Monkey D. Dragon
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Sunrider

Pirat

Licznik postów: 43

Sunrider, 11-12-2008, 20:31
Kilka razy na forum widziałem spekulacje na temat czy owoc Dragona to owoc wiatru. Osobiście sam jestem prawie przekonany, że tak właśnie jest. W Louge Town doskonale były pokazane jego możliwości, i wszystkie nadnaturalne rzeczy jakie się tam trafiły, można wyjaśnić tym, że ma tą moc. Ale moje hipotezy napiszę później, najpierw chętnie zobaczę, co sami myślicie na ten temat Smile
xaton

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,120

xaton, 11-12-2008, 20:51
Ja myślę, że to owoc tornada!
RdR

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,157

RdR, 11-12-2008, 21:15
Monkey D. Dragon napewno posiada moc jakiegoś owocu związanego z wiatrem. Może Logia wiatru, albo jakiś owoc kontrolujący niż i wyż, ale raczej stawiałbym na to że ma Logie Wiatru.
BlackKuma

Król piratów

Licznik postów: 3,505

BlackKuma, 11-12-2008, 22:42
Myslę, ze Dragon posiada albo owoc wiatru lub kontroli nad pogodą. Jest jeszcze mozliwosć, ze to dzięki jego
Spoiler

haki

Najuch

Imperator

Licznik postów: 2,656

Najuch, 13-12-2008, 07:37
A ja jestem na sto procent pewien ze nie ma Logii wiatru. Duzo bardziej pasuje mi tu owoc kontroli nad pogodą. Juz o tym gdzies pisalem, ale powtórze, ze równiez mozliwe, ze Dragon nie miał nic wspólnego z wydarzeniami w Logue Town. Jakiś tam szkwał niby miał być. W mandze wyglądało to normalnie - w Anime zrobili na zielono... Nic jeszcze nie jest pewne.
RdR

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,157

RdR, 13-12-2008, 13:38
Szczerze powiem, że jak tak teraz myślę to skłaniam się do twojej teorii najuch. Całkiem możliwe że on kontroluje pogodę, to by wyjaśniało jak Luffy został uratowany przed ścięciem przez Buggy'ego, ten piorun mógł być wytworzony przez Dragona, no a później ten szkwał.
Yangus D.

Piracki wojownik

Licznik postów: 118

Yangus D., 13-12-2008, 14:20
Możliwe możliwe , zapewne ma jakiś owoc czy to jest kontrola nad pogodą czy logia wiatru tego nie wiemy ale wiemy, że skoro jest najbardziej poszukiwanym kryminalistą to na pewno jest bardzo silny i bez owocu na taki tytuł raczej by nie zasłużył .
SPOILER: Musimy czekać , aż Dragon się pojawi w mandze być może w Impel Down i pokaże swoją moc
Sunrider

Pirat

Licznik postów: 43

Sunrider, 13-12-2008, 14:22
A czy kontrolowanie powietrza nie może wywołać burzy? Dragon tworzy np. ciepłe i zimne powietrze, które jak wiemy wywołuje burzowe chmury. Nami dzięki Clima Tact też coś takiego umie tylko na mniejszą skalę, a ktoś taki jak dowódca Rebeliantów, pewnie ma dużo większe możliwości. No i Logia wiatru zgadzała by się z tym, co pokazali nam w anime (zielony wiatr).
witkos

Wilk morski

Licznik postów: 66

witkos, 13-12-2008, 16:32
Sunrider napisał(a):A czy kontrolowanie powietrza nie może wywołać burzy?

coś podobnego było w bleachu w spoilerze o bounto XD

ja się skłaniam do DF wiatru Smile chociaż wydaje mi się on zbyt silny mógłby on podróżować gdzie chce a żeby wpaść do wody to chyba naprawde Dragon musiał by chcieć

Spoiler

to raczej nie było haki bo tak to marines by pomdleli a oni poprostu byli zwiani trochę dalej Smile

ale DF do panowania nad pogodą też dobry pomysł
Najuch

Imperator

Licznik postów: 2,656

Najuch, 17-12-2008, 08:11
Cytat:skoro jest najbardziej poszukiwanym kryminalistą to na pewno jest bardzo silny i bez owocu na taki tytuł raczej by nie zasłużył .

mnie tam sie wydaje, ze wcale nie musi byc silny. Zeby byc najbardziej poszukiwanym wcale nie trzeba wielkiej siły a wielkich czynów, charyzmy i posłuchu u ludzi. ALe to w koncu SHonen wiec spodziewajmy sie Dragona - wymiatacza, choc ja bym wolal Dragona - intelektualiste z owocem pogody, ale nie uzywającego go w ogole.
BlackKuma

Król piratów

BlackKuma, 17-12-2008, 11:08
najuch napisał(a):intelektualiste z owocem pogody, ale nie uzywającego go w ogole.

To poc co by mu on był Smile tylko by mu przeszkadzał, bo pływać by nie potrafił Big Grin

najuch napisał(a):mnie tam sie wydaje, ze wcale nie musi byc silny.

Mnie się wydaje, ze jednak jakąś siłę musi jednak posiadać, bo inaczej już dawno by go złapano. Chyba, ze ma dużo kontaktów i jest bardzo sprytny Smile

Yangus D. napisał(a):skoro jest najbardziej poszukiwanym kryminalistą to na pewno jest bardzo silny i bez owocu na taki tytuł raczej by nie zasłużył .

Spoiler

Jakoś Silver nie posiada żadnego owocu, a też cały świat go zna. Poza tym jego haki jest silne i był w załodze Rogera.

Caellion

Super świeżak

Licznik postów: 219

Caellion, 17-12-2008, 11:21
Ja tam myślę, że Dragon ma DF pogody, a świadczy o tym IMO że kryjówka rebeliantów jest 'ukryta' przez wiatr. Może to być spowodowane przez DF, choć nie wykluczam że to takie miejsce (skłaniam się do DF)
BlackKuma

Król piratów

BlackKuma, 17-12-2008, 11:26
Raczej kryjówka rebeliantów znajduje się w specyficznym miejscu. Jeżeli Dragon miałby cały czas ukrywać ją za pomocą DF to z miejsca nie mógłby się ruszyć. Tylko cały czas chatki Puchatka by pilnował.
Yangus D.

Piracki wojownik

Licznik postów: 118

Yangus D., 17-12-2008, 17:53
SPOILER :Skąd wiesz, że Silver niema żadnego owocu może ma ale nie pokazał .... to, że posiada haki nie znaczy ze niema owocu.
BlackKuma

Król piratów

BlackKuma, 17-12-2008, 20:27
Jeżeli miałby owoc to użyłby go w walce, a tak poza tym to zakryj spoiler Smile
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź