Gorosei
Licznik postów: 4,965
Miejscowość: Siedlec :]
Pirat
Licznik postów: 39
Kapitan z paradise
Licznik postów: 373
Legendarny piracki oficer
Licznik postów: 876
Pirat
Licznik postów: 39
(16-03-2016, 18:20)Shimi napisał(a): Momonosuke wspomina o Rogerze, ale, jak słusznie zostało zauważone w rozdziale, nie mógłby go pamiętać, skoro ten zginął ponad 20 lat temu. Albo leci tu jakaś ściema (lub zna go tylko z opowieści ojca), albo faktycznie nie jest takim dzieciakiem, tylko, jak wspomniał ktoś w spoilerach, może być odmłodzony. Osobiście jakoś jest mi to obojętne.
Admirał
Licznik postów: 2,727
Legendarny piracki oficer
Licznik postów: 876
Eles2 napisał(a):Mimo to jeśli Momo mówi, że pamięta Rogera to znaczy tylko tyle, że go Pamięta, nawet jeśli niewiele pamięta bo w tamtym okresie był dzieckiem.
Eles2 napisał(a):Tak. Właśnie w taki sposób fani OP przechodzą obojętnie przez bardzo ważne wątki.To nie jest tak, że mam to gdzieś, po prostu postać samego Momo jest mi obojętna, więc jak się okaże, że ściemniał lub "pamięta" go z opowieści - spoko, a jak się okaże, że jest odmłodzonym gościem - też spoko. Pod tym względem jest mi to obojętne (czy, jeśli wolisz - wszystko jedno), a nie pod względem fabularnym. No i biorąc pod uwagę, ile ostatnio dostaliśmy informacji i ile jest rzeczy w OP, których się dowiemy, bo mamy już ku temu podstawy, to akurat kwestia, czy Momo pamięta Rogera, nie wydaje mi się "bardzo ważnym wątkiem".
Super świeżak
Licznik postów: 177
Sogeking 2022
Licznik postów: 816