Pierwszy oficer
Licznik postów: 1,249
Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,319
Szogun napisał(a):I nim zaczniecie narzekać, że czemu shinigami przetłumaczono jako strażnik śmierci, a nie bóg śmierci, czy czemu miecz nazwano żniwiarzem dusz, radzę przeczytać dopiske tłumacza na końcu tomu która wszystko wyjaśni jasno i klarownie nawet takiemu głąbowi jak ja. Heh czyżbym ujrzał przerażone twarze fanów bleacha?
Dragu napisał(a):Uuu~uuu~uu~u...Kiedy wreszcie dostarczą Bleach do Empiku (TnT)...
Chcę kupić pierwszy tom odkąd daaawno temu pojawiła się zapowiedź a teraz nie mam okazji! xD
Pierwszy oficer
Licznik postów: 1,155
Szogun napisał(a):O to po roku od zapowiedzi pojawił się. Więc z góry zapytam ilu z was fanów Bleacha czytających go od dawna kupiło mange? Hę? I teraz niech ktoś mi nie powie że skanlacje nie są złe XD. Wychodzi świetny ( podobno ) tytuł, a zainteresowanie nikłe, za to tutaj noonstop ktoś go czyta, komentuje, czy smuci się bo seria jest bliska końcowi. No śmiało i szczerze bez bicia pytam się, kto z was fanów bleacha kupił mangę lub zamierza ( nie w przyszłości tylko w krótkim terminie ) kupić?
?
.
Pierwszy oficer
Licznik postów: 1,249
Pierwszy oficer
Licznik postów: 931
Pierwszy oficer
Licznik postów: 1,155
Szogun napisał(a):Jeżeli jesteś fanem mangi i pojawia się tytuł który bardzo cenisz to musisz go mieć na swojej półce. Fan który zadowala się elektroniczną wersją nie jest dla mnie niczym więcej jak piratem. Poza tym Bleach wychodzi raz na dwa miechy, wierzyć mi się nie chce że niestać kogoś wydać 16 zł przez ten okres. Chyba że ktoś ma węża w kieszeni.
), po prostu lepiej się czyta. Pomijam już kwetstie finansowe, które mogą innym sprawiać problemy. Poza tym czytanie w internecie jest dużo bardziej przystępne.
.
Imperator
Licznik postów: 2,656
Pirat
Licznik postów: 35
hetman napisał(a):Ale jednocześnie JPF do tego stopnia "trzyma się oryginalnej wersji", że tomiki czyta się tradycyjnie od tyłu (w przeciwieństwie do Waneko).
Król piratów
Licznik postów: 3,505
Sonia napisał(a):hetman napisał/a:Ja posiadam wszystkie tomy Love Hina, które było wydawane przez Waneko i jakoś są w oryginalnym układzie stron
Ale jednocześnie JPF do tego stopnia "trzyma się oryginalnej wersji", że tomiki czyta się tradycyjnie od tyłu (w przeciwieństwie do Waneko).
Jestem bardzo ciekawa jaką mangę Waneko wydaje w zachodnim układzie stron?

Szogun napisał(a):Fan który zadowala się elektroniczną wersją nie jest dla mnie niczym więcej jak piratem.A pieniądze ma z dupy wyciągnąć??
Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,319
Sonia napisał(a):Jestem bardzo ciekawa jaką mangę Waneko wydaje w zachodnim układzie stron? Z tego co wiem obydwa wydawnictwa - JPF i Waneko zaprzestało takich praktyk kilka lat temu. (TAK!! JPF też wydawało kiedyś w układzie zachodnim)
Imperator
Licznik postów: 2,230
Kapitan z nowego świata
Licznik postów: 520