Gorosei
Licznik postów: 4,614
![[Obrazek: v19QS9s.gif]](https://i.imgur.com/v19QS9s.gif)
Gorosei
Licznik postów: 4,614

![[Obrazek: v19QS9s.gif]](https://i.imgur.com/v19QS9s.gif)
Pirat
Licznik postów: 38
Król Piratów
Licznik postów: 4,474
Miejscowość: Isola
(02-05-2017, 12:17)Mattsuda napisał(a): Jestem niemal pewien, że motyw z Judge jest jego wielkim planem i grą aktorską. Ile razy dostawaliśmy jakąś damę w opałach, która okazywała się być suką z planem? Po prostu tym razem dostajemy faceta. Założę się, że za kilka chapterów Oda zaserwuje nam ogromny plot twist, gdy ujawni nam ich zamiary.Wydaje mi się, że on jest zbyt dumny, by bawić się w takie gierki. Skoro wyśmiewa Sanjiego za używanie w walce tylko nóg, to myślisz, że bawiłby się w jakąś grę aktorską?
i zachowuje się jak zwykły mięczak. Gorosei
Licznik postów: 4,965
Król piratów
Licznik postów: 3,793
Gorosei
Licznik postów: 4,072
(02-05-2017, 14:17)Dahaka napisał(a): W końcu nie mają emocji, więc z jakiej paki mieliby za nim podążać?Z takiej samej dla której Reiju nie może się sprzeciwić jego rozkazom. Z takiej samej dla których wszystkie klony sa na każde skinienie Jajjiego i poświęcają dla niego swoje życie.
(02-05-2017, 14:17)Dahaka napisał(a): A jeśli jednak Oda wywinie plot twista, to padnę na kolana i będę radował się, że gOda jest najlepszy najsilniejszy i oszukał nawet mnieJest granica między dobrym plot twistem, co do którego są podbudowy i patrząc na poprzednie rozdziały z perspektywy najnowszego złapiesz sie za głowę i stwierdzisz, 'faktycznie, ma to sens! ale mnie Oda zrobił!' a między kompletnym brakiem logiki, podbudowy i sensu, do czego teraz zmierza rodzina Vinsmoke. Po tym rozdziale straciłem jakikolwiek szacunek jaki miałem dla tej familii.
Pirat
Licznik postów: 38
.
Król piratów
Licznik postów: 3,793
(02-05-2017, 14:23)Ratlee napisał(a): Zrozumiałbym to, gdyby Vinsmokowie nie dali się poznać tylko jako debilni bawidamkowie oceniający wszystkich z góry i traktujący innych jak śmieci lub chociaż przejawiali daleko idące plany wymagające użycia inteligencji. A tak, to przybyli na karocy, zachlali się w trupa, pobawili cyckami panienek, powyśmiewali Sanjiego walczącego ze swoim kapitanem, dali odebrać sobie broń (w ogóle to już jest porażka, połowa uczestników to uzytkownicy owoców i są chodzacymi brońmi, ale największe zagrożenie to broń konwencjonalna XDDDD) i siedzą jak debile przy stole. NajsPrzerabialiśmy to już. Jeśli twist się wydarzy, to właśnie dlatego będzie miał sens. Grali owieczki idące na rzeź, żeby nikt ich o nic nie podejrzewał(ani BM, ani czytelnicy), by na końcu wywrócić wszystko do góry nogami. Jeśli wiedzieli, że są obserwowani przez ziomków na każdym kroku, to nie byłby to znowu takie z dupy. A mieliśmy panel, który dobitnie pokazywał, że są obserwowani. Judge jest naukowcem, więc można jakiejś inteligencji od niego oczekiwać. Mogli zaplanować wszystko zanim arc się zaczął, a potem po prostu zabijać czas aż do kluczowego momentu. I szczerze mówiąc, to taki twist miałby o wiele więcej sensu, niż gdyby to co sie odjaniapawla przy tym stole w tym rozdziale było na serio, a nie częścią planu. Płaczący Judge to jest jakaś porażka, którą ciążko mi wziąć za coś innego, niż trollowanie Ody. Ale jak mówie, mogła to być po prostu nieudolna próba pokazania różnicy między nim, a zmodyfikowanmi synami.
(02-05-2017, 14:23)Ratlee napisał(a): Z takiej samej dla której Reiju nie może się sprzeciwić jego rozkazom. Z takiej samej dla których wszystkie klony sa na każde skinienie Jajjiego i poświęcają dla niego swoje życie.Tru, zapomniałem o tym.
Kapitan z nowego świata
Licznik postów: 454
Imperator
Licznik postów: 2,143
(02-05-2017, 14:23)Ratlee napisał(a): I zaczyna mnie wkurzać ta mnogość owoców wychylających się z każdego zakątka. Czemu postacie nie moga być po prostu silne? Dlaczego nie mamy dobrych szermierzy z ambicjami, czy innych mistrzów sztuk walki? Snajperów? Jakieś prawa zastrzeżone? Wszyscy mają owoc, całą siłę opierają na nim i hej, okazuje się, że ktoś może go skontrowac i papa.Narzekałem już na to pół roku temu.
Gorosei
Licznik postów: 4,072
(02-05-2017, 15:03)Pajmon napisał(a): Ależ psioczenie, tutaj na bank będzie plot twist.Pajmoni, coś czuje, że to kolejna okazja do naszego zakłądu. Znowu jestem zaoferować Ci tygodniowego Administratora jeśli będziesz miał rację. Jeśli ja będę miał rację, to wkleisz sobie jakikolwiek avatar sobie zażyczę i przez miesiac zawsze jak będziesz do mnie się zwracał, musisz pisać per 'Pan Ratlee'. Stoi?
Kapitan z nowego świata
Licznik postów: 454