01-2013, 22:20
1000sunnyGo napisał(a):I nie lubię ich wprowadzać tak jakby to powiedzieć... nagle. Tak jak to było u Jack. Wg mnie było to takie trochę wymuszone spotkanie.

Jaja se teraz ze mnie robisz? Dla przykładu gdzie można spotkać cyrkowców? W cyrku. Jak to było wymuszone jak na taki zwykły wątek, a nie jakieś hiper ważne wydarzenie to ja wsiadam w rakietę i lecę w kosmos.

Plus moze gracze się tu bardziej wypowiedzą, a nie MG Tongue
1000sunnyGo

Król piratów

1000sunnyGo, 31-01-2013, 22:30
Nie będę teraz zmyślał, bo już nie pamiętam o co wtedy chodziło i co tam się dalej działo, bo to było dosyć dawno Big Grin

Jedyne co pamiętam, to że było to przypadkowe spotkanie w stylu Hej/hej i jakaś tam dyskusja, a ostatecznie nic się z tego większego nie wywiązało.

Ale dobra zmieńmy temat. Wątki są i będą. To, że nie są jeszcze widoczne nie oznacza, że ich nie ma.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź