Zaginione tytuły Filmów/Seriali
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Mateo14

Super świeżak

Licznik postów: 185

Mateo14, 01-03-2010, 14:46
Potrzebuje nazwy filmu, który oglądałem kiedyś na TVP. Czasy II wojny światowej. Żyd posiada sklep, który jest bardzo często niszczony/demolowany przez innych mieszkańców miasta/wioski. Żyd zostaje zesłany z rodziną do obozu koncentracyjnego, w którym dzieci posyłane są do mycia i oddzielone od rodziców. Podczas kąpieli dzieci zostają zabite ale syn Żyda(właściciela sklepu) nie poszedł się myć bo mył się kilka dni wcześniej. I w ten sposób unika śmierci. Żyd ukrywa syna i tłumaczy mu, że to jest zabawa i dostaje punkty gdy nikt go nie zobaczy itd.
Reszty fabuły nie pamiętam, a wyżej wymienioną mogłem trochę pomieszać. Na pewno był wątek z punktami.
Potrzebne są jakiekolwiek informacje, które pomogą mi dowiedzieć się co to za film Smile

[ Dodano: 2010-03-01, 13:43 ]
Znalazłem "Życie jest piękne" Wink
Pain

Pierwszy oficer

Licznik postów: 956

Pain, 01-03-2010, 17:37
To ja powiem tylko, że to genialny film, każdy powinien go obejrzeć. Można nawet się przy nim nieźle uśmiać w niektórych momentach.
qbol

Imperator

Licznik postów: 2,290

qbol, 01-03-2010, 18:59
Zostawiam dla potomnych, jeśli ktoś miałby taki sam problem, tylko tytuł trochę zmienięSmile

A film fajnySmile
Dr.Agon

Piracki wojownik

Licznik postów: 134

Dr.Agon, 01-03-2010, 20:00
Szukam tytułu serialu, który leciał kiedyś w paśmie Walt Disney przedstawia.
Serial aktorski, fantastyczno-przygodowy.
Młoda dziewczyna podróżuje po Ameryce z rodziną, o ile się nie mylę przyczepą kempingową. Nie pamiętam dokładnie fabuły odcinków, znam jedynie dwa fakty:
1) Dziewczyna posiadała tatuaż z czarną panterą, która pojawiała się od czasu do czasu.
2) W jednym z odcinków występowała inteligentna maszyna, znaleziona kiedyś w oceanie, wynalezioną przez antycznych greków. Odcinek z tą maszyną kończył się tak, że jakiś "zły" ją ukradł, było ujęcie jego motorówki/jachtu i kamera zbliżała się do owej maszyny, taki stojący prostokąt z dziurkami, które się odkrywały i zakrywały. Maszyna zaczęlaa terkotać i ułożyła z zakrytych dziurek imię głównej bohaterki.

Liczę na waszą pamięć.
Envy

Kapitan z paradise

Licznik postów: 348

Envy, 01-03-2010, 22:31
Może "To niesamowite" ale nie jestem pewna na 100%
http://www.filmweb.pl/f125024/To+niesamowite,1999
Dr.Agon

Piracki wojownik

Licznik postów: 134

Dr.Agon, 01-03-2010, 23:27
Tak, tak, to to. Jesteś niesamowita, już szukam tego serialu! Dzięki!
Pain

Pierwszy oficer

Licznik postów: 956

Pain, 30-05-2010, 04:24
Mi się przypomniał film, który zrobił na mnie wielkie wrażenie jak miałem <7lat. Tylko teraz problem: jak brzmiał tytuł.
Film głównie opiera się na tym, że w nim walczą. Film ma pewnie ok. 20 lat. Fabuła mniej więcej: Akcja dzieje się prawie cały czas w przeciętnym mieście amerykańskim pod koniec XX wieku. Jakiś koleś (co zajebiście walczy) chce zebrać ludzi, którzy zajebiście walczą (i teraz nie pamiętam czy to są jacyś jego starzy znajomi, czy ludzie jakich polecił mu jego znajomy), kiedy już mu się to udaje ktoś zaczyna zabijać tych ludzi. SPOILER: na końcu okazuję się, że to był jeden z nich. (albo jakiś ich inny stary znajomy)/SPOILER
Może to też być wskazówka, że ta "główna ekipa" składa się z ludzi jak np. koleś co pracuje w mięsnym i walczy w białej koszulce i starych jeansach.
Film raczej dobry skoro wbił mi się w pamięć na tyle lat. Z góry dzięki za pomoc.
Szczery

Imperator

Licznik postów: 1,822

Szczery, 30-05-2010, 05:23
Może ktokolwiek z was zna ten tytuł...

Film animowany, pełnometrażowy. Całość była taka chyba trochę mroczna, a może tak to zapamiętałem jako berbeć. Było o miłości dwóch ludzi, którym na drodze stawał zezowaty król, nie cierpiący by na portretach uwieczniano go z zezem. BYĆ MOŻE była to jakaś wersja kominiarczyka i pokojówki. Po za tym pamiętam jakiegoś wielkiego robota z finału, kruka w cylindrze będącego chyba narratorem, oraz ślepego kataryniarza wtrąconego do jamy z lwami i tygrysami. Film miałem na kasecie, nagrany z Canal +

Kojarzy ktoś? ^^'
Envy

Kapitan z paradise

Envy, 30-05-2010, 12:55
Szczery chodzi Ci o to: http://en.wikipedia.org/wiki/La_Berg%C3 ... e_ramoneur ? Polski tytuł to chyba "Pasterka i kominiarczyk" albo "Król i ptak"
Szczery

Imperator

Licznik postów: 1,822

Szczery, 30-05-2010, 13:30
Envy, ja potwierdzam. Jesteś niesamowita! 0_o Dzięki Big Grin
Patrzę na trailer... Dziwne to jakieś Big Grin Ale z pewnością jak gdzieś znajdę całość to znów obejrzę.
hetman

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,319

hetman, 14-06-2010, 00:35
Szukam pewnego anime. Zapadł mi w pamięci opening, ale nie pamiętam tytułu. Może ktoś skojarzy? Wyglądało to na serię z lat 90-tych, poza tym była tam jedna bardzo charakterystyczna postać. Wyglądała mniej więcej tak:

[Obrazek: kokn.gif]
Papillon

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,142

Papillon, 15-06-2010, 23:23
hetman przydała by się coś więcej o czym było to anime ??
Envy

Kapitan z paradise

Envy, 15-06-2010, 23:29
Mi się to tylko z Golden Boy kojarzy, ale raczej mało prawdopodobne, żeby to było to. http://japonenunatazadete.files.wordpre ... _boy_f.jpg Smile
hetman

hetman, 15-06-2010, 23:31
Papillon napisał(a):hetman przydała by się coś więcej o czym było to anime ??

Właśnie nie wiem :zdziwko: Gdybym wiedział, pamiętałbym tytuł. Obejrzałem tylko raz opening na youtube, który tak mi się spodobał, że chciałbym go odnaleźć. Niestety tytuł był napisany po japońsku, więc nie mam żadnych skojarzeń. Myślałem, że są tutaj na tyle wprawieni znawcy anime, że coś skojarzą. Kojarzę tylko tą postać, którą narysowałem. Jest na tyle charakterystyczna, że ktoś powinien skojarzyć.

Envy napisał(a):Mi się to tylko z Golden Boy kojarzy, ale raczej mało prawdopodobne, żeby to było to. http://japonenunatazadete.files.wordpre ... _boy_f.jpg Smile

Na 100% to nie jest to. Postać którą narysowałem jest niska, ma wielkie oczy i ciągle wystaje mu język, niczym u psa. W openingu jakaś dziewczyna galopuje na pingwinie -.- i jest jakichś dwóch gości, przy czym jeden w stroju sumo.
hetman

hetman, 16-06-2010, 00:19
Envy napisał(a):
hetman napisał(a):Na 100% to nie jest to. Postać którą narysowałem jest niska, ma wielkie oczy i ciągle wystaje mu język, niczym u psa. W openingu jakaś dziewczyna galopuje na pingwinie -.- i jest jakichś dwóch gości, przy czym jeden w stroju sumo.

Eee, a jesteś pewien na 100%, że to Ci się nie przyśniło czasami ? Wink

Znalazłem! Godzinami się naszukałem, ale jest!

Nie przyśniło mi się! Patrz: http://www.youtube.com/watch?v=NcvV5uQOa-0
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź