Don Chinjao vs Ace [spoilery]
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
LantisA

Piracki wojownik

Licznik postów: 123

LantisA, 05-10-2013, 01:16
Kto wygra, wart 500 milionów szpic Chinjao , czy może wart 550 milionów ognista pięść Ace ?
Osobiście stawiam na Chinjao, wydaje się być silniejszy.
Rain

Król piratów

Licznik postów: 3,825

Rain, 05-10-2013, 01:51
Hmmm zależy jaki Chin...jeśli za czasów świetności to zjada Ace'a, a jeśli nie...może mieć trudności...jednak Ace był szybki plus miał ataki na odległość nawet by nie musiał stać na ziemii...(w sumie czemu Ace nie używał owocu jak jet-pack'a?xD)
Partyjoke

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 876

Partyjoke, 05-10-2013, 04:02
nie mam pojecia skad taka tendencja do hejtowania Ace'a na tym forum xD czy wy ludzie jestescie zazdrosni czy jak ;p ?
Co do samej walki to mlody czy stary Don przegralby z Acem, chyba ze moglby uchronic sie jakos przed jego ogniem, w co watpie.
Ace mial jedna z najpotezniejszych logii, Don nie mialby jak do niego podejsc, wystarczyloby ze Ace trzymalby go swym ogniem na dystnas a Don splonolby niczym drewniane łuczywko
Rain

Król piratów

Licznik postów: 3,825

Rain, 05-10-2013, 04:07
Wiesz...uzbroił by haki swoją głowę i by mógł płomienie "rozdzierać' Tongue więc trudno stwierdzić jak by walka poszła...
Chriss

Licznik postów: 880

Chriss, 05-10-2013, 09:24
Oda reklamował silnych piratów z nowego świata na bardzo polegających na swoich umiejętnościach. Ace był bardzo silny ze swoją logia. Teraz gdy haki zostało wprowadzone jako coś co jest niezbędne w przetrwaniu, to postacie nie używające tej mocy zostały mocno znerfione.
[Obrazek: 29360-steins0.jpg]
TheMoon

Imperator

Licznik postów: 1,645

TheMoon, 05-10-2013, 11:10
@Partyjoke logia Ace zalicza się do logii czysto przeciętnych.

Teoria że Ace przebił się przez Admirała samym owocem (i wiemy że magu magu no mi kontruje lód lepiej niż mera mera no mi) jest zwyczajnie błędna. Pozycja i dokonania Ace'a wyra??nie mówią że haki posiadał. Kuzan przez 10 dni walczył na równi z przeciwnikiem na swoim poziomie posiadającym mocną kontrę, stąd wnioskuję że specjalizuje się w zbrojeniu. Stopienie jego lodu bez haki (mówie tu o lodzie którym Kuzan się interesuje) to byłby ciekawy cud.

Krótko mówiąc Ace posiada haki. Don Chinjao wydaje się lekko słabszy niż obecny poziom Luffyiego (przegrał przez przyjmowanie G3, a i tak Luffy się zmęczył), więc z Ace stoczyłby całkiem wyrównany pojedynek. Według mnie ledwo ledwo, ale wygrałby go Ace (pod warunkiem że użyłby mózgu)
[Obrazek: mury-w-muzeum-raju-zdjecie.jpg]  
bulakoks

Piracki wojownik

Licznik postów: 152

bulakoks, 05-10-2013, 16:50
TheMoon napisał(a):Teoria że Ace przebił się przez Admirała samym owocem (i wiemy że magu magu no mi kontruje lód lepiej niż mera mera no mi) jest zwyczajnie błędna. Pozycja i dokonania Ace'a wyra??nie mówią że haki posiadał.

Nic takiego nie widziałem, po prostu jego logia jest dobrą kontrą na lód, dlatego że ogień Ace'a może mieć nawet temperaturę słońca (atak dai enkai Entei), lawa do takiej temperatury nie dochodzi. Poza tym myślisz że gdyby Oda chciał, żeby Ace miał haki to by mu je po prostu dał. Dziwne że haki jego współpracowników pokazał a jego nie. Miał na to cały arc.
Schichibukai są na tym samym poziomie co dowódcy Białobrodego a kilku z nich nie miało haki.

Wiesz czemu nie pokazał haki Ace'a ??? BO ACE NIE MIAŁ HAKI !

