Super świeżak
Licznik postów: 228
Nowicjusz
Licznik postów: 24
Gorosei
Licznik postów: 4,965
Steve napisał(a):Tak więc od niedawna spora liczba ludzi na forum gada że Robin>Brook nie będę wymieniał palcami kto (CCORD), a ja się z tym zdecydowanie nie zgadzam.Wcale się z tym nie kryję.
Steve napisał(a):-Możliwość wyjśćia z ciała i bycia duchem w której jest nienamacalny czyli tak naprawdę nikt nie może go pokonać.On też nikogo wtedy nie pokona

Steve napisał(a):Brook - Dobra szermierka, przyzwoita wytrzymałość, jest szybki, ma dobrą ofensywę, defensywę też (unikanie,zasłanianie się mieczem)Dobra szermierka, ok tutaj się zgodzę zakładając, że u Zoro jest zajebista. O wytrzymałości nie wiemy za dużo więc jeśli założymy, że przyzwoita to znaczy średnia to też się zgodzę.
Cytat:Robin - Sprytna, inteligentna, ma całkiem niezłą ofensywę, walka na dystans(przewaga nad Brookiem), duża siła fizyczna, słaba defensywa, dobre opanowanie owocuTy mówisz, że słaba defensywa, bo nie może się zasłonić mieczem... Może się zasłonić rękoma (z dwojga złego lepiej oberwać w te ręce niż w ciało), może wzlecieć na skrzydłach, czy schować się w wielkich dłoniach (przykład, ale śmiesznie brzmi).
Pierwszy oficer
Licznik postów: 1,151
Cytat:Popatrz na jej walkę z (silniejszym fizycznie) Yamą, dużo ataków wytrzymała,a to było przed TSem gdzie raczej była słabsza niż po.
Pierwszy oficer
Licznik postów: 1,012
Super świeżak
CCORD napisał(a):Wcale się z tym nie kryję.
CCORD napisał(a):On też nikogo wtedy nie pokona
CCORD napisał(a):Dobra szermierka, ok tutaj się zgodzę zakładając, że u Zoro jest zajebista. O wytrzymałości nie wiemy za dużo więc jeśli założymy, że przyzwoita to znaczy średnia to też się zgodzę
CCORD napisał(a):Ty mówisz, że słaba defensywa, bo nie może się zasłonić mieczem... Może się zasłonić rękoma (z dwojga złego lepiej oberwać w te ręce niż w ciało), może wzlecieć na skrzydłach, czy schować się w wielkich dłoniach (przykład, ale śmiesznie brzmi).
CCORD napisał(a):Sam przyznałeś, że góruje siłą fizyczną, więc może go zatrzymać, a na pewno spowolnić, więc twój argument, że nie może użyć swoich najsilniejszych ataków (które pewnie nie są najsilniejsze ale nic więcej nie wiemy) mi tutaj nie pasuje.
CCORD napisał(a):Lucci był szybszy (a co najmniej tak samo szybki) od Luffy'ego, a jednak ten dał radę trafić go z G3.
Wytrzymałość Robin też wcale nie jest taka mała. Popatrz na jej walkę z (silniejszym fizycznie) Yamą, dużo ataków wytrzymała,a to było przed TSem gdzie raczej była słabsza niż po
CCORD napisał(a):co jeszcze bardziej przemawia za jej sprytem (pokaże Brookowi majteczki, one hit KO)
CCORD napisał(a):Wy serio bardzo nie doceniacie statystyk fizycznych Robin, a przeceniacie Brooka. Brook nie wyglądał jakby wzmocnił się mocno fizycznie po TSie o ile w ogóle jest w stanie (bo to tylko kości), nauczył się wychodzić z ciała, co bardzo mu się przyda w walce, będzie mógł wyjść z ciała, być duszą która nic nie zrobi i zostawić swoje ciało na łaskę Robin.
CCORD napisał(a):Lodowy miecz rzeczywiście może być problemem, ale pytaniem pozostaje ile razy, jak szybko może go używać i jak silna jest ta technika, bo prawie na pewno nie jest w stanie pokonać Robin jednym atakiem, nawet przy Nami bym się zastanawiał czy ten jeden atak wystarczy aby ją całkiem wyłączyć z walki.
CCORD napisał(a):Robin randomowymi atakami powalała ryboludów, którzy są co najmniej 10x silniejsi (tak zapamiętałem) od ludzi (randomowymi atakami, przypominam). Już nie mówiąc o tym, że za pomocą gigantycznych dłoni zgarniała ich jak muchy.
Robin pokazała, że może zmieniać pozycje za pomocą klonów (gdy rybolud złapał ją w siatkę, czy w walce z żołnierzami).
CCORD napisał(a):Robin pokazała, że może zmieniać pozycje za pomocą klonów (gdy rybolud złapał ją w siatkę, czy w walce z żołnierzami).
Gorosei
Cytat:Ale jednak widzisz, zawsze może uciec, Robin wystarczy pociąc i może się wykrwawić z Brookiem jest inaczej, poza tym on może wejść duszą w jakieś inne martwe ciało, prawda jest taka że ma jeden z najpotężniejszych owoców op i gdyby ktoś inny go miał np, Roger,WB to byliby top 1 w uniwersum aż do końca.
Cytat:Tutaj chodzi o szermierke na tle całego uniwersum i tak jak mówisz na tle całego OP zoro ma zajebistą szermierkę, tak samo z wytrzymałośćią.Dobra to nadal tylko dobra. Przyznaję, że coś takiego jak Yahazugiri co jest jego finisherem jakby nie było, musi być silny.
Cytat:Nie, mówie że nie ma jak sparować ataku, Brook może to zrobić, a tak jak ty napisałeś żeby Robin zablokowała cięcie musi poświęcić ręce czyli 80% swoich ataków. Wzlecieć na skrzydłach? Nie wiem czy zauważyłeś ale Brook deklasuje Robin pod względem szybkośći.Podaj mi dowód, że zranienie rąk, które wyrastają=zranienie jej normalnych rąk to ci przyznam rację.
Steve napisał(a):Tak, góruje ale tylko wtedy gdy stworzy gigantyczne kończyny, bo tak poza tym to Brook jest silniejszy fizycznie, no nie może, bo wtedy staje się b.łatwym celem i dla kogoś o takiej szybkośći jak Brook przestaje być problemem, by jej palce pociął, no silniejszego ataku raczej mieć nie będzie chyba że zbrojenie jej dadzą.No to je stworzy. Może nawet podnieść się gigantyczną ręką jak będzie musiała.
Steve napisał(a):To że jest silniejsza ogólnie po ts, to nie znaczy że wytrzymałość jej wzrosła, może być nawet że spadła bo od ,,nikogo nie oberwała''Brook osłabł po TSie bo cały czas śpiewał. Tutaj mógłbym skończyć rozmowę.
Steve napisał(a):Przeczytaj ponownie mój pierwszy post. :wstyd:A ty teraz przeczytaj to co ja napisałem jeszcze raz. A teraz słowa "jeszcze bardziej". I jeszcze raz. Aż zrozumiesz.
Steve napisał(a):Po prostu złapali klona :wstyd:O ile pamiętam to żołnierze nie złapali klona.
horseradish napisał(a):nie wiem czy dałaby rade połamać Brooka,Od tego zależy cała walka.
Jamac napisał(a):Yama to kompletny random. Słabszy od marynarza na MF.Nie zgadzam się, udowodnij to. Yama był silny fizycznie, ciężki, na pewno dużo silniejszy od randoma.
Piracki wojownik
Licznik postów: 114
Cytat:Podaj mi dowód, że zranienie rąk, które wyrastają=zranienie jej normalnych rąk to ci przyznam rację.
Super świeżak
CCORD napisał(a):To nie jest tak, że wystarczy pociąć. Jakby wystarczyło pociąć to postacie z mieczami byłyby najsilniejsze i byłyby wszędzie. W OP ciało jest wytrzymalsze niż u nas.
Cytat:Podaj mi dowód, że zranienie rąk, które wyrastają=zranienie jej normalnych rąk to ci przyznam rację.
CCORD napisał(a):No to je stworzy. Może nawet podnieść się gigantyczną ręką jak będzie musiała.
Robisz z Brooka boga, który przetnie wszystko i wszystkich a szybkością przewyższa Luffy'ego na G2.
Gorosei
Steve napisał(a):2.Dzieci na PH jak ją kopały i gryzły w te jej gigantesco mano(gigantyczne ręce) to też odczuwała bólJa się zgadzam, że pocięcie wyrośniętej ręki sprawi jej ból jak ucięcie ręki, ale poddaje wątpliwości czy odcięcie wyrośniętej ręki odetnie prawdziwą.
Piracki wojownik
Licznik postów: 114
CCORD napisał(a):Bo to była część ciała Robin, niekoniecznie jej ręka. Niech jakiś specjalista, który czyta stronę w tyle co ja rozdział się wypowie, bo pewnie będzie wiedział.
Cytat:Ja się zgadzam, że pocięcie wyrośniętej ręki sprawi jej ból jak ucięcie ręki, ale poddaje wątpliwości czy odcięcie wyrośniętej ręki odetnie prawdziwą.Jeżeli o to chodzi to myśle, że nie ale tutaj przekonany nie jestem
Gorosei
Super świeżak
CCORD napisał(a):Nadal uważam, że jeśli Robin wykazałaby się lepszym refleksem, unieruchomiła go choćby na chwilę, a potem stworzyła duże kończyny mogłaby wygrać.
CCORD napisał(a):Ja się zgadzam, że pocięcie wyrośniętej ręki sprawi jej ból jak ucięcie ręki, ale poddaje wątpliwości czy odcięcie wyrośniętej ręki odetnie prawdziwą.
CCORD napisał(a):Taka strategia zakłada walczenie wszystkim czym się ma od początku, a takich rzeczy za często w OP nie widujemy.
Steve napisał(a):Walka odbywa się na optymalnym terenie, i oboje walczą ,,z całych sił'' co prawda dużo po TS o nich nie wiemy, ale tyle ile pokazali wystarczy na dyskusje na temat ich walki.
Gorosei