Joy Boy
Licznik postów: 7,533
Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,319
Pirat
Licznik postów: 41
Cytat: Im zacieklej będą walczyli z krzyżami, tym więcej nowych tam wyrośnie. Z nami jeszcze nikt nie wygrał.Tylko w przeszłości to protestował prawie cały naród, a tutaj jest garstka dewotów walcząca o głupią sprawę, więc wątpię, że wygrają.
Joy Boy
Licznik postów: 7,533
Kapitan z nowego świata
Licznik postów: 495
Pierwszy oficer
Licznik postów: 1,155
.
..?Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,319
Kami napisał(a):Dziwi mnie natomiast postawa hetmana, wszak wczoraj dzielnie nam skrobał tutaj o ważności Hierarchii i potępieniu dla wszelakich buntów.
Super świeżak
Licznik postów: 242
Pirat
Licznik postów: 41
Cytat:I dlatego nie wiem, dlaczego ludzie się sprzeciwiają symbolowi krzyża na pomniku przed pałacem. Krzyż w tym przypadku nawet już nie jest tylko symbolem religijnym, ale symbolem śmierci. Gdy ktoś umiera symbolizuje się to krzyżem (jak np. przy zapiskach kiedy ktoś się urodził, a kiedy zmarł) więc w ogóle nie wiem o co cały szum wszyscy robią.
Super świeżak
Licznik postów: 242
Pozdrawiam.
Kapitan z nowego świata
Włóczykij napisał(a):Piękny pokaz typowej dla tej religii zasady "choćby to było beznadziejnie głupie i tak to zrobimy"Ja jestem katoliczką i jakoś tak nie uważam, nie stoję pod pałacem i nie przywiązuje się do krzyza pod groźbą odebrania sobie życia. Więc proszę tak tego nie zawężać : )
Fifti napisał(a):Niech sobie będzie, ale Pałac Prezydencki to nie jego miejsce, kościół jest dla niego miejscem. Ja nie rozumiem czemu nie chcą pozwolić przenieść, (nie wyrzucić) ten krzyż.Co do przeniesienia drewnianego krzyza do kościoła to się zgadzam. Miałam na myśli postawienie pomnika na jego miejscu i głosów, że ma być to pomnik bez krzyża. Bo skoro tutaj nie, to w takim razie wywalmy wszytskie krzyże jakie stoją na ulicach i placach, pomniki dla powstańców, poległych, symbole wojen i katastrof itd itp.
Kapitan z nowego świata