Gorosei
Licznik postów: 4,072
Król piratów
Licznik postów: 4,531
Kapitan z nowego świata
Licznik postów: 422

Cytat:
![[Obrazek: tumblr_np8vn6tOxs1rcufwuo1_500.gif]](https://38.media.tumblr.com/73388b129332c19c2e671b3401bb16a9/tumblr_np8vn6tOxs1rcufwuo1_500.gif)
Król piratów
Licznik postów: 3,793
(tytuł tej piosenki to tytuł rozdziału). Fajny smaczek.
Kapitan z paradise
Licznik postów: 327
.
Sogeking
Licznik postów: 697
(28-01-2016, 15:26)Dahaka napisał(a): I tak w sumie jak można snuć teorie o tym co się wydarzy na Tea Party w kwestii BM, tak rola Vinsmoków w fabule pozostaje dla mnie wielką zagadką. Kolejna ekipa zabójców do rozwalenia (kolejne nawiązanie do Enies Lobby btw)? Potencjalni sojusznicy? No ciekaw jestem jak to się potoczy.
. Fajny byłby arc poświęcony wyłącznie machinacjom kuka rozgrywany równocześnie z oddzielnymi przygodami reszty załogi np na Wano. Ale poważnie wątpię w takie rozwiązanie. Oda pewnie będzie chciał wcisnąć jakoś resztę słomkowych w całą intrygę więc spodziewam się przynajmniej części załogi (może Pekoms nie będzie mógł przemycić wszystkich?) pojawiającej się w najgorszym momencie
.
Sogeking 2022
Licznik postów: 826
Król piratów
Licznik postów: 3,176
![[Obrazek: Brokerzy.jpg]](http://s8.postimg.org/8v7v0b1vp/Brokerzy.jpg)
Kapitan z paradise
Licznik postów: 336
Król piratów
Licznik postów: 4,531
Co do samej familii Vinsmoke, jak pisałem wcześniej z Satherem, również uważam, że ktoś od nich był obecny jako broker. Numer 1 by mi pasował, jakby to były zwykłe randomy, bo jakoś mnie nie przekonują. Staruszek(numer 3), mi nie pasuje, bo skoro taka sławna rodzinka, to co tam robi głowa rodu osobiście? Numer 6 jako brat Sanjiego już bardziej. Byłby typem milczka, a którego lecą laski i Sanji mu tego zazdrości
Z tym walczy Zoro, ze starszym(lub młodszym) Sanji, a z tatuśkiem Luffy. Uważam, że Oda nas czymś zaskoczy na Tea Party i wywiążę się walka Słomiani, Law+ niespodziewane postacie(takze córka może się przeciwstawić BM), kontra Vinsmoke i BM. Ciekawe, czy powróci Gin? Bo w sumie teraz, albo nigdy. Może został członkiem rodziny Vinsmoke i pomoże kucharzowi. Także pytanie, czy słomiani odnajdą szybko ninje i z samurajami umówią się na Wano(lub razem na Tea Party) i szybko opuszczą wyspę, czy też ta pełnia ich jeszcze napotka na wyspie. Może to był tylko hint i pełnia nadejdzie u BM i Pekoms, razem z Bepo dostaną power up. ![[Obrazek: latest?cb=20130630180041]](http://vignette4.wikia.nocookie.net/onepiece/images/1/13/Broker_Infobox.png/revision/latest?cb=20130630180041)
Oda raczej nie brał z tej gry inspiracji, ale jeśli grał, to lepiej to niż Dragon Quest
Sather by chciał(a może też inni użytkownicy) elegancki ubiór tych postaci, ale taki ma Capone i CP0, tu ewentualnie bracia i ojciec mogą być jakoś elegancko ubrani, resztę, bym wolał w takim stylu, jak ci w maskach.
A i samo OP wróciło na właściwe tory od momentu TS. Chyba nikt się nie spodziewał, że to nastąpi w momencie wyspy zwierzoludzi i historii Sanjiego
Legendarny piracki oficer
Licznik postów: 876