TheMoon napisał(a):Według mnie ledwo ledwo, ale wygrałby go Ace (pod warunkiem że użyłby mózgu)

Tego w mandze jeszcze nie widzieliśmy Tongue
Partyjoke

Partyjoke, 05-10-2013, 17:07
bulakoks napisał(a):Wiesz czemu nie pokazał haki Ace'a ??? BO ACE NIE MIAŁ HAKI !
bullshit panie Bulakoks, przed TS Oda wgle nie pokazywal haki, WB ktory mial emperror haki wgle jakos go nie uzywal to samo tyczy sie Akainu czy innych admiralow. IMO Oda poprostu czekal z tym do ts i dlatego nie pokazywal "zbrojenia". Bo jak inaczej wytlumaczyc ze taki Wb czy Akainu wgle nie robili murzynienia. To Samo tyczy sie dowodcow WB takich jak Marco, Vista czy Jozu, w wypadku schichibukai to tez je posiadali, jestem pewnien ze taki Croc, Mihawk czy Flaming je mieli.
Sam Ace mial nawet krolewskie haki, bylo to w retrosach z ich dziecinstwa, dlatego zapewne potrafil tez uzywac normalnego zbrojenia,a to ze nie bylo ono nigdy pokazane to juz wina Ody.
Smoker

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 422

Smoker, 05-10-2013, 17:17
bulakoks napisał(a):Wiesz czemu nie pokazał haki Ace'a ??? BO ACE NIE MIAŁ HAKI !

Doflamingo odciął na Marinefordzie głowę Crocodilowi, a mimo to on sobie ją spokojnie "zrósł", nie odczuł obrażeń. Dofla nie ma haki? Dlaczego nie pokazał? Bo nie miał!
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 05-10-2013, 17:50
Cytat:bullshit panie Bulakoks, przed TS Oda wgle nie pokazywal haki,
Pokazał i to już na samiuteńkim początku mangi XDDDDDDDDDD.
A Ace to był zwyczajny idiota, który zginął śmiercią godną największego durnia, także jest hejtowany jak najbardziej słusznie.
Partyjoke

Partyjoke, 05-10-2013, 18:00
Heros napisał(a):Pokazał i to już na samiuteńkim początku mangi XDDDDDDDDDD
chodzi mi o zbrojeniei trafianie logii, a nie o emperror ktorego uzyl Shanks na seakingu.

Ogolnie lepiej przyjac ze na Marineford haki jako takiego nie bylo bo w innym wypadku Croc, Akainu, kizaru byliby martwi
bulakoks

Piracki wojownik

bulakoks, 05-10-2013, 23:06
Partyjoke napisał(a):Ogolnie lepiej przyjac ze na Marineford haki jako takiego nie bylo bo w innym wypadku Croc, Akainu, kizaru byliby martwi

Czyli Ace żyje tak ? Czyli Croc nie dostał strzała od Jozu ? Czyli Shanks nie sparowal mieczem lawy Akainu ? Czyli WB nie pokonał Akainu ?
edit:
Najlepiej zapomnijmy o tym byś mógł uzasadnić że Ace miał haki.
Smoker napisał(a):Doflamingo odciął na Marinefordzie głowę Crocodilowi, a mimo to on sobie ją spokojnie "zrósł", nie odczuł obrażeń.

Bo Dofla nie chciał go zabić.
Smoker

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 422

Smoker, 06-10-2013, 01:50
bulakoks napisał(a):Bo Dofla nie chciał go zabić.

Tak można wszystko uargumentować. Każdy absurd OP, których jest i tak stosunkowo niewiele...

Dlaczego Luffy wygrał z Crociem? Bo Croc nie chciał go zabić.
Dlaczego z Luccim? Bo Lucci nie chciał go zabić.
Ba. Można nawet się pokusić o stwierdzenie, że Bellamy nie chciał zabić słomka. Przecież potomka Norlanda też nie zabił. A mógł.

To jak postrzegamy daną sytuację - zależy od tego, jak na nią spojrzymy. Ty patrzysz pod kątem "Ace nie miał haki". Ja patrzę "Ace miał haki". Ty nie przegadasz mnie. Ja nie przegadam Ciebie.

Heros napisał(a):A Ace to był zwyczajny idiota, który zginął śmiercią godną największego durnia, także jest hejtowany jak najbardziej słusznie.

Mimo, że tą postać na swój sposób lubię, to nie sposób się nie zgodzić. Przykład? Zechciał walczyć z Akainu, który obrażał Białobrodego. Wszystko fajnie, tylko, że sam Białobrody przybył tylko i wyłącznie po Ace'a na Marineford, ryzykując jednocześnie życie swoje, jak i swoich ludzi. Jedyne na czym mu zależało to zwinąć Ejsa i odpłynąć. Nie wydaje mi się, że 'dobre imię', zbezczeszczone przez jedną osobę, (które zresztą bardziej byłoby zszargane admirałów i reszty marynarki, gdyby faktycznie udało się uciec z samej ich twierdzy) było ponad jego życie...

Wracając do tematu. Ace haki na moje miał, a z Chinjao by wygrał. Nawet za najlepszych lat. To nie ten kaliber... "Przygodna" postać, która nie była nawet bossem sagi nie da raczej rady pokonać niemalże jednego z głównych bohaterów.
bulakoks

Piracki wojownik

bulakoks, 06-10-2013, 07:45
Smoker napisał(a):Tak można wszystko uargumentować. Każdy absurd OP, których jest i tak stosunkowo niewiele...

Widać było że Dofla miał jakieś plany co do Croca, po co zabijać kogoś kto może się przydać ??

Smoker napisał(a):Dlaczego Luffy wygrał z Crociem? Bo Croc nie chciał go zabić.
Dlaczego z Luccim? Bo Lucci nie chciał go zabić.

Walka z Crockiem to jest absurd, po prostu. Z Luccim walka była o tyle wyrównana, że Gumiak jest dzięki mocy owocu jest, o wiele bardziej wytrzymały na uderzenia niż Lucci. Poza tym dla Luffiego to była walka, być albo nie być, jeśli by przegrał to wszyscy jego przyjaciele by zginęli.

Smoker napisał(a):To jak postrzegamy daną sytuację - zależy od tego, jak na nią spojrzymy. Ty patrzysz pod kątem "Ace nie miał haki". Ja patrzę "Ace miał haki". Ty nie przegadasz mnie. Ja nie przegadam Ciebie.

Tak ale trzeba być obiektywnym. Moją ulubioną postacią jest Croc i nie próbuje wszystkim udowodnić że miał haki przed TS. A przecież przesłanki ku temu są większe niż na Ace'a. W momencie kiedy Doflamingo uciął mu łeb to pewnie użył haki, a Croc skontrował to swoim i dlatego nie zginął (jak to Akainu z Marco i Vistą zrobił) Big Grin Potem jeszcze Akainu przeciął, który też haki Croca skontrował swoim.
Sam w to nie wierze, i to co napisałem jest kompletną głupotą, ale jeśli coś pseudo-logicznie wytłumaczyć wszystko jest możliwe.

Smoker napisał(a):Wracając do tematu. Ace haki na moje miał, a z Chinjao by wygrał. Nawet za najlepszych lat. To nie ten kaliber... "Przygodna" postać, która nie była nawet bossem sagi nie da raczej rady pokonać niemalże jednego z głównych bohaterów.

Widziałeś co Chinjao zrobił z tym kontynentem ?? Widziałeś jak bez zbrojenia na głowie wyłapał cios o Cavendisha (który ma jeden z najlepszych mieczy na świecie) i Luffiego po czym wstał jak gdyby nigdy nic ??
A Ace się skrzywił po jednym ciosie Czarnego. Nie wiemy też na ile opanował haki Chinjao i czy potrafiłby się cały zmurzynić. Jeśli Ace przyjąłby jeden cios od Chinjao to podejrzewam, że byłby koniec walki.
Partyjoke

Partyjoke, 06-10-2013, 12:52
bulakoks napisał(a):W momencie kiedy Doflamingo uciął mu łeb to pewnie użył haki, a Croc skontrował to swoim i dlatego nie zginął
to jest akurat calkiem senswone, bo Croc nawet nie byl zdziwiony tym co sie stalo, wiec mozliwe ze faktycznie tak bylo.
w kwestii haki Don'a to nawet jesli pokrylby swoje cialo zbrojeniem to watpie czy przetrwalby ataki Ace'a, nalezy pamietac ze temperatura ognia moze byc naprawde wysoka, na ten przyklad bialy plomien osiaga temperatura 15k stopni, a tego mysle ze nie bylby wstanie sparowac, poza tym Ace jest znacznie mobilniejszy, dziadek pomimo swej wielkiej sily jest postacia do walki wrecz, przez Ace moze go skontrowac.
bulakoks napisał(a):A Ace się skrzywił po jednym ciosie Czarnego.
a to akurat dosc ciekawa sytuacja, w sumie nie wiadomo czy to Czarny ma tak duza sile czy Ace tak slaba defense, czas pokaze...
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź