Jak stworzyć homunkulusa?
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 4 gości
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Pajmon

Imperator

Licznik postów: 2,143

Pajmon, 03-06-2016, 19:28
Na yt od jakiegoś czasu pojawiają się filmy rosyjskiego youtubera, które mówią o tym jak na własną rękę w domowych warunkach zrobić własnego homunkulusa, jak np tutaj

https://www.youtube.com/watch?v=8YmLWnQG...1464972877

Filmy te są nie tylko obrzydliwe (nie oglądajcie podczas jedzenia), ale też wywołują wiele kontrowersji. Moje pytanie brzmi: czy to jest możliwe, czy ktoś przypadkiem robi sobie z nas jaja? A jeżeli to co robi ten rosjanin jest w 100% prawdziwe, to co takiego on stworzył? I czy to co robi jest etyczne?

[Obrazek: giphy.webp] 

Partyjoke

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 876

Partyjoke, 03-06-2016, 19:36
Cytat:Filmy te są nie tylko obrzydliwe (nie oglądajcie podczas jedzenia),
fakt, lepiej nie ogladac, bo mozna sie jeszcze zakrztusic zarciem ze smiechu

>sugerowanie ze homunculus to prawda
>XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

bosz jak kekam z ludzi ktorzy w to wierza ;_;

To oczywiste ze jest to fejk, z biologicznego punktu widzenia jest to niemozliwe, nie wspominajac o tym ze podczas II w. swiatowej niemcy, japonce i ruscy robili wszelkiego rodzaju testy, eksperymenty, badania, w tym miedzy innymi by tworzyc hybrydy ludzi i zwierzat Smile

Cytat:I czy to co robi jest etyczne?
ok, jedyne co w tej kwestii bawi mnie bardziej od ludzi ktorzy w to wierza, ludzie ktorzy mowia ze tworzenei tego homunculusa to zabawa w boga Tongue
Pajmon

Imperator

Pajmon, 03-06-2016, 19:43
@Partyjoke biologie studiujesz czy co specusiu?

@Partyjoke ludzie kiedyś wierzyli, że ziemia jest płaska i kekali z tych co sądzili inaczej.
Typek w filmikach opowiada że korzystał z eksperymentów pewnego naukowca i próbuje je naśladować. Przyglądałem się czy może to być jakiś komputerowy szit, ale nie ma bata.

Partyjoke

Partyjoke, 03-06-2016, 20:37
Cytat:biologie studiujesz czy co specusiu?
tak sie sklada ze jestem na medycynie xDD

Cytat:Typek w filmikach opowiada że korzystał z eksperymentów pewnego naukowca i próbuje je naśladować.
i ma jeszcze filmiki jak stworzyc eliksir mlodosci i dwukolorowe jablka, faktycznie bardzo autentyczny zrodlo Big Grin

Cytat:Przyglądałem się czy może to być jakiś komputerowy szit, ale nie ma bata.
te filmiki sa nagrywane w takim swietle i jakosci, ze musialbys tam byc obok niego zeby cokolwiek stwierdzic, poza tym, prosze Cie, to nawet nie musi byc zaden trik komputerowy, na filmikach widzimy zaklejone jajko i myslisz ze on nie mogl tam nic wrzucic itp ?

zreszta nie zamierzam sie klocic czy to prawda czy nie, bo odpowiedz jest oczywista i tu nawet nie ma o czym rozmawiac,
Przeraza mnie jednak fakt, ze mimo iz zyjemy w XXI wieku, ludzie sa w stanie wierzyc w takie wierutne bzdury.
Pajmon

Imperator

Pajmon, 03-06-2016, 21:00
Na medycynie czy pielęgniarstwie? A może technik stomatolog?
Wyjaśnij mi proszę w naukowy sposób jak bardzo to jest niemożliwe.

Partyjoke

Partyjoke, 03-06-2016, 21:32
Cytat:Wyjaśnij mi proszę w naukowy sposób jak bardzo to jest niemożliwe.
ehhh naprawde ?
no wiec tlumaczac to najprosciej jak umiem, tak zebys w pelni zrozumial, niemal wszystkie organizmy stworzone sa tak, ze moga sie rozmnazac tylko z przedstawicielami swojego gatunku,( wyjatkami sa tutaj hybrydy takie jak mul, ktorych jednak nie mozna na dobra sprawe nazwac gatunkiem bo w ponad 90% sa bezplodne ) innymi slowy, mozesz sie spuscic w jajko, koze czy co tam tylko chcesz, ale nigdy nie uda ci sie zaplodnic tego zwierzecia, a tym bardziej dac mu potomstwa. Kolejny problem to zasadna roznica w liczbie chromosomow pomiedzy czlowiekiem a kura.
Jesli jednak nadal masz watpliwosci, to polecam sprobowac Wink baw sie dobrze XDDDD
Wixus

