Legendarny piracki oficer
Licznik postów: 833
Piracki oficer
Licznik postów: 700
Cytat:Gdzieś słyszałem, że Gintoki to w połowie amanto. To by wyjaśniało dlaczego jest taki silny i nie utopił się jak wrzucono go do wody, gdy miał nogi zabetonowane.
Cytat:Na pewno dojdzie do final fight między Gintoki vs Takasugi. W końcu hype jest na to od początku serii, pytanie tylko jak zmieni się świat w którym żyją?
Cytat:Wiem, że wtedy fabuły by nie było, ale bohater, który jednak chce coś zmienić też w Gintamie byłby świetny.
Cytat:W końcu Gintoki nie wydaję się jakby miał problem z obecnym stanem rzeczy, zaakceptował obecność amanto, nie szuka walki, chyba że to konieczne.Ja myślę, że coś się zmieni na pewno, bo w rzeczywistości wpływy cudzoziemców w Japonii zniknęły, choć kraj nie był już nigdy taki jak dawniej.
Piracki oficer
Quayle napisał(a):Ta teoria jakos do mnie nie przemawia.No to tylko teoria, ale osobiście, gdyby w połowie był amanto to nie miałbym nic przeciwko.
Quayle napisał(a):A ja jestem pewien tylko tak na 90%. Ostatecznym przeciwnikiem może być też IMO Kamui.
Quayle napisał(a):A Katsura to co?
Quayle napisał(a):Ja myślę, że coś się zmieni na pewno, bo w rzeczywistości wpływy cudzoziemców w Japonii zniknęły, choć kraj nie był już nigdy taki jak dawniej.Zmieni się na pewno, tylko, jak wspomniałem gdyby nie Takasugi to Gintoki by nic sobie z tym nie robił.
Cytat: Wypowiedziałbym się na jeszcze na temat szogunatu, ale już tyle czasu minęło, że wypadło mi z głowy w czym tam oni zawinili.Poprzedni szogun- zabity prez Takasugiego- był kanalią, a obecny zdaje się być idiotą.
Cytat:Kamui też, ale Kagura bardziej się rwie do walki z nim.Dałbym 1% szans, że Takasugi się nawróci (bo jego pierwowzór jest w Japonii pozytywnie oceniany).
Cytat:No to tylko teoria, ale osobiście, gdyby w połowie był amanto to nie miałbym nic przeciwko.
Piracki oficer
Quayle napisał(a):Poprzedni szogun- zabity prez Takasugiego- był kanalią, a obecny zdaje się być idiotą.
Quayle napisał(a):Dałbym 1% szans, że Takasugi się nawróci (bo jego pierwowzór jest w Japonii pozytywnie oceniany).
Quayle napisał(a):żeby był znacznie silniejszy od Katsury, czy-zwłaszcza- Takasugiego. IMO to człowiek z krwi i kości.
Cytat:Tak jak Katsura jeszcze z nim rozmawiał, podczas arc'u Benizakura tak Gintoki już nie. To są samurajowie, prędzej pozbawią go życia niż będą chcieli go nawrócić. Wystarczy spojrzeć na pierwsze spotkanie Gina z nim gdzieś chyba koło 30 rozdziału. Był gotowy go zabić.Prędzej sobie wyobrażam jego przegraną walkę z Kamuiem (ale jak już pisałem, to jakiś 1 %). W ogóle Kamui jest IMO za mocny dla Kagury, to chyba najsilniejsza negatywna postać w uniwersum.
Cytat:Lepszy idiota niż kanalia.

Piracki oficer
Quayle napisał(a):W ogóle Kamui jest IMO za mocny dla Kagury, to chyba najsilniejsza negatywna postać w uniwersum.
Quayle napisał(a):miał ochotę nawet Gintoki (miał powód).
Quayle napisał(a):Generalnie cciekawi mnie przede wszystkim:
Cytat:A tak wogóle to nie ojciec Kagury i Kamuiego jest najsilniejszy?
Cytat:- czy Gintoki będzie z Tsukuyo?Fajnie by było, ale już prędzej uwierzę w Katsurę i Ikumatsu.
Cytat:Miał i szkoda, że tego nie zrobił. Nie zapominajmy, że gdyby nie to całe zamieszanie z Takasugim to tego powodu by nawet nie miał bo by się o tym nie dowiedział.
Piracki oficer
Quayle napisał(a):rzecież dowiedział się nie przez Takasugiego, tylko tę starą kurtyzanę.
Quayle napisał(a):Niekoniecznie. IMO Kamui jest silniejszy od Hosena, który miał poziom jego ojca.
Cytat:IMO dalej sądzę, że Gin vs Taksugi i Kagura vs Kamui. Za bardzo jej zależy na bracie by oddać tę walkę Gintokiemu.
Piracki oficer
Quayle napisał(a):Ciekawe czy jakaś ważna postać zginie
Quayle napisał(a):czy historia rzeczywiście potoczy się tak jak w rzeczywistości.
Cytat:Tu bym z lekkim dystansem do tego podchodził w końcu w realu nie było amanto. Chyba...Ale odgrywają bardzo podobną rolę co Amerykanie i inni cudzoziemcy pod koniec okresu Edo (wymuszenie otwarcia kraju, traktaty nierównoprawne).