Piracki wojownik

Licznik postów: 111

Wixus, 03-06-2016, 21:47
Ten filmik, w miarę ok, to tłumaczy.
https://www.youtube.com/watch?v=tykCykkItn0

Ale tak na logikę, to jak z połączenia spermy człowieka i kury może wyjść coś co pluje kwasem?
Pajmon

Imperator

Pajmon, 03-06-2016, 22:13
Widzę że jakiś partydżołk zrobił kopiuj wklej z tego filmiku xd

Odachi

Sogeking 2022

Licznik postów: 826

Odachi, 03-06-2016, 22:43
(03-06-2016, 21:47)Wixus napisał(a): Ten filmik, w miarę ok, to tłumaczy.
https://www.youtube.com/watch?v=tykCykkItn0

Ale tak na logikę, to jak z połączenia spermy człowieka i kury może wyjść coś co pluje kwasem?

Całkiem sensownie koleś się wypowiada. Nie mówię już o tym całym eksperymencie, ale o tym jak potrafi ważyć słowa i konstruować swoje wypowiedzi logicznie (naprawdę logicznie, nie potocznie logicznie). Nawet na koniec, kiedy zaczął mówić o kwestiach moralnych i celach jakie powinni sobie stawiać ludzie, podkreślił w napisach, że to tylko jego własne poglądy.

W życiu, żeby nie wprowadzać zbędnego zamieszania trzeba być zimnym albo gorącym. Wypowiadać się tak albo nie, chociaż fakty nie są jednoznaczne. To zapłodnienie kurzego jajka to wyjątkowo nieprawdopodobna skrajność. Gdyby na przykład zapytali mnie w o to w teleturnieju "1 z 10" bez wahania odpowiedziałbym, że to niemożliwe. Ale w trakcie tęgich rozkmin na piwie z kolegami, gdyby ktoś poruszył ten temat to nie wyśmiałbym go (a przy najmniej nie bardziej niż naśmiewa się z kolegów przy piwie). W pewnym sensie rozumiem też Pajmona. Nie można udowodnić, że coś jest niemożliwe. Nie można udowodnić nawet żadnego prawa fizyki, a jedynie jego zgodność (do pewnego stopnia) z eksperymentem. Wiele razy w historii ludzie "wykazywali", że niemożliwe jest coś, co później okazało się osiągalne: opłynięcie ziemii, substancje organiczne wytworzone w laboratorium, rozbicie atomu, istnienie grafenu etc.

Żeby nie było wątpliwości, uważam, że Rusek z filmiku wali ściemę.
Sturmir

Wiceadmirał

Licznik postów: 1,484
Miejscowość: ECCLES MASTERRACE!

Sturmir, 03-06-2016, 23:04
top kek

tl;dr

fake and gay
CCORD

Gorosei

Licznik postów: 4,965

CCORD, 04-06-2016, 01:05
Pomimo, że ten Rusek to raczej na pewno fejk, to zawsze strasznie mnie interesowały rzeczy tego typu. Ucieszyłbym się (i jednocześnie trochę przeraził) gdyby takie rzeczy były możliwe.

Cytat:Nie ma rzeczy nadnaturalnych, są tylko rzeczy, które wykraczają poza nasze pojęcie o naturze.

Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 04-06-2016, 06:11
Netero i Korwin słusznie mówią - ludzie mają nieskończony potencjał do ewolucji.
Jeśli o mnie chodzi - te linki to na 99% ściema, ale skoro wierzę w Duchy, zjawiska nadprzyrodzone itd. to Homunculusy nie wydają się być takie totalnie niespotykane.
Coś może być jednak na rzeczy (choć równie dobrze to nie... i tak raczej jest) - ludzie dziś nie umieją zrobić wielu "historycznych" przedmiotów/budwoli, które wychodziły naszym przodkom Wink. Kto wie, może komuś wyszedł przypadkiem Homunculus? Big Grin
Gaskal

Licznik postów: 766

Gaskal, 04-06-2016, 22:30
Dobra. Jutro spróbuję może jaki Pajmon z tego wyjdzie.
DoctorArczi

Kapitan z paradise

Licznik postów: 368

DoctorArczi, 04-06-2016, 22:39
Gaskal demona chcesz przywołać szatanisto?
Gaskal

Licznik postów: 766

Gaskal, 04-06-2016, 22:47
Kurde, zrobiłem, ale jakiś syf mi wyszedł co od razu zaczął mi grzebać w lodówce i coś gotować. Rozdeptałem. Po co mje to.
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź